Food for the soul
Inhoud blog
  • Vlechtbrood
  • Vlechtbrood
  • Kerstdiner
  • kippenbouillon
  • Gehaktballetjes in tomatensaus met puree

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Heerlijke en eerlijke gerechten
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke bloemkoolsoep met verse kervel
    Dag vrienden,

    Heb zonet een heerlijk soepje bereid.
    Ingrediënten
    1 kleine bloemkool
    2 ajuinen
    stukje verse gember
    2 poreistengels
    peper en zout
    Indische kruiden (Delhaize)
    3 blokjes kippenbouillon
    verse kervel
    1 bloemige aardappel
    gerookte zalm of garnaaltjes

    Bereiding
    Je snijdt de uien in grove stukken en laat het samen met de porei en de aardappel sueren in wat boter.
    Daarna bevochtig je het met de  kippenbouillon en je voegt er ook de bloemkoolroosjes aan toe.
    Je laat het geheel zachtjes pruttelen en je voegt er ook de Indische kruiden aan toe.
    Na ongeveer 30' mix je de soep en je voegt er nog de fijngesneden kervel aan toe (snij het fijn met een schaar). Al gelang je smaak kan je de soep nog afkruiden met zwarte peper van de molen.
    Als garnering kan je er nog reepjes gerookte zalm aan toevoegen. Schenk eerst de soep uit in een kommetje en garneer dan de soep met enkele reepjes gerookte zalm.
    Echt lekker want heb de soep juist geproefd.
    Een lekker soepje voor de feestdagen!




    16-11-2013, 15:23 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke ovenschotel
    Dag vrienden,

    Op vraag van een collega / vriendin een heerlijke ovenschotel klaar in een handomdraai. 

    Gehaktschotel parmentier

    Voor 4 personen
    Ingrediënten

    500 g gehakt (kippengehakt of gemengd gehakt)
    2 uien, gesnipperd
    enkele wortelen (3 à 4) in blokjes gesneden
    1 prei, in reepjes gesneden
    1 el olijfolie of vetstof (bakboter)
    Voor de puree
    1 kg aardappelen (bloemig)
    150 ml melk
    1 ei
    nootmuskaat
    peper en zout


    Bereiding

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
    Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak het rul.
    Doe de wortelen en de prei erbij .
    Kruid met peper en zout.
    Je kan er ook een groentenbouillonblokje bij doen  ( of een half) naargelang je smaak.
    Doe het gehakt en de groenten in een ovenschotel.
    Bereid de puree; giet de aardappelen af, doe de melk  en de boter erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
    Lepel de puree op het gehakt in de ovenschaal. Zet onder de grill tot de puree een gouden korstje krijgt.
    Voor een verfijndere smaak, kan je er een ei aan toevoegen maar dan moet je minder melk toevoegen.
    Ik gebruik ook altijd zwarte peper uit de molen. 
    Als je de ingrediënten een beetje aanpast, kan je het klaarmaken voor 2 dagen. Minder werk en zeker zo lekker!
    Veel plezier en laat het smaken!




    14-11-2013, 14:13 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel - kokossoepje
    Dag allemaal,

    Je hebt niet veel in huis en je wil vlug een lekker soepje bereiden dan is dit een ideaal receptje.

    Ingrediënten voor 4 personen

    2,5 liter kippenbouillon; je kan ook blokjes gebruiken (2 à 3)
    10 wortels
    1 rode paprika of een gele paprika
    2 uien
    2 teentjes look
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    1 klontje boter of olijfolie
    peper en zout
    kurkuma
    currypoeder of een eetlepel verse currypasta
    2,5d kokosmelk

    Bereiding
    1. Pel de uien en snij ze grof. Pel en kneus de de look en laat het teentje meestoven met de uien. Doe dit op een matig vuur want de uien mogen niet kleuren.
    2. Was de paprika en verwijder de zaden en snij deze ook in grove stukken. Schil de wortels
     en snij er het kontje en de tip af en laat meestoven met de uien en de look.
    3. Roer alles regelmatig om en voeg er dan de kippenbouillon aan toe. Zeef de bouillon alvorens je deze gebruikt in de soep.
    4.Bind de tijm en de laurier samen (bouquet garni) en leg dit in de soep.
    Laat de soep met deksels minstens 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
    5. Verwijder het bouquet garni en mix de soep zeer fijn. 
    6. Schep wat currypasta in de soep en kruid af met peper en zout. Heb je geen currypasta kan je ook wat currypoeder en / of kurkama gebruiken.
    7. Voeg de kokosmelk toe en zet de mixer nog even in de soep.
    8. Schep de soep in de borden en werk af met enkele verse blaadjes koriander en indien je het voorhanden hebt, wat stukjes kip.

    Het is een ideaal soepje voor deze koude avonden maar kan ook perfect voor een dinertje met familie of vrienden.

     

    11-11-2013, 20:06 geschreven door Johanna's kitchen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 30/12-05/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs