Kontichse Wijnmakersgilde
Onderafdeling KWB Sint Martinus
Zelf wijn maken, vruchtenwijn, wijn maken, wijnmakersgilde
08-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen recepten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Foto


Bananenwijn 

Benodigdheden:  (voor 20 liter wijn)
- 5 kg zeer rijpe bananen
- 4 citroenen
- 2 sinaasappels
- gist + voeding

Werkwijze:

- De sinaasappelen wassen en de schil raspen ( zonder wit)
- De bananen wassen, schillen en in stukken snijden
- De helft van de schillen samen met de stukjes banaan in +/- 10 liter water aan de kook brengen en een half uur laten sudderen .
- De laatste 5 minuten de geraspte sinaasappelschil bijvoegen, laten afkoelen
- De brij zeven en uitpersen, het sap van de sinaasappelen en de citroenen toevoegen - Aanvullen met water tot 20 liter
- Densiteit meten en berekenen hoeveel suiker er moet bijgevoegd worden voor het gewenst alcoholgehalte.
- De suiker , de gist + voeding toevoegen.
- Wanneer de gisting mindert, na ongeveer 14 dagen, overhevelen in een proper vat
- Als de wijn helder begint te worden een 2de keer overhevelen en een 3de keer als de wijn volledig helder is (normaal 6 maanden)
- Bottelen na 1 jaar.
        Schol !

aangebracht door Kamiel Michiels



   Crème de banane    

30AV% (Bananen likeur)
 
Ingrediënten
voor 1 liter
- 300 g gele bananen ( met schil)
- Een vanillestokje
- Een snuifje saffraan
- 340 ml alcohol van 94% volume
- 350 à 400 gram suiker (naar eigen smaak)
- Ongeveer 460 ml water (aanvullen tot 1 liter)

Bereiding

- Bananen pellen en in schijfjes snijden
- In een bokaal doen met het opengesneden vanillestokje en de alcohol.
- Bokaal sluiten en acht dagen laten staan op kamertemperatuur
- Weeg de suiker af en voeg hem samen met de saffraan bij het water - Vervolgens dit mengsel bij het alcohol maceraat voegen en goed schudden
- Mengsel 2 dagen laten rijpen op kamertemperatuur.
- Door een doek filteren en de brij zachtjes uitpersen met de hand
- Het geheel filteren door een Melitta filter en bottelen.
- Drankje nog een paar maanden op een donkere, koele plek laten rusten,
 eventueel nogmaals filteren door een Melitta en dan ... drinken.
      Schol !
aangebracht door A. Van den Heuvel


     Een lekker bananentoetje  

Benodigdheden: voor 4 personen
- 2 bananen
- 4 koffielepels fijne suiker
- 1 koffielepel Tripple Sec of bananen likeur

Werkwijze:

- de banaan in de lengte doorsnijden.
- Intussen verwarmt men de oven op 150°.
- Op iedere helft doet men een koffielepel suiker.
- laten karameliseren in de oven
- vervolgens op een dessertbordje schikken en overgieten met een koffielepel Tripple Sec of bananen likeur.
Smakelijk....

aangebracht door Tilly Philips 


 

08-12-2008 om 00:00 geschreven door avdhtp  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


Foto
Inhoud blog
  • Oktober2010
  • September 2010
  • Jaarprogramma 2010-2011
  • Mei 2010
  • Anizette
  • Juni 2010
  • April 2010
  • Maart 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • Cursus 2010
  • Jaarprogramma KWG 2009-2010
  • December 2009
  • November 2009
  • september 2009
  • Oktober 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Vlierbloemenwijn
  • Mei 2009
    Archief per jaar
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs