Ik ben dus aangekomen in het heel heel heel erg mooie Grenoble. Na een rit van een uur of 9 reden we de stad binnen en liet de gps het even afweten. Richtingsveranderingen waar hij niets van wist zorgden voor de nodige frustratie en omwegen. Toen we eindelijk het kleine poortje in een rij huizen vonden waar we in moesten rijden om mijn residentie te bereiken. Een heel steile haarspeldbochtenweg voerde ons naar wat leek op een soort burcht op een berg. Na wat zoekwerk kreeg ik dan de sleutel van mijn kamer te pakken, in een gebouw nog een stuk hoger op de berg.
Met het comfort dat ik van thuis gewend ben was de kamer natuurlijk een serieuze tegenvaller. Enorm klein, kaal, ongezellig en 'vuil'. Ze staat natuurlijk al van vorig schooljaar leeg en is sindsdien niet meer schoongemaakt of verlucht. Na een kwartier het raam opengezet te hebben en mijn spullen binnengebracht te hebben begon het wat gezelliger te worden.
Dan trokken we weer de berg af, de rivier over en Grenoble centrum binnen om een hotel voor mijn ouders te zoeken. Eenmaal daar geïnstalleerd konden we gaan eten, in hetzelfde gezellige en lekkere restaurantje waar ik deze zomer met Kristof was. Mijn ouders zetten mij terug boven op de berg af en dag 1 zat erop.
Eenmaal alleen in mijn bedje viel het stil en had ik tijd om alles te beseffen en dus om even een beetje minder enthousiast te zijn ;-) Er was een welkomstfeestje van onze residentie aan de gang maar daar had ik helemaal geen zin in. Nadat ik een uur of 2 het vreselijke lawaai ondergaan had, de gebouwen zijn dan ook NIET geïsoleerd en zelfs een hoestje kan je heel ver horen, viel ik toch in slaap.
Dag 2
Na een veel te korte nacht was er snel weer werk aan de winkel. Ontbijt zat er niet in want mijn melk die ik al de vorige dag snel gekocht had, had ik natuurlijk in het restaurant laten staan, typisch typisch!
Nu ik nog het plezier van een auto had, maakten we er meteen gebruik van om een voorraad voeding en andere benodigdheden in te slaan zodat ik voorlopig niet steeds hoef te sleuren met spullen de berg op, want het busje dat de berg op en neer rijdt naar het centrum rijdt uiteraard niet op zaterdag, de ideale winkeldag. Snel even douchen in het hotel van mijn ouders, lekker privé en zo, nu het nog kan, en dan was het tijd om voor het eerst naar de campus te trekken voor een welkomst- en informatievergadering.
Daar kwam ik de andere studenten van mijn school tegen, een moment waar ik nog niet echt naar uitkeek, aangezien dat het onbekende avontuur nog wat definitiever maakte, maar we hadden al meteen vanalles te vertellen en vergelijken. De vergadering zelf was verschrikkelijk. Denk: 700 slides met informatie over lessen, verzekeringen, uitstappen, organisaties, formaliteiten, in 1 uur. Veel te snel dus. Bovendien werden we nog eens onderbroken voor een brandalarm, waardoor de elektriciteit uit moest en we daarna helemaal niet meer konden volgen. Het was zowat : noteer wat je kan en zoek het vanaf morgen zelf uit.
Mijn ouders kwamen me weer oppikken en dan kon het richting terrasjes en stadje gaan. Al snel begon de honger weer de kop op te steken en kozen we voor de italiaanse straat, vlak langs het water en direkt aan de ingang van de berg. Na alweer een zeer overvloedige maaltijd met een heerlijke tiramisu (ik was er al naar aan het uitkijken van bij het aperitief) moest ik voor het eerst te voet de berg op, mijn ouders gingen te voet de andere kant uit, naar hun hotel. Gezellig was het uitzicht, de smalle straatjes in combinatie met de duisternis deden mij toch wat sneller stappen waardoor ik (mede door de onderschatte afstand) compleet dood boven aankwam. Dagelijkse fitness: check!
Depressief uurtje met foto's kijken en tekstjes lezen en Kristof bellen: check! Oordopjes na het winkelen: check! Slapen na 2 minuten: check!
Dag 3
Vandaag weer vroeg moeten opstaan voor school. Informatievergaderingen van beide talen, algemene vakken, receptie voor buitenlandse studenten (enorm leuk eigenlijk, want er waren zeer veel taartjes =) mmmmmmmmmmm ) , studentenkaart laten maken, ... Enfin, de papierwinkel is er bijna door. Maandag en dinsdag moet ik nog mijn Duitse en Franse vakken in orde brengen, maar voor de rest lijkt het allemaal wel in orde te komen. De donkere wolken in mijn hoofd beginnen wat uit te klaren en ik begin alles wat rooskleuriger te zien. (Wat niet wegneemt dat ik enorm uitkijk naar januari, pfffffffffffffffrt)
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!