Inhoud blog
  • HONEY HONEY THRILL ME HONEY, UHU
  • BYE BYE MISS SUGARPIE
  • SAVING MY SUGAR FOR THE WEEKEND
  • SOUL CONTROL SINGS
  • IT'S GOT A STRANGE EFFECT ON ME
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sugarblues
    13 dagen suikerloos
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUTTI FRUTTI HEY RUDY!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    What a difference a day makes!

    Een frustrerende dag! Vanmorgen lectorenvergadering en ik moest mijn collega’s toespreken. Er is niets zo zielig als voor een groep mensen staan en weten dat je niets interessants te zeggen hebt. Ik heb gelukkig toffe collega’s dus ze hebben allemaal gedaan of ze het boeiend vonden alhoewel ik bij sommigen een zweem van  medeleven in hun ogen kon bespeuren.

    In de namiddag opleiding voor een nieuw computerprogramma. Een computerkenner die uitlegt hoe je een programma moet gebruiken, is als een chirurg die uitlegt hoe je een ingreep op jezelf moet uitvoeren. Scaryyyyyy! Enfin, ik ben erin geslaagd om de computer af te sluiten zonder het systeem plat te leggen en daar ben ik heel trots op. Ik heb iets verdiend. Chocolade bijvoorbeeld. Zucht…

    Slaptitude

    Heb vandaag voor de eerste keer een dipje gehad: plots duizelig maar ging snel over. Nu beetje hoofdpijn en depri. Dju.

    Mijn lieve collega Frans, Elisabeth, vertelde dat er in pure chocolade met hoog cacao gehalte mogelijk geen suiker zit. Ik meteen naar Delhaize. Vergeet het sweetie! 70% cacao heeft 26 g suiker / 100g!! en zelfs in 99% cacao zit bruine suiker. Daar staat alleen niet op hoeveel ze er hebben ingekieperd

    Dan maar fruit. In de kast staat nog een bijna onaangeroerde sapcentrifuge en daar heb ik een banaan, een appel en twee peren doorgejaagd. Ik heb het wel uit een Colaglas gedronken. Het gedacht alleen is alles.

    24-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans


    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALL I DO, IS SWEET TALKING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16.45 Voor de aardigheid nog eens in de biowinkel rondgelopen. Mindboggling wat ze daar allemaal aan suikerloos of met natuurlijke suikers verkopen. Heb me toch even laten verleiden: sinaasappelconfituur, 2 wortelen, 1 witte selder, 1 prei, boekweit flakes en een doosje gemengde noten. 19.07 euro!!!!! NEGENTIEN EURO EN ZEVEN CENT!!! Gezond eten kost geld, dat wisten we al. Maar zoveel geld???? En dan heb ik nog geen koekjes gekocht of wafels of glutenvrij stuff. Ze zouden dit moeten inschakelen in het ziekenfonds. Mensen die een doktersbriefje kunnen voorleggen van diabetes of glutenallergie, zouden een deel van de kosten moeten terugbetaald krijgen!!

    22.50 Helaba! Wat is hier gaande? Ik ben een halve kilo bijgekomen!  Waarschijnlijk omdat ik meer eet tijdens de maaltijden. Voordien 1 boterham, een uur later een wafel en weer wat later koekjes. Nu 3 boterhammen met beleg (zelfgemaakte kip curry: gebraden kipfilet in stukjes, zelfgemaakte mayo, zachte currypoeder van AH en stukjes appel.  Echhhh lekkerrrrr) tussendoor wat kaas en toestanden! Twee keer soep, meer aardappelen. Alles om de periode van de ene maaltijd naar de ander te kunnen overbruggen. Oké, ik zal eens fruit proberen als tussendoortje. Dik tegen mij goesting.

    23-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans


    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWEETS FOR MY SWEET, SUGAR FOR MY HONEY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terugblik op zondag

    ’s Ochtends de krant gelezen en twee koppen koffie gedronken, zonder suiker. Yuk. Misschien moet ik ook maar eens met koffie stoppen, tijdelijk dan.

    Voor lunch beuling met appelmoes maar dan zonder appelmoes. Thank God voor Jeroentje! Uitgeholde appel in de oven gevuld met gestoofde ui, tijm en geplette beuling. Heerlijk. Geen suiker in de buurt.

    Daarna naar Hollands Putte gereden om te zien wat ze over de grens zoal in de supermarkt aanbieden  en Holy Moly vleeswaren zonder toegevoegde suiker!!!  Ham gekocht, spekblokjes, paprika’s, sojascheuten, augurken, vleeskruiden, appels en zoethoutthee. Alles voor nog geen 9 euro. ’t Is bijna smokkelen!

    Sugar, sugar!

    Wat niet wegneemt dat er nog heel veel suiker in de voedingswaren zit: in gerookte zalm bv! En bouillon blokjes!  Dus dat wordt zelf kippenbouillon maken morgenavond. En zoveel verschillende suikers: glucose, dextrose, glucose-dextrose stroop, fructose, invertsuiker (een mengsel van gelijke delen glucose en fructose. Opgezocht!) en zelfs caramel (in de bouillonkuipjes!) Om maar te zwijgen van de aspartaan en aanverwanten.

    Hellllllleup!

    Mijn moeder thuis afgezet. Ze is het hele weekend solidair geweest maar ik denk dat ze het niet langer zag zitten. Ze wil wellicht niet in de buurt zijn als ik uiteindelijk den ambetante  krijg.

    Zondagavond traditioneel kopjes thee met koekjes. Niet dus.  Het werd me toch te lastig. En wat doe je als je in nood bent. Je belt kreunend en zeurend… je moeder. Haar reactie: “Hangt de sukkelaar niet zo uit, je hebt het zelf gewild.” 

    Jeeesus!!!!!

    (foto brabantsdagblad.nl)

    22-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans


    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LADY SINGS THE SUGARBLUES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10.15u: Schandalig lang in bed blijven liggen. Hoe korter de dag, des te kleiner de verleiding. Het is nochtans slecht begonnen. In plaats van langzaam af te kicken, heb ik gisteravond nog twee grote pannenkoeken met bruine suiker achterover geslagen alsof dit het laatste avondmaal was. En nu, zaterdagochtend, wil mijn maag meer dan ooit de traditionele pistolet met confituur of een koffiekoek. Noppes, een boterham met kaas  (en zelfs daar smeer ik gewoonlijk marmalade op). Life is going to kick my ass, de komende dagen.

    14.20u: Er is blijkbaar niets zo effectief om de sympathie en de aandacht van je vrienden te krijgen als op suikerdieet gaan. De bezorgdheid, de goede raad, de steun, het  is hartverwarmend! Er zijn er die geloven dat ik dit niet ga overleven.  Kan zijn, want ik ben tussen deze eerste en derde zin al vier keer naar de koelkast gelopen in de hoop dat zich daar iets gematerialiseerd heeft dat de moeite waard is om op te eten.

    17.47u: Misschien heeft het er niets mee te maken maar ik heb voortdurend een klein hongertje en grote dorst. Ik drink water. Booooring!  En gezond kan dat niet zijn. It’s what fish fuck in and what makes pipes rust.

    18.45u: Zelfgemaakte mayo. Was vergeten hoe snel het ging en hoe lekker het is. Geen suiker!

    Pfff. Dag 1 zit er op. Nog twaalf te gaan. Beetje indrukwekkend eigenlijk. Al bij al is deze dag nog meegevallen. Moeder meegenomen om te gaan winkelen, heel veel voor school gewerkt, frietjes gebakken met groenten, kip en verse mayo en op de valreep nog online een ticket naar Parijs geboekt voor Vera, mijn nichtje.Geen mg suiker aangeraakt. Moeder blijft slapen. Ik denk dat ze bezorgd is om mijn geestelijke gezondheid. Had ze veel eerder aan moeten denken. Vanavond nog veel yogi thee gedronken van de biowinkel: women's fitness, throat comfort, bedtime. Superlekker. Vandenbroeckjes en ik steken elkaar een hart onder de riem.  Ik krijg ook het gevoel dat dit experiment wel eens zou kunnen lukken.

    (foto bakkerijheylen.be)

    21-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans


    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'M NICE, ALL SUGAR AND SPICE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar aanleiding van een Panorama-programma over suiker hebben Ingrid Van Hecke, alias Inti,  en twee van haar drie kinderen Hannah en Seppe besloten om 13 dagen suikerloos te eten. I’m going to join them!  Wij willen weten hoe groot de invloed van suiker is op ons lichaam, onze geest en op de interactie met onze omgeving. Dat we de eerste dagen wreed chagrijnig worden, zit er dik in. Tijdelijk althans want daarna worden wij weer ons eigen sweet zelve.

    En morgen is het zover! Nog een nachtje slapen en dan begint de lijdensweg. Geen suiker meer. Erger nog, geen chocolade meer.  Chocolade! Mijn beste vriend, mijn Belgische (soms Zwitserse) hoop in bange dagen, mijn ochtendritueel, mijn boost (vooral tijdens de verbetering van examens), mijn gezelschap in lege uren, mijn metgezel in zinloze momenten voor TV.  Om het met de woorden van Shakespeare te zeggen: “Chocolate, chocolate, my Kindom for some chocolate!”

    Mijn moeder zei dat ik een paar dagen vroeger moet beginnen met het suikerdieet want als ik cold turkey ga, ga ik wellicht in shock. Ik denk niet dat zij het woord “cold turkey” heeft gebruikt want dat kent ze niet maar ze is er in ieder geval van overtuigd dat ik in coma ga geraken.

    Ik heb haar woorden ter harte genomen en ben een paar dagen geleden begonnen met alle zoetigheid in huis weg te werken. Er zijn twee manieren van “wegwerken”. 1. In de vuilnisbak gooien. 2. Alles opvreten. Ik ben voor het tweede gegaan. Alle chocolade, letter- en andere koekjes, cakejes, yoghourt met fruit, frisdrank, spinnekes, neusjes, taartjes, ijs, confituur, marmalade, chocopasta, chocomelk… alles opgevreten want anders wordt het slecht. Les excuses sont faites pour s’en server of zoiets, nietwaar? De peperkoek is nog ongeopend en dat blijft voorlopig zo. Ik drink geen alcohol, dus dat scheelt alweer.

    Daarna ben ik begonnen met de labels op voedingswaren te lezen. In alles zit suiker: volle melk, half volle melk, alle groenteconserven (niet in visconserven!) mayonaise (niet in mosterd, who cares), voorverpakte spekblokjes (siroop for God’s sake!) ,pizza’s, gepekelde augurken, sommige tandpasta’s en ja dames…lipgloss!!!!!! Onze wereld is versuikerd!!! Wij leven in een snoepwinkel!!!

    Uiteindelijk vond ik suiker niet eens het bangelijkste op de labels.  Dit staat op Crest toothpaste “If more than used for brushing is accidentally swallowed, get medical help or contact a Poison Control Center right away.” Hallo dames en heren van de farmaceutische industrie!!!!! Tandpasta is wel bedoeld om in je mond te steken. En hoeveel is “more than used for brushing”? Ik durf er nogal eens een stevig kloddeke opsmeren.  En als je spoelt gaat er allicht een drupke of twee, drie, vier, vijf naar binnen. En dat een leven lang!!! Het is vooral die “right away” die mij zorgen baart.

    Enfin, we're on the road to hell!

    (photo chocolade.startxl.be)

    20-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans




    Archief per week
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs