Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 50 jaar.
Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh.
Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk.
1 kleinkind Milo en het tweede opkomst van mijn ander dochter.
Vanwaar mijn interesse voor kruiden:
Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk.
Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen.
Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons.
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu’s, Sikhs enz….. , van kasten en paria’s.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip “Tijd” anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die
wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India …..gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.
doe ¼ kop boter of plantaardige boter in een kom en laat die zacht en smeuig worden, voeg er 1 eetlepel verse mierikswortel bij of 1 theelepel mierikswortel -korrels en vermeng het goed. De kom afdekken met een bord en minstens ½ uur laten staan
Sla, eiergerechten, sausen, soepen, vis, gevogelte, lever en niertjes, kruidenazijn
Kruidenazijn
Pluk een aantal takjes dragon met veel blad eraan, in pot doen, witte azijn of appelazijn 2 weken laten trekken. Azijn zeven in fles doen en doe de dragon weg of 1 opgehoopte lepel gedroogde dragon op een halve liter azijn 2 weken laten trekken.