De eeuwige kwestie van "wat ga ik deze middag eten"?
Elke middag op het werk sta ik voor hetzelfde dilemma: wat ga ik deze middag eten? Soms neem ik restjes mee van het avondeten van de vorige avond, maar niet elke avond zijn er restjes.
Dus, dan is het net zo makkelijk om een belegd broodje te kopen in de broodjeszaak een paar huizen van het werk verwijderd, of de straat over te steken om een pita te halen, maar gezond is dit natuurlijk niet, en goedkoop evenmin.
Daarmee, een nieuw goed voornemen, zo veel mogelijk (gezonde) lunches mee te nemen naar het werk.
Deze week ben ik alvast goed begonnen, maandag ben ik boodschappen gaan doen bij het buurtwinkeltje aan het werk. Daar heb ik een aantal dingen gekocht waarmee ik een salade gemaakt heb.
De salade bestond uit: ijsbergsla, tomaten, blé, maïskorrels, wortel, rode ui, enkele muntblaadjes (van een collega die verse munt mee had om muntthee te maken), de rest van de sneetjes Oud Bruggekaas van vorige week in blokjes gesneden, limoen en olijfolie.
Dinsdag heb ik nog wat van de ijsbergsla en de rest van de maïskorrels opnieuw verwerkt in een andere salade, samen met een nectarine in blokjes gesneden en heb ik wat honing-mosterddressing van een collega geleend, en dit alles gegeten met geroosterd brood.
Vandaag was ik een dagje thuis en heb ik genoten van mijn favoriete comford-food: toast met nutella en banaan.
Morgen staat er kipsalade op het programma, gemaakt met de restjes van de ovengegaarde kip van deze avond, een hardgekookt ei, mosterd, mayonaise en wat peper en zout. Dit combineer ik dan met nog wat ijsbergsla en brood. Ik ga proberen om genoeg te maken voor 2 maaltijden, zo hoef ik voor vrijdag hopelijk mijn hoofd niet meer te breken.
Stay tuned voor meer lunchideeën!
09-03-2011 om 17:47
geschreven door Nienna Tasartir