Inhoud blog
  • HONEY HONEY THRILL ME HONEY, UHU
  • BYE BYE MISS SUGARPIE
  • SAVING MY SUGAR FOR THE WEEKEND
  • SOUL CONTROL SINGS
  • IT'S GOT A STRANGE EFFECT ON ME
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sugarblues
    13 dagen suikerloos
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'M NICE, ALL SUGAR AND SPICE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar aanleiding van een Panorama-programma over suiker hebben Ingrid Van Hecke, alias Inti,  en twee van haar drie kinderen Hannah en Seppe besloten om 13 dagen suikerloos te eten. I’m going to join them!  Wij willen weten hoe groot de invloed van suiker is op ons lichaam, onze geest en op de interactie met onze omgeving. Dat we de eerste dagen wreed chagrijnig worden, zit er dik in. Tijdelijk althans want daarna worden wij weer ons eigen sweet zelve.

    En morgen is het zover! Nog een nachtje slapen en dan begint de lijdensweg. Geen suiker meer. Erger nog, geen chocolade meer.  Chocolade! Mijn beste vriend, mijn Belgische (soms Zwitserse) hoop in bange dagen, mijn ochtendritueel, mijn boost (vooral tijdens de verbetering van examens), mijn gezelschap in lege uren, mijn metgezel in zinloze momenten voor TV.  Om het met de woorden van Shakespeare te zeggen: “Chocolate, chocolate, my Kindom for some chocolate!”

    Mijn moeder zei dat ik een paar dagen vroeger moet beginnen met het suikerdieet want als ik cold turkey ga, ga ik wellicht in shock. Ik denk niet dat zij het woord “cold turkey” heeft gebruikt want dat kent ze niet maar ze is er in ieder geval van overtuigd dat ik in coma ga geraken.

    Ik heb haar woorden ter harte genomen en ben een paar dagen geleden begonnen met alle zoetigheid in huis weg te werken. Er zijn twee manieren van “wegwerken”. 1. In de vuilnisbak gooien. 2. Alles opvreten. Ik ben voor het tweede gegaan. Alle chocolade, letter- en andere koekjes, cakejes, yoghourt met fruit, frisdrank, spinnekes, neusjes, taartjes, ijs, confituur, marmalade, chocopasta, chocomelk… alles opgevreten want anders wordt het slecht. Les excuses sont faites pour s’en server of zoiets, nietwaar? De peperkoek is nog ongeopend en dat blijft voorlopig zo. Ik drink geen alcohol, dus dat scheelt alweer.

    Daarna ben ik begonnen met de labels op voedingswaren te lezen. In alles zit suiker: volle melk, half volle melk, alle groenteconserven (niet in visconserven!) mayonaise (niet in mosterd, who cares), voorverpakte spekblokjes (siroop for God’s sake!) ,pizza’s, gepekelde augurken, sommige tandpasta’s en ja dames…lipgloss!!!!!! Onze wereld is versuikerd!!! Wij leven in een snoepwinkel!!!

    Uiteindelijk vond ik suiker niet eens het bangelijkste op de labels.  Dit staat op Crest toothpaste “If more than used for brushing is accidentally swallowed, get medical help or contact a Poison Control Center right away.” Hallo dames en heren van de farmaceutische industrie!!!!! Tandpasta is wel bedoeld om in je mond te steken. En hoeveel is “more than used for brushing”? Ik durf er nogal eens een stevig kloddeke opsmeren.  En als je spoelt gaat er allicht een drupke of twee, drie, vier, vijf naar binnen. En dat een leven lang!!! Het is vooral die “right away” die mij zorgen baart.

    Enfin, we're on the road to hell!

    (photo chocolade.startxl.be)

    20-01-2012 om 00:00 geschreven door Linda Berghmans




    Archief per week
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs