>
Inhoud blog
  • SEDUM telephium of hemelssleutel.
  • CHORESEROL verlagend
  • LAVENDEL
  • Goudsbloem (Calendula officinalis)
  • eerste skeeler wedstrijd Marijke
  • TANDPASTA TEGEN BRANDWONDEN
  • kinderen in India
  • FOLIUMZUUR
  • HOE TEEL IK ZELF KRUIDEN
  • power over INDIA
  • INDIA het land van uitersten
  • YLANG YLANG
  • Roos GERARIUM
  • MAROKKAANSE ROOS Roza Centifolia
  • SANDELHOUT
  • TEATREE
  • wat een gelukkige tijd
  • PATCHOELI
  • HET MAKEN VAN KRUIDEN AZIJN
  • GEDROOGDE BLOEMEN EN KRUIDEN
  • EVEN OM NA TE DENKEN of je in God gelooft of niet
  • CEDERHOUT
  • ECZEEM
  • DIAREE
  • Chronische rugpijnen
  • BRONCHITIS
  • BLAASONTSTEKING
  • BACTERIEWEREND
  • Bloedzuiverend
  • BLOEDDRUK ( te hoge )
  • Als ik in INDIA ben
  • TINTCTUREN IN - EN UITWENDIG GEBRUIK_
  • Ylang-Ylang
  • Sandelhout
  • BLOEDARMOEDE
  • Mijn reis naar Jaen
  • AMANDELEN
  • HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING
  • INDISCHE THEE
  • KOMIJN
  • CITROENMELISSE
  • BERNAGIEBLOEMEN THEE
  • BERNAGIEBLAD THEE
  • ANIJSZAAD
  • THEE
  • SAFFRAAN
  • VENKEL
  • THIJM
  • ROZEMARIJN
  • SALIE
  • PIMPERNEL
  • POSTELEIN
  • Oregano
  • MARJOLEIN
  • MUNT
  • MARJOLAAN OF OREGANO
  • MIERIKSWORTEL
  • MIERIKSWORTEL boter
  • LAVAS
  • LAURIER
  • KOMIJN
  • KNOFLOOK
  • CURRY
  • KARDAMOM
  • KARWIJ ( of kummel )
  • Kaneel ( Ceylonkaneel )
  • HYSOP
  • DRAGON
  • DILLE
  • CITROENMELISE
  • BONEKRUID
  • BIESLOOK
  • BASILICUM
  • ANIJS
  • GEBRUIK VAN DE KRUIDEN
  • MASSAGE OLIE (hete olie)
  • ZONNEBLOEMOLIE
  • WONDEROLIE
  • WALNOTENOLIE
  • TEUNISBLOEMOLIE
  • ST. JANSKTUIDOLIE
  • SOJAOLIE
  • ROZENBOTTELZAADOLIE
  • PERZIKPITOLIE
  • OLIJFOLIE
  • MASADAMIAOLIE
  • LIJNZAADOLIE
  • KOKOSVETOLIE
  • DRUIVENPITOLIE
  • HAZELNOOTOLIE
  • BERNAGIEOLIE
  • AVOCADO - OLIE
  • AMANDELOLIE
  • MASSAGE OLIE
  • MAROKKAANSE ROOS Roza Centifolia
  • MAJORAAN OF OREGANO
  • SALIE
  • VALERIAAN
  • EXTRACT VAN SPECERIJEN
  • THIJM
  • Roos GERARIUM
  • Pepermunt
  • NOOTMUSKAAT
  • VENKEL
  • ROZEMARIJN (Rosariums officials )
  • MIERIKSWORTEL
  • ZURING
  • MIRRE
  • EINDE VAN DE KRUIDEN
  • ANIJS
  • BASILICUM
  • BERGAMOT
  • LAVAS
  • BERK
  • BONENKRUID
  • DILLE
  • DUIZENDBLAD
  • ENGELWORTEL
  • FOELIE ( NOOTMUSCAAT )
  • GEMBER
  • GENTIAAN
  • JASMIJN
  • JENEVERBES
  • HOP
  • HYSOP
  • KAMILLE ( roomse )
  • KARWIJ
  • KAJEPUT
  • VALERIAAN
  • KAMILLLE ( echte )
  • LAURIER
  • MARJOLEIN
  • KANEEL Ceylonkaneel
  • LAVENDEL
  • LIMOEN
  • EUCALYPTUS
  • CITROEN
    Archief per maand
  • 11-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 09-2005
    kruiden en gebruik INDIA

    Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 50 jaar. Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh. Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk. 1 kleinkind Milo en het tweede opkomst van mijn ander dochter. Vanwaar mijn interesse voor kruiden: Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk. Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen. Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons. Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien. Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt. India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu’s, Sikhs enz….. , van kasten en paria’s. India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u. Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was. U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen U zult het begrip “Tijd” anders gaan interpreteren. Tijd bestaat immers niet in India. Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt . En in India hebben de mensen geen haast. Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen. India behoort u in alle rust te leren kennen, Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt. Ontvlucht de schok niet. Ga hem tegemoet en verwerk hem. Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat . Dan zult u van uw vooroordelen over India …..gaan houden . U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEDARMOEDE
    BLOEDARMOEDE

    Brandnetel

    50 gr gedroogde op 1 liter water 5 min laten koken en 15 min laten trekken 2 kopjes per dag.

    Venkel: 150 gr zaad 10 dagen laten trekken in 1 liter Madeirawijn zeven en in een goed afgesloten fles bewaren 1 glaasje voor elke maaltijd

    03-07-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mijn reis naar Jaen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Op 23 juni vertrek ik in Brussel naar Spanje.met IBERIA.

    Ik ga naar twee plaatsen die voor mij nog onbekend zijn.

    Madrid en Jaen een niet toeristische stad voor niet Spanjaarden.

    Ik kwam aan in Madrid en zou eindelijk eens uit de drukte van mijn gezin kunnen ontsnappen.

    Waar de dagelijkse kost veel stress en organisatie betekent.

    Maar, maar wat een drukte bij aankomst in de metro.

    Zoeken hoe moet ik in Madrid OTACHA station geraken om daar de trein te kunnen nemen die me na 4 uur rijden met de trein naar Jaen zou brengen.

    Driemaal een verschillende metro genomen om toch in het station te geraken.

    Nu begrijp ik waarom dat er op die plaatsen bommen zijn ontploft.

    Ik weet geen uitgang ik zie geen ingang.

    Voor mij is alles een heksenketel.

    Heb ik iets verkeerds gedaan?

    Ik denk het niet ik ben er toch geraakt.

    In het station van Madrid kreeg ik het gevoel een heel gelukkig mens te zijn.

    Ik ben altijd supporter van stvv St.Truiden geweest en ben mee naar de beker finale geweest.

    Zo de ambiance, de sfeer het gejoel ken ik goed heb er zelf duchtig aan mee gedaan.

    Samen met mijn kinderen.

    En ja wie komt het station van Madrid op stelten zetten?

    SEVILIA EN KEDAFE dat laatste is misschien niet zo juist geschreven.

    Het wordt een grote wedstrijd de finale voor de UFA of zo, zo goed is mijn kennis dan weer ook niet.

    Na enkele foto’s te hebben genomen kan ik de trein nemen.

    Om 4 uur later om 23u30 aan te komen.

    Voor mij een onbekende stad.

    Met heel vele lichtjes.

    Ik slenter met mijn man die me opwachtte langs de lanen.

    Vele terrassen vol met mensen bij ons zit iedereen achter zijn tv.

    Het is warm het doet me goed.

    Ik denk eraan dat dit bij ons ondenkbaar is kinderen die zo laat buiten zitten, ja een ander land en andere gewoonte.

    Eindelijk kom ik aan daar wachten Indiërs die in Spanje wonen op mij en waar ik mijn vakantie zal doorbrengen met cola, thee en eten.

    Ik wordt weer eens goed ontvangen.

    Ik weet dat de periode ik daar doorbreng geen klop moet doen, niet kuisen, afwassen mijn eten wordt opgediend en dan nog mijn lievelingskostjes.

    Ik voel me de koning te rijk.

    Vanaf de volgende dag beginnen mijn uitstappen.

    Ik verken de stad.

    Bekijk en bewonder de mooie gebouwen de kerken.

    Wauw…

    Ik geniet van terrasjes

    Met mmm…..olijven die lekkerder smaken dan in België.

    Wat typisch is en zo mooi zijn de kleine smalle steegjes waar soms en dan weer niet auto’s kunnen door rijden.

    De huizen staan niet recht, soms heel scheef en naar boven toe zou je kunnen voorstellen dat de overburen elkaar de hand kunnen schudden.

    Ik bezoek de prachtige tuinen waar de lavendel heerlijk ruikt.

    Mooi aangelegd, gewoonweg prachtig een heel mooi zicht op de bergen.

    Dat wil ik s’avonds gaan bezoeken een stuk kasteel met ruines.

    Helemaal bovenaan staat een wit kruis.

    Zo gezegd zo gedaan, we nemen een taxi want zo ver te voet dat zie ik niet zitten.

    Het was prachtig om zo hoog de stad te kunnen bewonderen, de vele olijfboomgaarden te kunnen zien het gebergte ^prachtig gewoon.

    Ik dacht terug een taxi te nemen, maar ze stelde voor toch te voet te gaan, ja die Indiërs durven wat en ik heb er toch vertrouwen in.

    Ik ben dan toch goed beneden geraakt.

    Waar zat nu mijn pijnlijke knieën en mijn zere rug waar ik zo veel last van had in België.

    Ik was herboren.

    Wat de warmte en een andere omgeving een mens kan deugd doen.

    Wat denk je in de namiddag om 16u35 34° . s’morgends 4u45 22,5°

    Weg mijn artrose.

    Tot mijn vakantie teneinde was en ik terug aankwam in België.

    Twee dagen heeft mijn verwarming opgestaan, wat had ik het koud.

    03-07-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMANDELEN
    AMANDELEN

    Thee van lauwe salie

    Rozemarijn heel goed als gorgeldrankje

    02-07-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING

    Lavendel

    Abcessen, acne, allergieën, voetschimmel, zweertjes, blauwe plekken, brandwonden, eczeem, ontstekingen, insectenbeten, luis, psoriasis, zonnebrand, wonden

    Kamille roomse

    Acne, zweertjes, brandwonden, snijwonden, winterhanden en voeten, eczeem, ontsteking, insectenbeten, uitslag, gevoelige huid, wonden

    Mierikswortel

    De olie heeft een verjongde en ontsmettende werking op een vette huid de doorbloeding wordt bevorderd

    wordt ook in het badwater gedaan, om de huiddoorbloeding te bevorderen, en om de circulatie te bevorderen

    Rozemarijn

    Acne, eczeem, luis, haar en hoofdhuid (roos)

    Salie

    Acne, zweertjes, roos, haaruitval, ontstekingen, vette huid, zweren, rimpels

    Citroenmelisse

    Allergieën, insectenbeten

    Citroen

    Vasthouden van vocht, verslapte huid, doet de huid samentrekken, acne, zweertjes, winterhanden en voeten, likdoorns, snijwonden, wratten, herpes

    Brandnetel

    Huidreiniger

    Doe een handvol blaadjes 10 min. In kokend water. Giet het extract in het badwater.

    HAARUITVAL

    BASILICUM 150 gr kruid op 1 liter water, 20 min laten trekken, af en toe roeren? Filteren, en de vloeistof he haren wassen.

    HAARWASSINGEN TEGEN ROOS

    Brandnetel:50 gr vers sap met 2 eetlepels wonderolie

    Marjolein: 50 gr marjolein en 50 gr gedroogde brandnetel op 1 liter alcohol van 60° In glazen pot doen ( goed gesloten ) 2 weken op een warme plaats wegzetten.

    Hiermee 2 maal daags de hoofdhuid inwrijven ( 2 eetlepels van deze vloeistof op 1 beker water.

    HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING

    ROZEMARIJN

    Acne, dermatitis, eczeem, luis, schurft, haar en hoofdhuid (roos )

    HAARGROEI BEVORDEREND

    BRANDNETEL het sap van de verse plant

    Tijm 80 gr op 1 liter kokend water, 20 min laten trekken

    VEERKRACHTIGER MAKEN EN GLANZENDER MAKEN

    Salie 100 gr gedroogde bladeren op 1 liter water 5 min zachtjes laten koken 15 minuten laten trekken, daarna 48 uur laten staan en af en toe omroeren, zeven, er 0.25 liter rum aan toevoegen.

    2x per week gebruiken

    01-07-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INDISCHE THEE
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    thee in India wordt op een speciale wijze gemaakt.
    lust u melk en houdt u van suiker?
    dan moet je zeker deze thee klaar maken.


    doe in een pannetje ongeveer 5 cm water.
    daarin doet u 3 a 4 zakjes thee de papiertjes aan het koordje verwijder je.
    die van de ALDI smaakt het beste.
    laat dit enige tijd met het water meekoken.
    wanneer het water bruin is geworden, mag u er heel wat melk bij doen.
    dit wil zeggen ongeveer een vierde melk.
    de thee moet nu lichtbruin zijn.
    dan doet u er heel wat suiker bij ongeveer 3 soeplepels naar smaak.
    dit laat u opkoken, van het vuur nemen, terug laten opkoken, van het vuur nemen terug laten opkomen.
    u zult dit zien wanneer de thee haast uit uw pot komt.

    als kruid mag u er kardamom of venkel bij doen en mee laten koken

    ik zou zeggen probeer en laat me iets weten per mail of in het gasten boek.

    07-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMIJN

    eigenschappen : werkt vochtafdrijvend, kalmerend, helpt tegen winderigheid, en bevorderd de spijsvertering

    thee per kop 1 theelepel kort laten koken en 10 min. laten trekken zaden hebben meer aroma dan gemalen en blijven langer vers

    06-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROENMELISSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30gr citroenmelisse op ruim een halve liter kokend water een kwartier laten trekken- daarna afkoelen. Drink er veel van . Suiker en citroensap geven de thee een extra smaakje.

    05-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNAGIEBLOEMEN THEE

    In een steelpannetje een kop water koken 1 eetlepel gedroogde bloemen erin doen en laat onder deksel 1 min. pruttelen. 3 min. laten staan zeef de thee zonder melk drinken, met een beetje honing.

    Bij gezwollen aderen, vooral in de benen na lang staan, helpen kompressen van Bernagieblad.

    04-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNAGIEBLAD THEE

     

    Werkt opbeurend bij depressie en wekt de geest op . Goed bij verkoudheid en griep.

    1 theelepel gedroogd blad laat een paar minuten trekken, zeven, en drinken zonder melk, maar als men er van houdt, met honing.

    03-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANIJSZAAD

     

    Tegen winderigheid en slapeloosheid na het eten of voor het slapen gaan. Een tas in een steelpannetje aan de kook brengen ( geen aluminium)

    Doe er een halve tot1 theelepel anijszaad bij en laat het, onder een deksel een kwartier sudderen, zeven en warm of koud drinken.

    Eventueel zoet maken met wat honing, er kan ook warme melk bij gedaan worden. Met gemalen anijszaad wordt de thee anders gezet. Breng het water aan de kook en giet dit meteen op het gemalen zaad. Goed roeren en eventueel door een dun katoenen doekje zeven.

    02-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THEE
    hier volgen enkele bereidingswijzen voor thee

    01-05-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFFRAAN

    eigenschappen :
                         werkt krampstillend, goed voor de spijsvertering, versterkt de maag en bevordert de bloedsomloop

     

    Wordt gebruikt in kerrieschotels, soep , rijst, couscous, likeuren, en kaas om deze te kruiden en te kleuren

     

    30-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VENKEL

     

    mag meekomen: peulvruchten, groenteslaatjes, sausen, visgerechten, kruidenazijn, gebak

    29-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THIJM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    mag meekomen : frisdrank en likeur, aardappelen, koolsoorten, peulvruchten, tomaten, wortelen, spinazie, sausen,

    soepen, visgerechten, in alle vleessoorten, kruidenzout

    28-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZEMARIJN

     

    Mag meekoken : eiergerechten, tomaten, groenteslaatjes, sausen, soepen, visgerechten, in vleesgerechten, kruidenazijn

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALIE

     

    meekoken : frisdrank, en likeur, spinazie, sausen, soepen

    Salie 1 jaar luchtdicht bewaren

    Te gebruiken in wit vlees soepen, groenten, osso bucco , schapenvlees, gans en eend.

    26-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIMPERNEL

     

    Mag niet meekoken frisdrank, likeur, in ijsblokjes, eiergerechten, in groenten, sausen, visgerechten, kruidenazijn

    25-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POSTELEIN

     

    rauw of gekookt in soep mayonaise , omelet, geraspte worteltjes of aardappelpuree, kropsla en tomaten.

    Is rijk aan calcium, kalium, magnesium, bevat veel vit. A wat vit. C en ijzer.

    Het werkt vochtafdrijvend, krampstillend, en reinigend.

    24-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano

     

    Een takje oregano in een flesje olie of azijn doen, krijgt de olie een zeer aparte smaak.

    23-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARJOLEIN

     

    Mag meekoken en braden aardappelen, peulvruchten, tomaten, groente- slaatjes, sausen, soepen, gevogelte, rund en

    kalfsvlees, varkensvlees, worst en gehakt

    22-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

       

    Gastenboek
  • groetjes uit Heusden - Zolder
  • Hallo! :-)
  • scherven
  • Je hebt een interessant blogje!
  • Kwam even een kijkje nemen, heel interesant blogje.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs