Inhoud blog
  • het zit erop
  • etentje met de kotgenoten
  • de laatste stagedag...
  • bewegingsparcours
  • 23 mei: bezoekje aan de preschool-class
    fröken Marthe i Linköping

    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terrasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    terrasje

    Vorige week zondag was het zo mooi weer, dat een paar vrienden, vriendinnen en ik besloten om iets te gaan drinken! We maakten eerst een klein fietstochtje (zonder dikke winterjas!!) en toen we een gezellig cafeetje zagen in de stad, kozen we om buiten op het terras te zitten. We bestelden allemaal iets om te drinken, maar dit was toch duurder dan verwacht. Mijn pint kostte 65 kronen (ongeveer 7 euro!). Daarom hebben we het maar traag opgedronken en genoten van de zon! Het was blijkbaar 15 graden die dag, dus we konden natuurlijk niet binnen blijven zitten. De rest van de week is het ook nog mooi gebleven, altijd rond de 10, soms 14-15 graden (en dat is veel voor hier en voor de tijd van het jaar). Ze zeiden dat het dit weekend opnieuw kon beginnen sneeuwen, maar dat heeft het nog niet gedaan. Laten we hopen dat het ook niet meer gaat beginnen, want dit mooie lenteweer is zalig!! Zo mag het voor mij altijd blijven !

    16-03-2014 om 13:46 geschreven door Marthe  


    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fettisdagen
    Fettisdagen

    Dinsdag, 4 maart, was het 'Vette dinsdag' hier in Zweden, oftewel 'Fettisdagen' genoemd. Dit is de dag voor Aswoensdag en omdat het dus de laatste dag is voor de vasten begint, vieren ze dat hier door 'Semlor' (of Fettisdagsbullar) te eten. Dit zijn ronde deegbollen gevuld met room en een soort van amandelspijs. 
    Hier bestaan ondertussen ook al varianten op zoals bijvoorbeeld een Semla met room en pudding, een Semla uit bladerdeeg... Maar een échte Zweedse Semla is dus gemaakt met room en amandel.
    In de kleuterschool moesten ze hier natuurlijk ook aan meedoen. Alles stond in teken van 'Semlor'. Elk kindje mocht zijn eigen Semla maken, rollen, duwen en bakken. Achteraf konden ze dit ook nog opvullen met room en confituur (i.p.v. de amandelspijs wegens allergische kindjes). Ze hebben genoten en gesmuld. Het was erg leuk en ook leerrijk voor mij. Het recept heb ik meegekregen en nu kan ik eindelijk zeggen dat ik iets typisch Zweeds kan bakken. 
























    11-03-2014 om 21:44 geschreven door Marthe  



    Archief per week
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs