Ik ben wat vroeg aan, maar toch wil ik jullie het recept al meegeven van onze pompoensoep die we donderdag gaan klaar maken. 't Is er eentje met veel werk, maar super heerlijk. Misschien dit weekend samen even uitproberen met je kleutertje?
Zo maak je het 1) Halveer de pompoen en verwijder het binnenste met een lepel. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snij in stukken.
2)
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de stukken hierop, naast
elkaar. Bedruppel met een ferme scheut olijfolie en strooi de knoflook,
rozemazijn en tijm erover. Breng goed op smaak met zwarte peper en grof
zeezout.
3) Zet nu 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde
oven. Schep de stukken pompoen halverwege even om. Haal ze uit de oven
en laat even afkoelen.
4) In de tussentijd heb je in een diepe pan de ui glazig gefruit met de selder, de prei en de wortel.
5)
Haal met een lepel het pompoenvlees van de schil en voeg het toe. Knijp
de teentjes knoflook (die nu gepoft zijn en zoet smaken) uit door op
het schilletje te duwen. Voeg toe aan de groenten.
6) Overgiet
met de bouillon en breng aan de kook. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder dan de laurierblaadjes en
mix fijn. Is de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe en laat opnieuw
even opkoken.
7) Proef en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveren met een toefje room die je in spinvorm in het soepbordje giet.
Smakelijk
Juf Ragna
Reacties op bericht (2)
25-10-2009
receptje
Heerlijk hé. De kindjes hebben er echt wel van gesmuld. Sommige heb ik echt een vierde beker moeten weigeren omdat er zich misschien wel ziek aan zouden drinken.
Groetjes
Ragna
25-10-2009 om 20:28
geschreven door juf Ragna
receptje
Heb het dit weekend uitgetest en ik moet zeggen de soep was SUPERlekker merci voor het receptje