Inhoud blog
  • Quinoa lunch salade
  • De eeuwige kwestie van "wat ga ik deze middag eten"?
  • When I move on
  • All the small things
  • Our song
    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aperitief (0)
  • Dessert (0)
  • Drankjes (0)
  • Foto's (20)
  • Hoofdgerecht (0)
  • Lunch (2)
  • Recepten (16)
  • Soep (0)
  • Voorgerecht (0)
  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • Terug (kristin)
        op Our song
  • taste (kristin)
        op Perzikcrumble met perzikken van de buurvrouw
  • Vraagske (kristin)
        op oud fabrieksgebouw
  • Merci (Nienna)
        op Testen nieuwe lens
  • d'halle (kristin)
        op Testen nieuwe lens
  • Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Created by Rozemarijn
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tilloenk
    www.bloggen.be/tilloen
    Nienna's Place

    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onderstaande cartoon vond ik heel erg leuk!

    06-03-2010 om 15:18 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval Aalst 2010
    Hieronder een verzameling van allerhande foto's van gisteren.

    Zoals gewoonlijk in Aalst zijn politiekers, BV's en het koningshuis vaak kop van jut.

    De Pfafs werden op de korrel genomen.



    Fabiola kon natuurlijk ook niet ontbreken, meerdere malen werd zij gesignaleerd tijdens de carnavalsstoet.
    Een keer in het paars, met kruk én paarse pluimenhoed.


    En in een beige mantelpakje gehesen, geflankeerd door Willem Tell, waarmee ze ook spontaan een dansje plaçeerde op de grote markt.




    Een groep kaartte ook de overvolle bejaardentehuizen aan.



    Een groep heeft denk ik de locale bloemenwinkel leeggeplunderd als het op mos aankomt... Ik denk dat ze de groendienst uitbeeldden.
    Persoonlijk vond ik deze wagen de origineelste, heb nog geen carnavalswagen gezien die volledig met mos bedekt was.
    Maar deze groep verliest "sympathiepunten" bij mij omdat één van hen een fles drank over mij (en vooral mijn fototoestel) gooide.





    Mijn prijs voor meest onconfortabel kostuum gaat naar volgende groep, die het ganse traject op stelten hebben afgelegd.
    Kostuums waren trouwens héél mooi afgewerkt. Indrukwekkend.



    En ook dit is carnaval Aalst, het hekelen van Dendermonde, en vooral het Paard van Dendermonde.




    Op zoek naar Maria wordt in Aalst: Op zoek naar Ria!



    Gisteren heb ik vooral kleurtjes gezien in Aalst, héél héél erg veel kleurrijke kostuums.













    15-02-2010 om 19:55 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Tags:carnaval, aalst, sfeerbeelden, carnaval aalst 2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval Aalst 2010 - Tisj
    De groep Tisj had ons (mij en een collega amateur-fotograaf) toegelaten om foto's te nemen tijdens de voorbereidingswerken, dus was het ook logisch dat ik extra veel foto's ging nemen van Tisj tijdens hun optreden op de grote markt gisteravond.

    Idem zoals in vorig bericht, indien je jezelf, je kind, of een lid van je carnavalsgroep herkent, mail me om de afdrukbare versie van deze foto toegestuurd te krijgen.














































    15-02-2010 om 19:05 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Tags:carnaval, aalst, kinderen tijdens carnaval, Tisj,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Carnaval Aalst 2010
    Tijdens een ganse dag foto's nemen van Carnaval Aalst, kom je natuurlijk een aantal keer Prins Carnaval tegen.
    De lens houdt van deze charismatische man, onderstaande foto's bewijzen het, hoe gedreven een Aalsterse Prins wel is tijdens ZIJN feest!
    Idem zoals in vorig bericht, indien je jezelf of een lid van je carnavalsgroep herkent, mail me om de afdrukbare versie van deze foto toegestuurd te krijgen.
















    15-02-2010 om 18:53 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Tags:carnaval, aalst, prins carnaval, 2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen tijdens Carnaval Aalst
    Na een ganse dag rond te lopen op een héél erg koude Valentijnsdag en na meer dan 250 foto's genomen te hebben, zet ik ze hier online.
    In dit bericht zie je de foto's van kinderen die ik vandaag genomen heb.
    Idem zoals in vorig bericht, indien je jezelf, je kind, of een lid van je carnavalsgroep herkent, mail me om de afdrukbare versie van deze foto toegestuurd te krijgen.




















    15-02-2010 om 18:46 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Tags:carnaval, aalst, kinderen tijdens carnaval
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidingen in de hallen (Carnaval Aalst 2010)
    Hierbij de foto's die ik genomen heb van de voorbereidingen in de hallen in Aalst.
    Mensen die zichzelf of leden van hun groep op de foto's herkennen en eventueel een groter formaat wensen, kunnen mij steeds emailen, dan stuur ik de origineel grote bestanden door.

    Nienna






























    15-02-2010 om 17:25 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Tags:fotografie, carnaval, aalst
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testen nieuwe lens
    Ik heb besloten om mezelf een nieuwjaarskado te geven, vlak na nieuwjaar heb ik bij Konijn een Canon 18-200 3,5 - 5,6 IS lens gekocht, samen met nog enkele andere benodigdheden, ik had verwacht dat het pakket vlug geleverd ging worden, gezien alles in voorraad stond op de site.
    Niets was minder waar, een dikke 3 (!) weken later is het pakket eindelijk gearriveerd en kan ik enthousiast mijn nieuwe lens testen.

    Om mijn nieuwe lens te testen, ben ik samen met mijn neef (die ondertussen ook gebeten is door de fotografiemicrobe) gaan experimenteren met lange sluitertijd op de kermis te Aalst, heb ik twee van onze katten voor de lens genomen, en "en passant" ook nog een orchidee op de vensterbank.

    Er staan ook al 2 teaserfoto's bij, voor school moeten we een reportage maken met thema "carnaval", gisteravond ben ik naar de Carnavalhallen geweest en een kijkje en een klikje gaan maken bij de groepen "Tisj" en "Geloeif me goed".
    U begrijpt natuurlijk wel dat ik de foto's van hun wagens nog niet online kan zetten voor de carnavalsstoet, check daarom na zondag deze site nog is.
    Momenteel zal u het moeten doen met twee abstracte foto's.

    Mannen, bedankt dat we foto's mochten nemen!



















    10-02-2010 om 13:55 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondschool fotografie: portret van een senior
    Alweer een moeilijke opdracht, een portret van een senior...
    De enige senior die ik ken, is mijn oma, en die staat nu niet zo te springen om te poseren.

    Maar, de overtuigingskracht van een kleindochter kan wonderen doen ;-) en op een zonnige zondagmiddag trok ik gepakt en gezakt op weg naar haar huis, waar we ons in de veranda geïnstalleerd hebben en een zwarte doek over de deur gehangen hebben om een egale achtergrond te krijgen.

    De laatste foto is genomen terwijl ze opnieuw comfortabel in haar zetel zit en naar tv zit te kijken, zoals ze echt is.









    10-02-2010 om 13:41 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondschool fotografie: motoratelier
    Twee weken geleden mochten we de studenten Mechanica gaan lastigvallen in hun atelier.
    In groepjes van 10 man werden we met statief en camera losgelaten in het atelier.
    Verwachte buit: een overzicht van het atelier, een detailfoto van iets in het atelier waar nog moest duidelijk zijn dat het iets met motors of met mechanica te maken heeft en een foto van een persoon aan het werk.

    Ook mocht er zeker en vast geen andere fotograaf in de foto staan, een moeilijke opdracht, gezien het atelier geen grote ruimte is, en we daar constant voor elkaars voeten liepen.

    Maar, de mechaniekers in wording hebben zich héél kranig gedragen, ikzelf zou het al serieus op mijn heupen gekregen hebben bij het feit dat die amateurfotografen steeds in de weg lopen, elke beweging die nog maar insinueert dat je gaat werken staan te fotograferen.

    Ziehier mijn buit:






    10-02-2010 om 13:37 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwonderland
    Sneeuw, of je er van houdt of je hebt er een bloedhekel aan, dat hangt denk ik allemaal af van de situatie.
    Gisteren, toen ik nog op het werk zat en door het raam zat te kijken naar de neervallende sneeuwvlokken vond ik het fantastisch. Toen ik onderweg was naar huis en er een dikke 2,5 uur over deed om 30 km af te leggen, had ik er een bloedhekel aan.

    Deze morgen, toen ik opstond en besloot om een dagje verlof te nemen, was ik alweer dolenthousiast.

    Een dikke sjaal, dikke jas, een bijpassende muts en handschoenen bij elkaar gezocht, wandelschoenen aangetrokken en het fototoestel erbij gehaald, zo was ik gewapend voor mijn ochtendlijke wandeling.

    Deze foto's zijn het resultaat van mijn wandeling:







    18-12-2009 om 16:55 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie einde module Fotografie 1
    Op het einde van elke module zijn we verplicht om van elke opdracht die we gemaakt hebben één foto te laten ontwikkelen en in te dienen bij de leerkracht, op basis hiervan wordt beslist of we door kunnen gaan naar de volgende module.
    Dit is mijn selectie:

    1: Mijn omgeving


    2: Ritme & herhaling


    3: Gebaseerd op Vanfleteren


    4: Stilleven (studiofotografie)


    5: Nachtfotografie


    Denk je dat ik door kan naar de volgende module?

    18-12-2009 om 16:49 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble met kletskoppen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb nogal een collectie kookboeken staan, regelmatig ga ik me te buiten aan alweer een nieuwe aankoop. In het huisje zal ik zeker en vast een extra boekenkast moeten aanschaffen om alle kookboeken in de keuken te kunnen bijhouden, zo komt er dan weer plaats vrij in mijn andere boekenkast voor alweer andere boeken.

    Naast de kookboeken, heb ik ook een lichte verslaving aan de 'kookmagazines', die koop ik wanneer ik ook maar denk dat er iets lekker in staat. Op geregelde tijdstippen zet ik me dan aan het werk, de keukentafel vrijmaken, verzamelschrift bij de hand, schaar, lijm en een stapel magazines.
    Die blader ik rustig door, elke pagina uitscheurend waar ik denk dat ik ooit is iets van ga klaarmaken. En die recepten natuurlijk het liefste met een mooie foto erbij, die knip ik voorzichtig uit en kleef het in het verzamelschriftje, dat eigenlijk ook al geen schriftje meer is, maar zelf al uit zijn voegen aan het groeien is. Zoveel te proberen, proeven, klaar te maken, lezen, en zo weinig tijd...

    Soit, genoeg over verzamelschriftjes en te veel te doen in te weinig tijd... In avent-première, de appelcrumble met kletskoppen voor oudejaarsavond!

    Dit is een receptje dat ik ooit is uit een tijdschrift heb geknipt en in mijn verzamelschriftje heb gekleefd.
    Ik denk dat het uit "Proeven" of "Delicious" kwam, maar dat kan ik niet meer met zekerheid zeggen.
    In elk geval, dit is de eerste keer dat ik het recept maak (en dus volgens het originele recept) de volgende keer voeg ik er nog wat rozijntjes en eventueel wat gehakte noten toe voor wat meer bite. Maar niettemin was dit tot nu toe de lekkerste crumble die ik ooit gegeten heb!

    Dit recept was de generale repetitie voor Oudejaarsavond, wijzigingen die ik erbij wil aanbrengen staan op een post-itje genoteerd en bovenop het recept geplakt. Volgens mij zullen ze hiervan smullen met oudejaarsavond... En als zij het niet doen, zal ik het wel opeten! Wink

    Voor 4 personen:
    - 4 zoete appels
    - 1 tl kaneelpoeder
    - 120 gr zelfrijzende bloem
    - 45 gr rietsuiker
    - 45 gr bruine suiker
    - 60 gr boter
    - 60 gr kletskoppen, verkruimeld. (deze koekjes vind je gemakkelijk in de supermarkt)

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Schil de appels en snijd in blokjes.
    Meng een eetlepel van de verkruimelde kletskoppen met de kaneel en een eetlepel rietsuiker, strooi dit over de appels.
    Meng de zelfrijzende bloem met de rest van de griessuiker, de bruine suiker en de verkruimelde kletskoppen. Voeg er de boter aan toe en meng het geheel met de hand.
    Verdeel het deeg evenredig over de appels en bak in 40 min. gaar in de voorverwarmde oven.

    Smakelijk!

    14-11-2009 om 00:00 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ritme en herhaling - oefening voor de fotografieles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerder kregen we in de avondles de opdracht: Ritme & herhaling.
    Jammergenoeg heb ik de opdracht niet ten volle kunnen uitvoeren wegens een klein ongelukje met een zware (verhuis)doos.
    Dit was 1 foto van de 3 die we moesten nemen.


    13-11-2009 om 17:10 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep voor de Oma
    Vandaag heb ik een productief dagje achter de rug.
    Na de volledige voormiddag rondgereden te hebben om vanalles en nog wat te gaan inkopen, heb ik me deze namiddag beziggehouden met een grote kom soep te maken.

    Soep maak ik altijd in grote hoeveelheden en die vries ik dan in in potjes van 1/2 liter. Voornamelijk voor de Oma, die niet zo goed meer te been is en de fut niet meer heeft om dagelijks haar portie groenten klaar te maken, wanneer ik soep maak voor haar, doe ik ze in potjes van 1/2 liter, breng ik ze haar dezelfde dag, of soms een dagje later, hangt er van af hoe laat op de avond ik nog aan het mixen was. Daar aangekomen verdwijnen de potjes in haar vriezer en haalt ze 's morgens een potje uit van de soep waar ze zin in heeft en die eet ze dan 's middags op met brood.

    Mijn pompoensoep is één van haar favorieten. Ze benadrukt steeds weer dat mijn soep geen "pompoensoep" is, maar "pompoen-GROENTENsoep"!

    Op haar vraag met extra veel Franse selder (deze soort smaakt veel meer door dan de gewone selder)

    Voor een grote kom heb je nodig:

    1/2 pompoen (ongeveer 2 kg)
    1 dikke ui
    2 preistengels (enkel het wit van de prei)
    5 dikke wortels
    1 blik gepelde tomaten van 800 gr (of meer of minder, naar jouw smaak)
    2 takjes (franse) selder, of naar smaak
    Peper & zout
    Currypoeder
    2 liter water
    2 groentebouillonblokjes
    Boter

    Ik begin steeds met alle groenten schoon te maken en te snijden.
    Fruit de ui glazig in de boter, voeg nadien de wortels, pompoenblokjes, prei toe en stoof ook nog even aan.
    Nadien voeg je het blik gepelde tomaten toe, roer nog even om en voeg er het water en de bouillonblokjes aan toe.
    Voeg de selder toe en zet het deksel op de pan.
    Laat koken tot de groenten gaar zijn.
    Mix de soep en kruid met peper, zout en 1/2 koffielepel currypoeder.

    Soms laat ik het currypoeder achterwege en voeg ik salie, rozemarijn en tijm toe ter variatie.

    Smakelijk!

    10-11-2009 om 17:03 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene curry met soba noedels
    Dit is één van mijn persoonlijke favorieten, iets dat ik klaarmaak wanneer ik geen zin heb om na te denken over wat ik ga klaarmaken.
    Aangezien ik in een dorpje woon waar de dichtstbijzijnde supermarkt 5 kilometer verder ligt, is het nodig om vooraf na te denken over wat je die week wilt klaarmaken.

    Gezien ik in Brussel werk en ik een vriendin heb die me op sleeptouw neemt langs haar favoriete winkels in Brussel, doe ik ongeveer om de twee à drie maand grote boodschappen in die desbetreffende winkels.

    Zo is er aan het kanaal, op dezelfde straat van het opvangcentrum voor asielzoekers Klein Kasteeltje een Pakistaanse groothandel in kruiden, daar ga ik mijn voorraad kruiden inslaan, wel allemaal verpakt in plastic zakjes van 100 gram, maar beduidend veel goedkoper dan de potjes die je in de supermarkten koopt, ik vul dan de potjes opnieuw aan met de kruiden die ik in de groothandel koop en de rest van het zakje sluit ik hermetisch af en bewaar ik in het donker om smaakverlies tegen te gaan.

    Ook is er een Aziatische supermarkt waar ik dan weer mijn voorraad rijst, noedels en andere aziatische ingrediënten ga inkopen, de prijs hiervan is ook weer veel lager dan in de standaard supermarkten met een uitgebreid aanbod.

    Goed, je hoeft helemaal de reis niet te maken langs de verschillende winkels die ik hierboven beschrijf, je kan dit alles gerust vinden in de supermarkt. Maar ik hou ervan om een ganse dag boodschappen te doen en voorraden in te slaan voor toekomstige kookavonturen.

    Maar ik wou eigenlijk vertellen over de groene curry die ik vaak klaarmaak, echt comfortfood voor mezelf.

    Wat heb je nodig (voor 4 personen):

    - 500 gr gemengde groenten (wat je zelf lekker vindt, ik gebruik meestal een rode paprika, een courgette, een ui, enkele stukjes babymaïs, een handje broccoliroosjes, een dikke wortel, peultjes, sojascheuten...)

    - 1 blik kokosmelk van 400 ml

    - 1 potje groene currypasta

    - Olie om de groenten in aan te bakken, ik gebruik meestal sesamolie

    Bereiding:

    - Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken

    - Verwarm de olie in de wok en voeg de ui en eventueel look toe. Laat de ui glazig worden.

    - Voeg de groenten toe en laat ze heel even roerbakken

    - Voeg een eetlepel groene currypasta toe en schep de groenten om zodat de pasta zich kan vermengen met de groenten.

    - Voeg het blik kokosmelk toe en laat de groenten verder garen in de kokosmelk.

    - Zet het vuur uit wanneer de groenten de juiste knapperigheid bereikt hebben volgens jou.

    - Serveer met sobanoedels, basmati- of jasmijnrijst.

    Smakelijk!

    26-10-2009 om 16:24 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoen-wortelrisotto bij Rozemarijn
    Laatst waren we met enkele vriendinnen samengekomen bij Rozemarijn (blog: http://thelifeofrozemarijn.blogspot.com/ ) om de menu voor Oudejaarsavond vast te leggen.
    Eerst kwam het gebruikelijke bijpraten en bewonderen van Pebbles, het dochtertje van Rozemarijn en na urenlang gesnuffel in een selectie van mijn kookboekenbibliotheek zijn we eruit geraakt en stellen we u volgende menu voor:
    Aperitiefhapjes
    Pompoen-wortelsoep met kokosmelk en gember
    Salade met geitekaasje in bladerdeeg
    Tortellini gevuld met ricotta geserveerd met courgettes
    Dessertbord met appel-kletskoppencrumble, tiramisu, duo van witte en bruine chocolademousse.

    Na al dat gesnuister in kookboeken en denken aan eten knorden onze maagjes er duchtig op los.
    Dus besloten we om de koelkast van Rozemarijn te plunderen. We vonden daar nog een restje pompoen, enkele flink uit de kluiten gewassen wortels, een ui, een bol knoflook, een pakje geraspte parmezaanse kaas en in de kast stond er een pak risottorijst naar ons te lachen.
    Zo ontstond onze pompoen-wortelrisotto. (voor 4 personen)
    De pompen en wortel waren nog knapperig, waar ik wel van houd, dat je de structuur van de groenten nog herkent.
    Door parmezaanse kaas toe te voegen werd de risotto heerlijk smeuïg.

    Hiervoor heb je nodig:
    - 500 gr pompoen (schoongemaakt en in dobbelsteentjes gesneden)
    - 500 gr wortelen (schoongemaakt en in stukjes gesneden die ongeveer even groot zijn als de pompoenblokjes)
    - 1 ui, (schoongemaakt en in blokjes gesneden)
    - 1 teentje knoflook (schoongemaakt en door de lookpers gehaald, of heel fijn gesneden)
    - een 10-tal blaadjes salie (gewassen en fijngesneden)
    - een takje rozemarijn (gewassen en de blaadjes van de steel gerist)
    - enkele takjes tijm
    - peper en zout
    - 1 groentebouillonblokje
    - 1 zakje geraspte parmezaanse kaas.
    - Olijfolie
    - 1 maatbeker met 1 liter water
    - 500 gr risottorijst

    Bereiding:

    - Begin met alle groenten en kruiden schoon te maken en te snijden.
    - Verhit de olijfolie in de (anti-aanbak)pan en fruit de ui tot hij glazig is, voeg dan de knoflook, pompoen en wortel bij.
    - Laat deze enkele minuten in de pan bakken in de olie.
    - Voeg na 2 minuten de risottorijst toe, verkruimel het bouillonblokje erover en roer goed door elkaar
    - Voeg een beetje water toe en roer door elkaar.
    - Voeg de kruiden toe (houd een blaadje salie, een klein takje rozemarijn en een takje tijm achter ter presentatie indien je dat wenst)
    - Wanneer het water opgenomen is door de rijst, voeg je opnieuw wat water toe.
    - Zo ga je verder tot de rijst gaar is.
    - Ter afsluiting roer je er de parmezaanse kaas onder tot je de gewenste smeuïgheid verkrijgt, de rest van de kaas zet je op tafel zodat de meer ferventere kaasliefhebbers desgewenst nog wat kunnen bijnemen.
    - Serveer de rijst in de pan met bovenaan de kruiden erop gepresenteerd

    Smakelijk!

    26-10-2009 om 16:03 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous met tajine van 7 groenten
    Vroeger ging ik regelmatig 's zondags op stap met een vriendin van me die in Brussel woont, dan ging ik 's morgens bij haar, snuffelden we in kookboeken met een tas thee bij de hand, stelden we onze boodschappenlijst op en vertrokken we richting Zuidmarkt.

    Daar werden we ondergedompeld in alle verschillende smaken en culturen. En ik genoot!

    Deze keer hebben we de uitstap opnieuw gedaan, maar zonder de voorpret van de kookboeken te bestuderen, dus besloten we ter plaatse om een aloude klassieker klaar te maken: couscous met 7 groenten. (vermoedelijk wel voor 6 personen)

    Wat heb je nodig?

    - olijfolie
    - peper en zout
    - groentebouillonblokje
    - Saffraan, of kurkumapoeder, wat je in huis hebt, om de couscous een kleurtje te geven.
    - Harissa (rode peper pasta, te verkrijgen bij de Marokkaanse buurtwinkels, en tegenwoordig zelfs in de grote supermarkten)
    - 1 doos instantcouscous (heel belangrijk dat het instant is, de normale moet gestoomd worden, dat vind ik nogal omslachtig) Vind je gewoon in de supermarkt, staat bij de deegwaren en rijst. Hier heb je waarschijnlijk nog de helft van over, maar daar kan je dan salades mee maken later. Ik heb altijd zo'n doos in de kast staan.
    - 1 pakje rozijnen (bruin, blond, gemengd, blijft allemaal gelijk)
    - een tiental gedroogde abrikozen
    - 1 potje couscouskruiden (oftewel Ras-el-Hanout) verkopen ze tegenwoordig ook al in de supermarkt.
    - 500 gr wortelen
    - Rapen (zo'n bundeltje)
    - 3 Courgettes
    - 5 à 6 Tomaten of een groot blik tomatenblokjes
    - 3 Paprika's (zo'n stoplichtpakketje is goed: een rode, gele en groene)
    - Ui (1 dikke ui, ter grootte van een tennisbal, of twee kleinere)
    - 2 teentjes look
    - 2 Aubergines

    Bereiding:
    - Zet de rozijnen en de gedroogde abrikozen te week in kokend water.
    - Maak de groenten schoon en snijd ze allemaal in grote stukken. (ik beloof het je, dit is het langste werk)
    - Verhit de olijfolie in een (heel) grote kookpot van een soepketelformaat of verdeel alles over 2 kleinere kookpotten indien je zo geen grote kookpot bezit.
    - Bak de ui en de look glazig in de olie, voeg de groenten toe en laat ze even aanstoven.
    - Voeg de tomaten toe en een glas water
    - Kruid goed met Ras-el-Hanout en peper en zout.
    - Zet op een zacht vuurtje met het deksel op de pot en laat zachtjes garen, roer regelmatig om.
    - Wanneer de groenten gaar zijn neem je een glazen kom en doe je daar de instantcouscous in, kruid met saffraan of kurkuma, voeg een verkruimeld groentenbouillonblokje, de rozijnen en de in blokjes gesneden geweekte abrikozen toe en een scheutje olijfolie.
    - Overgiet met kokend water, tot het water een cm boven de couscous staat. (liever later nog wat water bijvoegen dan een te natte couscous te verkrijgen, dus wees zuinig met het water)
    - Zet een deksel op de kom en laat de couscous opzwellen.
    - Haal de couscous door elkaar met een vork en serveer samen met de tajine.

    Je kan er ook altijd nog een takje platte peterselie en een takje koriander bijvoegen, wanneer je dat graag hebt.

    Je kan ook variëren met groenten, je kan er bijvoorbeeld champignons, pastinaken of pompoen in verwerken.

    De restjes kan je invriezen voor een volgende keer wanneer je geen tijd zou hebben om te koken, dan hoef je enkel de couscous klaar te maken en je groenten op te warmen voor een gezonde, snelle maaltijd.

    Smakelijk!

    26-10-2009 om 16:03 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiefeest
    Vorig weekend hadden we een familiefeest in Zottegem, op het domein van het kasteel Breivelde.
    De maandelijkse brunch op zondagmiddag is zeker en vast een aanrader, net als het domein trouwens.
    Je kan daar vrij rondwandelen, je neervleien op één van de talrijk aanwezige bankjes om van het uitzicht te genieten, of gewoon rondlopen en foto's nemen.

    Enkele foto's:

    Bijlagen:
    http://farm3.static.flickr.com/2429/3979359191_d088d25816_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2432/3979358663_7f8f513c2d_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2463/3979358949_61cb1d761e_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2510/3980119206_dc59e91818_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2552/3979350745_bb8a1a4dee_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2555/3980110896_6918522e66_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2581/3979358833_7b21cdf04d_o.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2613/3979358585_7216cb65bb_o.jpg   
    http://farm4.static.flickr.com/3579/3980118354_0c2bf1aa26_o.jpg   

    07-10-2009 om 11:48 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstapje naar Brugge

    Voor mijn werk moest ik een teamdag organiseren.

    Na rondvraag bleek dat een aantal van mijn collega's nog nooit in Brugge geweest zijn, dus lijkt het evident om een uitstap in Brugge te organiseren. Nu... Ikzelf ben niet iemand die de platgetrapte toeristische paden wil aflopen, en blijkbaar is het vrij moeilijk om in Brugge uit de buurt van de toeristen te blijven.
    Dus besloot ik om met een vriendin alvast is op verkenning te gaan.

    De ontdekking van de dag bleek wel de bistro "de hobbit", gezien de link met de leesclub (de vriendin is ook lid van de leesclub).
    Dus besloten we om er te gaan eten. (check de website: www.hobbitgrill.be)
    Het eten is er in ruime porties, het is lekker, en de menukaart is origineel opgemaakt in de vorm van een krant. "the daily hobbit"
    De bediening is jong, vriendelijk, en niet onknap.
    De prijzen zijn meer dan redelijk, gezien ze toch wel in het historisch centrum van Brugge gevestigd zijn.

    Er rechtover is er een andere bistro, Tolkien genaamd, die uitgebaat wordt door familie van de uitbater van de Hobbit.

    Er is ook een heel leuke chocoladebar die ik wou proberen, de Bar Choc!, maar bleek dat die gesloten was, wel jammer want ik was vastbesloten om chocoladefondue te gaan eten in de Bar Choc.
    Ik reserveer wel om er met de collega's te gaan eten, dan is het op kosten van het werk ;-)

    Enkele foto's:

    Bijlagen:
    http://farm3.static.flickr.com/2428/3979276297_51cf757f7c_b.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2479/3979280405_78395f4b64_b.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2490/3980035774_e90174dcf9_b.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2493/3979292539_ed3a1e8fb4_b.jpg   
    http://farm3.static.flickr.com/2542/3979298627_b46ae56b03_b.jpg   

    07-10-2009 om 11:40 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Foto's
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieken opgelegd in jenever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag kwam de buurman krieken brengen uit zijn tuin, het ideale moment om nostalgisch te worden en ze op te leggen in jenever.

    Vroeger legde mijn grootmoeder elke zomer enkele kilo's krieken op in jenever, gezoet met suiker.
    Om later op het jaar fier als een gieter de bokalen uit de kelder te halen wanneer de familie op bezoek was met Allerheiligen en andere feestdagen.
    Ze gaf haar twee zoons en haar dochter elk een bokaal mee om thuis te consumeren, terwijl zij er zelf ook nog een achter de hand hield voor de koude winteravonden.

    Ondertussen waren de krieken al bruin en geribbeld geworden door enkele maanden te zwemmen in alcohol en suiker.
    De suiker werd volledig opgenomen door de jenever, hierdoor werd dit een lekker zoet drankje om bij het haardvuur te drinken en ondertussen de krieken met een lepel te verorberen.
    Wees maar zeker dat ik 's avonds goed sliep!

    Wat heb je nodig?
    1 kilo krieken
    1 kilo kristalsuiker
    1 liter jenever
    1 handvol bruine kandijsuiker
    1 weckpot van ongeveer 2 liter inhoud

    Begin met de bokaal goed schoon te maken, hygiëne is heel belangrijk!
    Ontdoe de krieken van hun steeltjes en controleer elke kriek, degene waar je twijfels bij hebt, gooi je weg, liever een kriek minder, dan eentje die de ganse boel verziekt.
    Laat ze uitlekken op een propere, droge keukenhanddoek.
    Strooi een laag van ongeveer 1 cm suiker onderaan in de bokaal.
    Leg er een laag van ongeveer 2 cm (droge) krieken op, strooi terug een laag suiker, vervolg met een andere laag krieken, en zo verder tot de krieken op zijn.
    Eindig met de rest van de suiker.
    Erbovenop leg je het handvol bruine kandijsuiker, dan giet je de fles jenever in de bokaal.
    Sluit de bokaal goed af en zet op een donkere, koele plaats.

    Moest je toevallig op die plaats zijn, en je denkt aan de krieken in jenever, neem de bokaal ter hand en schud er is mee, zodat de suiker zich beter kan vermengen met de jenever.

    Wanneer je ziet dat de jenever roodgekleurd is en de suiker volledig opgelost is, dit is ongeveer 3 à 4 maand later, zijn ze klaar om van te genieten.

    Dus, vlij je neer in de zetel met een glaasje krieken in jenever, of maak er een ijsje van met een bolletje vanille-ijs en slagroom.

    30-06-2009 om 21:30 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
    Categorie:Recepten


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs