International dinner
Vrijdagavond mochten we weer gaan uit eten bij een studente die een internationale avond organiseerde. Iedereen die wou komen, mocht komen, maar moest wel iets klaar maken dat typisch is van het land waarvan hij/zij afkomstig is.
Yasmine en ik wilden hier graag aan mee doen, omdat er ook veel mensen naar toe gingen die we ondertussen al goed kennen, maar ook om weer nieuwe mensen te leren kennen.
We besloten om chocomousse te maken... Al was het eerder een chocosaus geworden....
Het had niet lang genoeg in de frigo kunnen staan jammer genoeg, maar ze vonden het allemaal wel heel lekker dus zo erg was het niet!
Er was nog een andere jongen van België gekomen die we nog niet kenden. Hij had stoofvlees gemaakt, dit was goed gelukt!
Voor de rest heb ik veel lekkere, soms vernieuwende dingen kunnen proeven.
Spanje: tortilla de patata
Japan: rijst met vis
Duitsland: bladerdeeg met spekjes en ajuin en/of met paprika
Nederland: Groentesoep (ze vond geen boerenkool hier, zei ze, dus had ze maar soep gemaakt )
Canada: Bread with grilled cheese
Finland: Mustikkapiirakka (= blauwbessen-taart)
Zwitserland: Puree met prei
Slovakije: iets met witte kool en spekjes
...







16-02-2014 om 18:42
geschreven door Marthe 
|