Inhoud blog
  • Varkenskotelet 'Blackwell'
  • Soepje van witte chocolade, kokos en bosvruchten
  • paaskoekjes
  • Bearnaise
  • Mayonaise
    Zoeken in blog

    KOOKBOEK

    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolseldersoepje
    Dit heb je nodig voor 4 personen:
    2 uien, fijngesnipperd
    1 knolselder, geschild en in stukken gesneden
    olie
    1 l water
    peper en zout
                          Voor de pesto
                          Handvol platte peterselie
                          Handvol kervel
                          Handvol jonge spinazie
                          Eventueel handvol brandnetel
                          ( Dit is een echte mineralen bom)
                          2 eetlepels walnoten
                          1/4 l olijfolie
    Zo maak je het klaar:
    Stoof de ui in wat olie en voeg de knolseldr toe.
    Doe er water bij en laat de soep ca. 20 min. doorkoken.
    Voeg indien nodig extra water toe.
    Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Mix voor de pesto alle ingrediƫnten.
    Serveer de soep samen met een lepeltje pesto.

    Tip:
    Doe de rest van de pesto in een bokaaltje met schroefdop en bewaar max. 4 dagen in de koelkast.

    16-03-2009 om 21:08 geschreven door bds


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidentuiltje
    Kruiden tuiltje:
    Boeket maken van algemene basis kruiden die gebruikt worden in allerlei gerechten. Samengebonden met een gewoon touw, geen gekleurd touw gebruiken. ( Kan af gaan zodat je bv. blauwe soep hebt!)

                              - Peterselie
                              - Thijm
                              - Kervel
                              - Rozemarijn
                              - Laurierblad
                              - Foeli
                              - Kruidnagel
                              - en eventueel knoflook

    Allemaal samengebonden met touwtje (gemakkelijk voor soepgerechten, om deze niet mee te mixen).
    Vers het best, kan ook gemengd zijn.

    16-03-2009 om 20:16 geschreven door bds


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Wortelsoep

    Benodigdheden voor 4 personen:
    - Boter
    -1 grote aardappel
    - 10 wortelen
    - 1 ui
    -1 wit van prei
    - 2 l water
    - 2 eetlepels Groentebouillon
    - 4 sneetjes stokbrood
    - 1 bolletje mozzarella
    - Kruiden
    -Sap van 1 sinaasappel
    - 2 dl room
    - Kervel


    Bereiding:
    -Snijd en was de aardappel, wortelen, ui en het wit van prei.
    -Stoof alle groenten goed aan in een beetje Boter, kruid met peper en zout en voeg er ook het sap van 1 sinaasappel aan toe.
    -Voeg vervolgens het water en de Groentebouillon eraan toe.
    -Laat het geheel opkoken en vervolgens nog 35 minuten koken.
    -Mix het geheel glad.
    -Leg ondertussen een schijfje mozzarella op een sneetje brood, kruid dit af met de Kruiden en plaats het gedurende 5 minuten in de oven op 180 graden.
    -Serveer de soep samen met de toast, een beetje kervel en strooi er nog wat Kruiden overheen.

    16-03-2009 om 18:59 geschreven door bds





    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs