Dag vrienden,
Op vraag van een collega / vriendin een heerlijke ovenschotel klaar in een handomdraai.
Gehaktschotel parmentier
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 g gehakt (kippengehakt of gemengd gehakt)
2 uien, gesnipperd
enkele wortelen (3 à 4) in blokjes gesneden
1 prei, in reepjes gesneden
1 el olijfolie of vetstof (bakboter)
Voor de puree
1 kg aardappelen (bloemig)
150 ml melk
1 ei
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak het rul.
Doe de wortelen en de prei erbij .
Kruid met peper en zout.
Je kan er ook een groentenbouillonblokje bij doen ( of een half) naargelang je smaak.
Doe het gehakt en de groenten in een ovenschotel.
Bereid de puree; giet de aardappelen af, doe de melk en de boter erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
Lepel de puree op het gehakt in de ovenschaal. Zet onder de grill tot de puree een gouden korstje krijgt.
Voor een verfijndere smaak, kan je er een ei aan toevoegen maar dan moet je minder melk toevoegen.
Ik gebruik ook altijd zwarte peper uit de molen.
Als je de ingrediënten een beetje aanpast, kan je het klaarmaken voor 2 dagen. Minder werk en zeker zo lekker!
Veel plezier en laat het smaken!
|