zes EU-landen geven aanzet tot eengemaakt luchtruim
Tourism, an ever-changing sector
04-12-2010
4 luchthavens in Spanje gesloten wegens tekort aan luchtverkeersleiders
In Spanje zijn vrijdagavond 3 december 4 luchthavens gesloten, waaronder de internationale luchthaven van Madrid (Barajas). Aanleiding is een tekort aan luchtverkeersleiders. Heel wat verkeersleiders hebben zich ziek gemeld, maar waarnemers menen dat het om een bedekte staking gaat. Er wordt al lang onderhandeld over nieuwe loon -en arbeidsvoorwaarden, vooralsnog zonder resultaat.
Ook de luchthavens van Ibiza, Palma de Mallorca en Menorca waren vrijdagavond 3 december gesloten. De actie zorgt ook voor hinder in België: op de website van Brussels Airport staan enkele geplande vluchten naar de Spaanse hoofdstad aangekondigd met vertraging.
Welk is het volgende land dat problemen gaat krijgen met zijn luchtverkeersleiders? Eerst België, nu Spanje, volgende week...
Bij zo een actie wordt er duidelijk niet nagedacht over de gevolgen:
- vluchten vertraging, afgelast waardoor ook andere landen in de problemen komen
- zo een actie kost handenvol geld
En dat allemaal omdat men te koppig is om onderling tot een akkoord te komen.
Ik denk dat het logisch is dat ruimtetoerisme enorme gevolgen heeft voor het klimaat op onze aarde.
De uitstoot van auto's en vliegtuigen spelen al een grote rol in de opwarming van de aarde. Als je er nu nog een raket bijneemt, versnel je volgens mij alleen maar het proces van de opwarming van de aarde.
In 2020 staan er al duizend vluchten gepland. Maar ik stel me toch de vraag of zo een ritje in de ruimte wel veilig is?
Harde feiten:
- Raketten stoten roet uit en dit doet de temperaturen op de polen hard stijgen, waardoor het ijs met een recordsnelheid smelt.
- 1000 vluchten produceren samen zo een 600 ton roet. Dit komt hoog in de atmosfeer vrij en regent daar niet weg, maar blijft er tot tien jaar lang hangen.
- het roet wat de raket uitstoot zorgt voor een temperatuurstijging en zorgt er dus voor dat het ijs smelt
- Mensen in de ruimtetoerisme- business maken zich niet druk en beweren dat hun vaartuigen veel minder roet uitstoten dan de onderzoekers denken.
Uit dit artikel kan je concluderen dat de toerisme industrie altijd maar op zoek gaat naar nieuwe dingen om toeristen te lokken en geld te incasseren.
Wat is het volgende dat men gaat uitvinden en hoelang zal onze aarde nog blijven bestaan?
Het kan misschien wel een onvergetelijke ervaring zijn in de lucht maar toch denk ik dat we voorzichtig moeten omgaan met dit onderwerp en eens goed moeten nadenken over onze aarde voor we mensen de lucht insturen.
Eén op de twee Belgen wil dat het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 in België en Nederland gespeeld wordt. Dat blijkt uit een exclusieve enquête met 950 respondenten. Uit deze enquête blijkt dat 51% van de mensen het WK in ons land ziet zitten, 34% wil het WK niet.
Wat opvalt is het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen zegt 43% van de mensen 'JA', in Brussel en vooral in Wallonië ligt dat een stuk hoger. Meest markant is misschien wel dat de Belg niet wil betalen voor een WK in eigen land. Uit een studie blijkt dat 33 euro van het belastinggeld van iedere Belg naar de organisatie van het WK zou gaan, maar dat ziet de Belg niet zitten. Een vraag die ik me hierbij stel is: men gaat investeren in nieuwe infrastructuur met het geld van de Belg, wat gebeurt er met deze infrastructuur na het Wereldkampioenschap voetbal? En wat is het voordeel voor de Belgen om zo een mega-evenement te organiseren?
Conclusies bij de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal:
1) Mensen die naar het Wereldkampioenschap voetbal komen hebben een totaal andere interesses dan gewone toeristen. Enkel een deel van België/ Nederland profiteert van hun aanwezigheid.
2) vele toeristische attracties hebben tijdens dit evenement minder klanten omdat de 'gewone toerist' niet naar België/ Nederland komt als het zo druk is.
Ik denk wel dat België het Wereldkampioenschap voetbal kan organiseren. Waarom zouden andere landen dit wel kunnen en wij niet?
November 2010
Taalbat in Luik (Haute Ecole Charlemagne) van 29 november t.e.m. 3 december.
December
8 & 9 december BTE expo in Brussel. Met als onderwerp 'Tour en Taxis'
Over mijzelf
Ik ben Laura Hulsmans, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Laura.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen (België) en mijn beroep is Student Toerisme -en Recreatiemanagement in Xios Hogeschool Limburg.
Ik ben geboren op 21/01/1989 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: reizen, shoppen, alles over toerisme ontdekken, ....
Hallo iedereen,
Ik ben een laatstejaarsstudent en ik heb deze blog gemaakt naar aanleiding van het vak 'Actua' dat ik