>
Inhoud blog
  • SEDUM telephium of hemelssleutel.
  • CHORESEROL verlagend
  • LAVENDEL
  • Goudsbloem (Calendula officinalis)
  • eerste skeeler wedstrijd Marijke
  • TANDPASTA TEGEN BRANDWONDEN
  • kinderen in India
  • FOLIUMZUUR
  • HOE TEEL IK ZELF KRUIDEN
  • power over INDIA
  • INDIA het land van uitersten
  • YLANG YLANG
  • Roos GERARIUM
  • MAROKKAANSE ROOS Roza Centifolia
  • SANDELHOUT
  • TEATREE
  • wat een gelukkige tijd
  • PATCHOELI
  • HET MAKEN VAN KRUIDEN AZIJN
  • GEDROOGDE BLOEMEN EN KRUIDEN
  • EVEN OM NA TE DENKEN of je in God gelooft of niet
  • CEDERHOUT
  • ECZEEM
  • DIAREE
  • Chronische rugpijnen
  • BRONCHITIS
  • BLAASONTSTEKING
  • BACTERIEWEREND
  • Bloedzuiverend
  • BLOEDDRUK ( te hoge )
  • Als ik in INDIA ben
  • TINTCTUREN IN - EN UITWENDIG GEBRUIK_
  • Ylang-Ylang
  • Sandelhout
  • BLOEDARMOEDE
  • Mijn reis naar Jaen
  • AMANDELEN
  • HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING
  • INDISCHE THEE
  • KOMIJN
  • CITROENMELISSE
  • BERNAGIEBLOEMEN THEE
  • BERNAGIEBLAD THEE
  • ANIJSZAAD
  • THEE
  • SAFFRAAN
  • VENKEL
  • THIJM
  • ROZEMARIJN
  • SALIE
  • PIMPERNEL
  • POSTELEIN
  • Oregano
  • MARJOLEIN
  • MUNT
  • MARJOLAAN OF OREGANO
  • MIERIKSWORTEL
  • MIERIKSWORTEL boter
  • LAVAS
  • LAURIER
  • KOMIJN
  • KNOFLOOK
  • CURRY
  • KARDAMOM
  • KARWIJ ( of kummel )
  • Kaneel ( Ceylonkaneel )
  • HYSOP
  • DRAGON
  • DILLE
  • CITROENMELISE
  • BONEKRUID
  • BIESLOOK
  • BASILICUM
  • ANIJS
  • GEBRUIK VAN DE KRUIDEN
  • MASSAGE OLIE (hete olie)
  • ZONNEBLOEMOLIE
  • WONDEROLIE
  • WALNOTENOLIE
  • TEUNISBLOEMOLIE
  • ST. JANSKTUIDOLIE
  • SOJAOLIE
  • ROZENBOTTELZAADOLIE
  • PERZIKPITOLIE
  • OLIJFOLIE
  • MASADAMIAOLIE
  • LIJNZAADOLIE
  • KOKOSVETOLIE
  • DRUIVENPITOLIE
  • HAZELNOOTOLIE
  • BERNAGIEOLIE
  • AVOCADO - OLIE
  • AMANDELOLIE
  • MASSAGE OLIE
  • MAROKKAANSE ROOS Roza Centifolia
  • MAJORAAN OF OREGANO
  • SALIE
  • VALERIAAN
  • EXTRACT VAN SPECERIJEN
  • THIJM
  • Roos GERARIUM
  • Pepermunt
  • NOOTMUSKAAT
  • VENKEL
  • ROZEMARIJN (Rosariums officials )
  • MIERIKSWORTEL
  • ZURING
  • MIRRE
  • EINDE VAN DE KRUIDEN
  • ANIJS
  • BASILICUM
  • BERGAMOT
  • LAVAS
  • BERK
  • BONENKRUID
  • DILLE
  • DUIZENDBLAD
  • ENGELWORTEL
  • FOELIE ( NOOTMUSCAAT )
  • GEMBER
  • GENTIAAN
  • JASMIJN
  • JENEVERBES
  • HOP
  • HYSOP
  • KAMILLE ( roomse )
  • KARWIJ
  • KAJEPUT
  • VALERIAAN
  • KAMILLLE ( echte )
  • LAURIER
  • MARJOLEIN
  • KANEEL Ceylonkaneel
  • LAVENDEL
  • LIMOEN
  • EUCALYPTUS
  • CITROEN
    Archief per maand
  • 11-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 09-2005
    kruiden en gebruik INDIA

    Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 50 jaar. Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh. Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk. 1 kleinkind Milo en het tweede opkomst van mijn ander dochter. Vanwaar mijn interesse voor kruiden: Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk. Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen. Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons. Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien. Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt. India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu’s, Sikhs enz….. , van kasten en paria’s. India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u. Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was. U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen U zult het begrip “Tijd” anders gaan interpreteren. Tijd bestaat immers niet in India. Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt . En in India hebben de mensen geen haast. Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen. India behoort u in alle rust te leren kennen, Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt. Ontvlucht de schok niet. Ga hem tegemoet en verwerk hem. Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat . Dan zult u van uw vooroordelen over India …..gaan houden . U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROENMELISSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30gr citroenmelisse op ruim een halve liter kokend water een kwartier laten trekken- daarna afkoelen. Drink er veel van . Suiker en citroensap geven de thee een extra smaakje.

    05-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNAGIEBLOEMEN THEE

    In een steelpannetje een kop water koken 1 eetlepel gedroogde bloemen erin doen en laat onder deksel 1 min. pruttelen. 3 min. laten staan zeef de thee zonder melk drinken, met een beetje honing.

    Bij gezwollen aderen, vooral in de benen na lang staan, helpen kompressen van Bernagieblad.

    04-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNAGIEBLAD THEE

     

    Werkt opbeurend bij depressie en wekt de geest op . Goed bij verkoudheid en griep.

    1 theelepel gedroogd blad laat een paar minuten trekken, zeven, en drinken zonder melk, maar als men er van houdt, met honing.

    03-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANIJSZAAD

     

    Tegen winderigheid en slapeloosheid na het eten of voor het slapen gaan. Een tas in een steelpannetje aan de kook brengen ( geen aluminium)

    Doe er een halve tot1 theelepel anijszaad bij en laat het, onder een deksel een kwartier sudderen, zeven en warm of koud drinken.

    Eventueel zoet maken met wat honing, er kan ook warme melk bij gedaan worden. Met gemalen anijszaad wordt de thee anders gezet. Breng het water aan de kook en giet dit meteen op het gemalen zaad. Goed roeren en eventueel door een dun katoenen doekje zeven.

    02-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THEE
    hier volgen enkele bereidingswijzen voor thee

    01-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFFRAAN

    eigenschappen :
                         werkt krampstillend, goed voor de spijsvertering, versterkt de maag en bevordert de bloedsomloop

     

    Wordt gebruikt in kerrieschotels, soep , rijst, couscous, likeuren, en kaas om deze te kruiden en te kleuren

     

    30-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VENKEL

     

    mag meekomen: peulvruchten, groenteslaatjes, sausen, visgerechten, kruidenazijn, gebak

    29-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THIJM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    mag meekomen : frisdrank en likeur, aardappelen, koolsoorten, peulvruchten, tomaten, wortelen, spinazie, sausen,

    soepen, visgerechten, in alle vleessoorten, kruidenzout

    28-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZEMARIJN

     

    Mag meekoken : eiergerechten, tomaten, groenteslaatjes, sausen, soepen, visgerechten, in vleesgerechten, kruidenazijn

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALIE

     

    meekoken : frisdrank, en likeur, spinazie, sausen, soepen

    Salie 1 jaar luchtdicht bewaren

    Te gebruiken in wit vlees soepen, groenten, osso bucco , schapenvlees, gans en eend.

    26-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIMPERNEL

     

    Mag niet meekoken frisdrank, likeur, in ijsblokjes, eiergerechten, in groenten, sausen, visgerechten, kruidenazijn

    25-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POSTELEIN

     

    rauw of gekookt in soep mayonaise , omelet, geraspte worteltjes of aardappelpuree, kropsla en tomaten.

    Is rijk aan calcium, kalium, magnesium, bevat veel vit. A wat vit. C en ijzer.

    Het werkt vochtafdrijvend, krampstillend, en reinigend.

    24-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano

     

    Een takje oregano in een flesje olie of azijn doen, krijgt de olie een zeer aparte smaak.

    23-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARJOLEIN

     

    Mag meekoken en braden aardappelen, peulvruchten, tomaten, groente- slaatjes, sausen, soepen, gevogelte, rund en

    kalfsvlees, varkensvlees, worst en gehakt

    22-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUNT

     

    Mag meekoken frisdrank, likeur, eiergerechten, aardappelen, koolsoorten, tomaten, wortelen, groenteslaatjes, sausen, soepen,

    visgerechten, schapenvlees, kruidenazijn, fruitbereidingen

    21-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARJOLAAN OF OREGANO

     

    tomaatgerechten, slasauzen, groenten ( uien, spinazie, courgette, aubergine, )

    vis, schelp - en schaaldieren, peulvruchten, eieren, vlees, gevogelte en worst

    20-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIERIKSWORTEL

     

    Mag niet meekoken in ijsblokjes, sausen, visgerechten, schelpdieren, ragout, rund en kalfvlees,

    Varkensvlees, worst en gehakt, kruidenazijn,

    zure room, vruchtensappen, pasta’s

    19-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIERIKSWORTEL boter

     

    doe ¼ kop boter of plantaardige boter in een kom en laat die zacht en smeuig worden, voeg er 1 eetlepel verse mierikswortel bij of 1 theelepel mierikswortel -korrels en vermeng het goed. De kom afdekken met een bord en minstens ½ uur laten staan

    18-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAVAS

     

    Mag meekoken aardappelen, peulvruchten, wortelen, groente, slaatjes, sausen, soepen, visgerechten, alle vleessoorten, kruidenazijn

    17-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURIER

     

    Mag meekoken wortelen, soepen, visgerechten, barbecue,

    Gevogelte, rund en kalfsvlees

    16-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

       

    Gastenboek
  • groetjes uit Heusden - Zolder
  • Hallo! :-)
  • scherven
  • Je hebt een interessant blogje!
  • Kwam even een kijkje nemen, heel interesant blogje.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs