Ik ben Nico Goddé, en gebruik soms ook wel de schuilnaam nicman.
Ik ben een man en woon in Holsbeek (België) en mijn beroep is leerkracht technologie / eductief medewerker rvo-society.
Ik ben geboren op 22/04/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen, lopen en zwemmen. In de zomer (en soms winter) kan je me ook wel eens in de bergen terugvinden..
Beoordeel dit blog
Zoeken in blog
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Nico Goddé
Techniek & Sport
20-12-2009
nicman's hagelandse appelsoep met Kessel bier
Voor de lekkerbekken, hier het recept van mijn hagelandse appelsoep met Kessel blond. Naargelang de keuze van de appels maak je je soep zoeter.
Uien, appelen en wortel stoven in de margarine (5min) om de smaken los te maken en te vermengen. Bestrooi de ingrediënten tijdens het stoven met een beetje currypoeder. Voeg het water, 1 koffielepel curry en de bouillonblokjes toe en laat 15 min koken. Mix de soep en voeg het blond Kessel bier toe. Laat de soep na de toevoeging van het bier heet worden, maar niet meer doorkoken.
Serveertip
Naargelang het hoofdgerecht voeg je een beetje grijze garnalen of kleine stukjes kippenwit toe. Versier nog met een beetje bieslook of peterseliesnippers.
Voor alle fijnproevers geef ik hier mijn recept van nicmans everzwijnstoofvlees met Kessel bier prijs.
Ingrediënten
1 kg everzwijnvlees 100g bakboter 2 grote uien 500g bospaddestoelen 2 laurierblaadjes Jeneverbessen 1 koffielepel mosterd 1 botterham 75cl donker Kessel bier (liefst Christmas) 1 stukje chocolade (melk of puur) Kandijsuiker Bloem Peper en zout
Bereiding
Doe bloem in een plastic zak en schut het vlees hierin tot er een laagje bloem het buitenvocht wegneemt. Schroei het vlees langs alle zijden vlug dicht in een pan. Doe het vlees in een kookpot en fruit de grofgesneden uien in de pan. Meng de uien met het vlees. Voeg het Kessel bier, laurierbladen en jeneverbessen toe en laat ongeveer 3u zachtjes sudderen. Stoof de champions in de pan een beetje aan en voeg na 2u aan het vlees toe. Smeer nu ook een boterham met mosterd en leg deze omgekeerd op je gerecht, roer hem na 10min door het vlees. Voeg nog een stukje chocolade toe (melkchocolade of pure zwarte chocolade als je het gerecht iets bitterder wil) Proef en voeg naar smaak peper en zout evenals Kandijsuiker toe. de chocolade en de kandijsuiker geven het gerecht een mooie donkere wildkleur.
Het gerecht smaakt nog beter als je het een dag kan laten rusten.
Serveertip
Geef bij het gerecht een halve gestoofde peer met bosbessen, gestoomde prinsessenboontjes omwikkeld met spek en (kastanje)puree Met krokketjes is het natuurlijk ook heel lekker.
Bij dit gerecht hoort natuurlijk ook een Kesselbiertje als drank. www.brouwerij-devlier.com
Buiten de normale schoolcompetities (zwemmen, atletiek, voetbal, basket, volley, ...) waarin onze leerlingen en leerkrachten steeds voor de prijzen meedingen willen we met onze (sport)school de lat wel eens hoger leggen.
De middenschool van campus KAMSA zit dit jaar vol goede sportieve voornemens, een aantal sportieve leerkrachten zijn zich aan het voorbereiden om dit voorjaar een heuse marathon te lopen.
We hebben wel Vlaamse kampioenen veldlopen op onze banken zitten maar een marathon is voor onze leerlingen (12-14j) misschien wat te hoog gegerepen, daarom hebben we het plan opgevat de ronde van Vlaanderen te rijden.
Deze zware fietstocht gaat over dezelfde wegen en hellingen die de profs daags nadien onder de wielen geschoven krijgen. Ikzelf mocht dit vorig jaar reeds meemaken en ben van oordeel dat dit met een gemengde ploeg leerkrachten/leerlingen zeker moet lukken. Binnenkort starten we met de eerste trainingen op de weg en in onze rijkelijk uitgeruste fitnesszaal om in optimale conditie aan de start te staan. We houden jullie zeker op de hoogte.