Food for the soul
Inhoud blog
  • Vlechtbrood
  • Vlechtbrood
  • Kerstdiner
  • kippenbouillon
  • Gehaktballetjes in tomatensaus met puree

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Heerlijke en eerlijke gerechten
    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke speculaas
    Sinterklaastijd .... Speculaastijd!

    Ingrediënten

    500 g zelfrijzende bloem
    250 g boter
    250 g donkerbruine basterdsuiker
    1 eetlepel speculaaskruiden (vind je bij Aveve)
    2 eieren

    Werkwijze

    Je kan het best een grote kom gebruiken en al de ingrediënten erin doen. Dan mengen met je handen en daarna kneden op de tafel.
    Snijd de boter in blokjes. Kneed de bloem, boter, suiker, speculaaskruiden en eieren tot een homogeen deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 12 uur rusten in de koelkast. Het mag ook langer. Je kan het deeg 's avonds maken en dan is het 's morgens klaar om te bereiden.
    Neem het uit de koelkast en laat het eerst op kamertemperatuur komen. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en steek er vormen uit. Bestuif deze wel eerst met bloem.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C (afhankelijk van de dikte).Controleer regelmatig. Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
    Wat is er nu lekkerder dan een vers tasje koffie en een heerlijke speculaas!





    24-11-2013, 19:17 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme salade van geroosterde groenten met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heerlijke salade die je kan serveren met kip maar is ook lekker met een omelet erbij.

    Ingrediënten voor 4 personen.
    2 kipfillets (gebakken, gestoomd)
    1 courgette
    1 paprika geel /rood
    1 aubergine 
    1 ajuin
    2 teentjes look
    kersttomaatjes (10)
    champignons ( een bakje)
    liefst verse tijm en rozemarijn.
    peper en zout
    olijfolie
    balsamicoazijn 1 eetlepel
    Indien je geen verse kruiden hebt, gebruik je gedroogde tijm en rozemarijn.

    Werkwijze

    Verwarm de oven voor op 180 °C
    Was de paprika, courgette, aubergine en de tomaatjes.
    Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten en spoel de pitjes die nog achterblijven weg.
    Snijd de paprika in reepjes en doe ze in de ovenschotel. Snij de ui ook in dunne reepjes.
    Snijd de courgette in schijven en snijd de schijven doormidden en doe ze in de ovenschotel. Doe dit ook met de aubergine.
    Snijd de kersttomaatjes in tweeën.
    Pel de teentjes look met een aardappelmesje. Doe het in een knoflookpers en pers het uit boven de ovenschotel. Als je er geen hebt, snidj je de knoflook heel fijn.
    Giet de olijfolie over de groenten. 
    Doe de kruiden erbij en pezo.
    Meng al de groenten met je handen zodat ze allemaal bedekt zijn met olijfolie en kruiden. 
    Leg de tomaatjes erbovenop.
    Zet de ovenschotel 15' in de oven. Kijk even of de groenten niet aanbranden; ovenschotel mag niet te groot zijn. Meng de groenten eventueel voorzichtig met een lepel.
    Zet de ovenschotel nog 10' in de oven.
    Neem de ovenschotel uit de oven en giet er balsamicoazijn over. Meng de groenten met een lepel en schep ze op een bord.
    Leg de kippenreepjes boven op de salade.
    Je kan de kip ook vervangen door een omelet. 
    Ook heel lekker is wat fetakaas (blokjes) onder de groenten mengen nadat de groenten uit de oven zijn!
    Smakelijk eten!

    Je mag altijd reageren via mijn blog.
    Ben je op zoek naar een recept laat het mij weten!



    21-11-2013, 22:37 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-11-2013, 22:34 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs