Inhoud blog
  • Varkenskotelet 'Blackwell'
  • Soepje van witte chocolade, kokos en bosvruchten
  • paaskoekjes
  • Bearnaise
  • Mayonaise
    Zoeken in blog

    KOOKBOEK

    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bearnaise
    Dit heb je nodig:
    1 dl witte wijnazijn
    1 dl water
    50 g. dragon, blaadjes én stelen
    3 sjalotjes, fijngesnipperd
                                                1 theel. witte peperkorrels, gekneusd
                                                zout
                                                250 g. boter
                                                4 eierdooiers
    Zo maak je het klaar:
    breng azijn en water samen met de sjalotjes, peperkorrels, zout en de stelen van de dragon aan de kook en laat tot de helft inkoken.
    Zeef en houd apart.
    Snijd de dragonblaadjes fijn.
    Klaar de boter door deze zachtjes te laten smelten tot er witte vlokken op de bodem blijven liggen.
    Giet de klare boter af.
    Roer de eierdooiers los met het ingekookte azijn-watermengsel.
    Doe er beetje bij beetje de geklaarde boter bij en klop tot je een gladde saus bekomt.
    Werk de saus af met de gesneden dragon.

    TIP:
    Als je 1 kop room toevoegt, gaat de saus niet schiften, kan je ze langer bewaren en makkelijker opnieuw opwarmen.


    12-04-2009 om 17:19 geschreven door bds


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise
    Alvast een gouden raad: zorg ervoor dat alle ingrediënten op dezelfde (kamer)temperatuur zijn!

    Dit heb je nodig:
    1 ei
    500 ml arachideolie of zonnebloemolie
    1 eetl. mosterd
                                                  1 eetl. citroen
                                                  peper
                                                  zout
    Zo maak je het klaar:
    Meng het ei met de mosterd en kruid met peper en zout.
    Giet in een fijne straal de olie erbij en roer tot je een gladde massa hebt.
    Voeg verder beetje bij beetje olie toe, klop onophoudelijk in eenzelfde tempo tot de mayonaise stijf is geworden.
    Doe er dan een beetje citroen bij: proeven!

    TIP
    Je kunt de mayonaise witter maken door er een scheutje water bij te doen.

    12-04-2009 om 16:52 geschreven door bds


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met Italiaanse ham en mozzarella
    Dit heb je nodig voor 2 personen
    een bussel witte en een bussel groene asperges
    een paar plakjes Italiaanse ham
    een paar plakjes Mozzarella
    olijfolie
                                             peper
                                             zout
                                             een paar blaadjes basilicum
                                             ciabattabrood
    Zo maak je het klaar
    Schil de asperges en breek het houterigeuiteinde eraf.
    Kook ze beetgaar in zout water en laat goed uitlekken.
    Schik op borden en beleg met met de ham en mozzarella.
    Bedruppel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
    Werk af met de basilicum.
    Serveer met plakjes ciabatta.

    12-04-2009 om 14:24 geschreven door bds


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitello tonato
    Dit heb je nodig voor 4 personen
    200 g. kalfsfilet
    1 klein blikje tonijn
    150 g. zelfgemaakte mayonaise
    1 eetl. ketchup
                               1 potje appelkappers ( grote kappertjes
                               met het steeltje er nog aan)
                               1 klontje boter
                               peper en zout
    Zo maak je het klaar:
    Bak de kalfsfilet kort in wat hete olie.
    Gaar het vlees verder in een oven van 70°C en dit ongeveer 1 uur.
    Laat het vlees afkoelen, zodat het dun gesneden kan worden.
    Doe de tonijn in een maatbeker samen met de mayonaise, de ketchup,
    wat peper en eventueel zout.
    Mix het geheel tot een homogene massa.
    Snijd dunne plakjes van de kalfsfilet en schik ze op de borden.
    Werk af met tonijnmayonaise en appelkappers.

    12-04-2009 om 13:19 geschreven door bds





    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs