Zondag 22 maart trokken we naar Izegem. We hadden gepland om de 35 km te fietsen. We zouden eens goed doorgeven! Door het missen van een splitsing deden we toch de 60 km en we gaven door... Het parcours was heel goed berijdbaar en de zon deed goed haar best. Kortom ideale omstandigheden! De bewijzering kon zeker nog wat beter.
Zaterdagmorgen 14 maart trokken Steven en ik naar de Vlaamse Ardennen (Oudenaarde). In deze fantastische streek maakten we een prachtige tocht. Veel mooie hellingen passeerden de revue, de Wolvenberg, de Leberg, de Valkenberg, de Molenberg, de Berendries, de Tenbossestraat en nog heel wat minder goden... . Kasseien mochten natuurlijk ook niet ontbreken. We denderden over de Haaghoek, de Holleweg, de kasseien van Mater. Zalig afzien! Stoempen in het kwadraat.
Parijs-Nice is een meerdaagse wielerwedstrijd, die sinds 1933 in het voorjaar gereden wordt. Het is de eerste belangrijke etappewedstrijd van het seizoen. Wordt vaak gezien als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers met als aanvang Milaan-San Remo een week na het einde in Nice (de renners zijn toch in het zuiden en men reed gewoon met de fiets naar Milaan verder, zo ging dat vroeger). Een wedstrijd waar zowel typische specialisten van het klassieke werk, zoals in het verre verleden Fred De Bruyne en later Sean Kelly, maar ook ronderenners als Jacques Anquetil, de onvermijdelijke Eddy Merckx, Joop Zoetemelk en Laurent Jalabert het mooie weer maakten door drie of meer keer te winnen. Een wedstrijd voor de complete renner dus. Omdat de ronde naar het zuiden leidt, is de bijnaam van Parijs-Nice de rit naar de zon of koers naar de zon. In 1959 werd de etappewedstrijd gereden tussen Parijs en Rome. Recordhouder is Sean Kelly met 7 overwinningen op rij. Parijs-Nice maakt sinds 2005 deel uit van de UCI ProTour. De wedstrijd start de laatste jaren bijna nooit meer in Parijs zelf, maar in een nabijgelegen stad of een van de voorsteden van Parijs. Wel wordt altijd op dezelfde plek gefinisht; het Promenade des Anglais in Nice. De laatste etappe is vaak nog een lastige doordat er een aantal heuvels in de omgeving van Nice moet worden beklommen, zoals de Col d'Eze. In maart 2003, eiste Parijs-Nice een dode; Andrei Kivilev overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een valpartij. Kivilev droeg bij zijn val geen helm en de UCI besloot daarom om helmen vanaf dat moment te verplichten. Alexander Vinokoerov, een vriend en landgenoot van Kivilev, wist uiteindelijk de ronde te winnen en droeg zijn zege op aan zijn overleden kameraad.
Onze tocht gaat door vrijdag 6 maart 2009 en zondag 8 maart 2009 aan de sporthal "Ter Steenlandt" - Lauwestraat 66 - 8930 Rekkem. Vertrek is mogelijk tussen 7u30 en 11u00.
Er kunnen afstanden afgelegd worden tussen 25 en 90 km via het lussensysteem.
Volgende zaken zijn aanwezig:
- Douches en Bikewash - Huur Mountainbike 051/46 50 66 (Sport Lieven) - Ruime bevoorradingen - Inschrijving 4 - Broodje bij aankomst - Streekbier après: St Feuillin
Lussensysteem
Enkele foto's van de avondtocht.
via de knooppunten naar Rekkem (40 - 39 - 44 - 43 - 44 - 4 - 72 - 6 - 7 - 10 - 9 - 8 )
Inschrijven in de vrije basisschool te Rekkem.
de met fakkels verlichte bevoorrading - t'is eens iets anders...
Rekkem
`Rekkem` is een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van de stad Menen. Rekkem ligt in het zuiden van de provincie, genepen tussen Wallonië (Moeskroen) en Frankrijk (Halewijn). In 1963, bij de definitieve vastlegging van de taalgrens, werd het gehucht `Risquons-Tout` (0,39 km2 met zowat 500 inwoners) overgeheveld van de gemeente Rekkem naar de stad Moeskroen. Rekkem-centrum ligt in het noorden van het grondgebied. Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Rekkem
Tom Boonen wint voor de tweede keer Kuurne - Brussel - Kuurne
Boonen pakt tweede zege in Kuurne-Brussel-Kuurne
Tom Boonen heeft de 62ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Na 193 km was Boonen de snelste van een kopgroep van 10 renners, voor de Oostenrijker Bernhard Eisel en de Brit Jeremy Hunt. Het is zijn tweede zege in Kuurne, na die van 2007.
De wedstrijd begon met een eerbetoon aan Frederiek Nolf, de renner die onverwacht overleed tijdens de Ronde van Qatar. Ter hoogte van zijn ouderlijke woning hield het voltallige peloton halt. Sportdirecteur Walter Planckaert overhandigde aan de ouders van Nolf een schilderij met daarop de beeltenis van hun zoon. Het peloton trok zich daarna op gang.
Hoog tempo
Van bij de start lag het tempo hoog, maar dat zorgde niet voor afscheiding. Op 100 kilometer van de finish konden elf renners dan toch een kloof slaan: Stijn Hoornaert, de Nederlanders Tom Leezer, Bobbie Traksel, Tom Veelers en Huub Duyn, de Deen Martin Mortensen, de Brit Jeremy Hunt, de Fransen Mathieu Ladagnous, Damien Gaudin en Anthony Ravard, en de Rus Sergey Ivanov.
Chavanel zorgt voor breuk
Bij de beklimming van de Oude Kwaremont hadden de leiders zowat een minuut voorsprong op het peloton. Daarin zorgde Sylvain Chavanel voor een breuk, waardoor er dertien renners in de tegenaanval trokken. Daarbij onder andere Tom Boonen, Stijn Devolder, Gianni Meersman, de Spanjaard Juan Antonio Flecha, de Fransman Sylvain Chavanel en de Duitser Gerald Ciolek.
Aan de voet van de Tiegemberg, de zevende helling van de dag, smolten de twee groepjes samen. Zo ontstond een kopgroep van 29 renners. Het peloton, met daarin alle renners van Silence-Lotto, volgde op 40 seconden.
Haussler in de aanval
Voor de Duitser Heinrich Haussler ging het te traag in de kopgroep en hij versnelde opnieuw. Haussler kreeg Maarten Wijnants, de Fransen Sylvain Chavanel en Geoffroy Lequatre, de Nederlander Karsten Kroon en de Oostenrijker Bernhard Eisel mee.
Nick Nuyens trok in de tegenaanval met de Fransman Mathieu Ladagnous en kon na de beklimming van Nokereberg, na 150 kilometer, vooraan aansluiten. Ook Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha posteerden zich in de kopgroep.
In Waregem, op 40 kilometer van de finish, had de dertienkoppige leidersgroep (Boonen, Wijnants, Meersman, Nuyens, Ladagnous, Lequatre, Chavanel, Flecha, Leezer, Kroon, Haussler, Hunt en Eisel) een halve minuut op een achtervolgende groep van zestien man. Bij de leiders zaten drie renners van Quick Step en Rabobank, terwijl Cervelo en Française des Jeux elk twee mannetjes mee hadden.
Bij het ingaan van de eerste van twee plaatselijke ronden hadden de vluchters een voorsprong van 1'24''. Een eerste deel van het peloton, met daarin onder andere nationaal kampioen Jurgen Roelandts en Leif Hoste, volgde dan al op bijna 5 minuten.
Flecha gooit bom
Net na het ingaan van de laatste plaatselijke ronde zette Hunt het op een lopen. Maarten Wijnants counterde onmiddellijk, maar ook de rest van de groep kon weer aansluiten. Van dan af regende het aanvallen.
Door het spervuur van uitvalspogingen werd de kopgroep herleid tot tien. Meersman, Wijnants en Haussler moesten de kopgroep laten rijden. Het sein voor Flecha om op 4 kilometer van de eindmeet een bom te gooien. Het was Chavanel die de rest op sleeptouw nam en Flecha tot de orde riep op 500 meter van de streep. Nick Nuyens trok in sprint stevig door, maar het was uiteindelijk Tom Boonen die de zege pakte.
Uitslag 1 Boonen Tom QST 2 Eisel Bernhard THR 3 Hunt Jeremy CTT 4 Kroon Karsten SAX 5 Leezer Tom RAB 6 Lequatre Geoffroy AGR 7 Ladagnous Mathieu FDJ 8 Nuyens Nick RAB 9 Chavanel Sylvain QST 10 Flecha Juan Antonio RAB
Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne: Herkansing voor de Belgische ploegen
GENT De toonaangevende ploegen in de Omloop Het Nieuwsblad? Alleszins niet Quick Step of Silence-Lotto. De twee sterkste Belgische ploegen kregen een lesje van Cervelo Test Team en van Rabobank. Al begreep niemand goed de tactiek van de Hollandse topploeg met Nick Nuyens in haar rangen toch kwam ze nadrukkelijk in beeld. En in de nieuwe ploeg met Jean-Paul van Poppel aan het roer reed niet alleen Heinrich Haussler een dijk van een wedstrijd maar zat ook Thor Hushovd, de winnaar. De 31-jarige Noor behaalde na Gent-Wevelgem in 2006 zijn tweede belangrijke winst op Vlaamse bodem.Tom Steels wist het vrijdag al.Het Belgische openingsweekend zou wel eens een buitenlands tintje kunnen krijgen, wist de Wase spurter van weleer. Hij noemde ook man en paard en daar waren Thor Hushovd en Cervelo Test Team bij. Ook zondag zou het best kunnen dat het interview met de winnaar niet in het Nederlands zal gebeuren. Want als het met een massaspurt eindigt waar Tom Steels op gokt, heb je gevaarlijke mannen als Gerald Ciolek en Edvald Boasson Hagen in het peloton. En toch, toch moeten de Belgische ploegen op zoek naar eerherstel in de eerste West-Vlaamse topkoers van het seizoen. Bij Silence-Lotto krijgen de speerpunten van zaterdag Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert rust. Leif Hoste, al twee keer tweede in Kuurne en vooral Jurgen Roelandts als spurter moeten op zoek naar de belangrijke winst in het openingsweekend.Ik denk niet dat we zaterdag ontgoocheld moesten zijn, aldus Dirk De Wolf die zondag aan het stuur zit. Hoste heeft hard gewerkt, Gilbert is meer dan een keer nadrukkelijk in beeld gekomen en Van Avermaet heeft maar net het podium gemist. We zaten met drie in de eerste groep en dat kon lang niet iedereen zeggen. Van een echte herkansing in Kuurne wil ik dus niet spreken. Maar we gaan natuurlijk proberen te winnen. Meer op zoek naar eerherstel moet Quick Step.Het had beter gekund als Boonen in de spurt niet gehinderd geweest was, wist Wilfried Peeters. En als Steven de Jongh en Sébastien Rosseler niet gekwetst geweest waren. Zet die twee naast Sylvain Chavanel die een reus van een wedstrijd gereden heeft in de Omloop en je had anders over ons gepraat dan nu. Maar toegegeven, we willen het zondag graag beter doen. Maar dat wordt niet gemakkelijk, pikte Tom Boonen meteen in. Want als het weer zo goed is als in de Omloop wordt Kuurne-Brussel-Kuurne een moeilijke koers.Tot de andere Belgen die zondag beter moeten doen dan zaterdag behoren zeker Gert Steegmans en de jongens van Topsport Vlaanderen-Mercator die in de Omloop nooit in beeld kwamen.
De Noor Thor Hushovd (Cervélo) heeft de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. Hij haalde het na 204 km in de sprint van een kleine kopgroep voor Kevyn Ista (Agritubel) en de Spanjaard Juan Antonio Flecha (Rabobank). Van bij de start werd het tempo meteen de hoogte ingejaagd. Na tal van uitvalspogingen slaagden vijf renners bij het binnenrijden van Leeuwergem na 50 kilometer koers erin zich af te zonderen van het peloton. Dat waren Wim De Vocht met in zijn gezelschap de Fransen Jean Zen, Guillaume Blot, Herve Duclos-Lasalle en David Boucher. Ter hoogte van de Leberg, de eerste van elf hellingen na 77 kilometer koers, bedroeg de voorsprong van de vijf leiders drie minuten op de grote groep. Deze zou uiteindelijk nog oplopen tot net iets boven de zeven minuten.
Na de beklimming van de Muur van Geraardsbergen trokken vier man, waaronder Steven Caethoven, in de tegenreactie. Zij negeerden wat verderop een gesloten overweg en werden dan ook door de jury uit wedstrijd genomen. Bij de leiders hing de Fransman Guillaume Blot aan de rekker. Tijdens de beklimming van de Taaienberg, op 56 kilometer van de finish, trok de Rabobankploeg in het peloton fors door. Met vier, Nick Nuyens meteen ook de aanstoker van deze actie, de Spanjaard Juan Antonio Flecha en de Nederlanders Sebastian Langeveld met Joost Posthuma, reden ze net voor de grote groep uit.
Dat zorgde ervoor dat de ploegen van de topfavorieten alle zeilen moesten bijzetten om de kloof niet te groot te laten worden. Na een lange achtervolging vormde zich uiteindelijk een groep van twintig renners. Het volledig verbrokkelde peloton volgde wat verderop maar zou geen enkele rol van betekenis spelen. De Duitser Heinrich Haussler en de Nederlander Sebastian Langeveld trokken in de tegenaanval. Nog voor de beklimming van de Molenberg, na 166 kilometer, moest Guillaume Blot er vooraan af na pech. De overgebleven leiders hadden op deze laatste beklimming van de dag nog slechts 40 seconden voor op het achtervolgende duo Haussler-Langeveld dat wat verderop zou aansluiten.
Philippe Gilbert, de laureaat van vorig jaar, gaf er op de Molenberg een serieuze snok aan en kon met de Spanjaard Juan Antonio Flecha een kloof slaan op de rest. Enkel Haussler en Langeveld konden voorop blijven, de rest werd gegrepen door de groep met daarin onder andere Tom Boonen, Greg Van Avermaet en het uitermate sterke blok van Rabobank dat nog met vier man vertegenwoordigd was. Nick Nuyens zette op 23 kilometer van de finish een tegenaanval op met Frédéric Amorison en Philippe Gilbert in zijn wiel. Tien kilometer verderop waren ook zij eraan voor de moeite en behielden de twee leiders een voorsprong van 30 seconden. Met de eindmeet in zicht werd duo echter toch gegrepen.
In de voorbereiding op de sprint kwamen de Nederlander Niki Terpstra en de Sloveen Martin Velits ten val samen met de Litouwer Tomas Vaitkus. Wat verderop sloegen ook de Nederlander Sebastian Langeveld en de Italiaan Filippo Pozzato tegen de vlakte. De sterke Noor Thor Hushovd had zich dan al op volle snelheid getrokken en niemand slaagde erin hem nog te remonteren
Ik ben Pieter Beernaert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Piebe.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is Onderwijzer (tweede leerjaar).
Ik ben geboren op 25/01/1980 en ben nu dus 45 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: vooral veel sporten (mountainbiken - koersen - zwemmen - ...) Filmke kijken, luisteren naar muziek .
Ik ben getrouwd met Lindsay! Samen hebben we een schat van een dochter.
Ons Emme