Oliebollen zelf klaar maken en opeten, njammieeeee
Oktobermaand = kermismaand in Oostende en dat hebben de kleutertjes (en de ouders hun portemonnee) geweten. Op woensdag 7 oktober hebben we met de ganse klas eerst zelf oliebollendeeg klaargemaakt. Iedereen mocht van alle ingrediƫnten proeven en ruiken. Op de foto zie je Amalia een vies gezicht trekken, zij had net het zakje 'gist' waargenomen met haar neus. Eenmaal het deeg gemaakt was, moesten we een klein uurtje wachten om het te laten rijzen zodat we mooie dikke oliebollen zouden krijgen. Na de speeltijd mochten we samen met juf Ragna naar de refter waar Mireille (onze werkvrouw) al klaarstond met de warme frietketel om er onze oliebollendeeg lepel per lepel in te laten glijden. Om beurt mochten we ook even in de frietketel kijken hoe het deeg in oliebollen veranderde door de warmte van het frituurvet. Waren die oliebollen dan eigenlijk wel lekker? Jaaaaaaaaaaaaaaaaa, geen twijfel mogelijk, want er bleef geen eentje meer over. Juf heeft zelfs tegen de vlugge eters moeten zeggen dat het nu echt genoeg was, want anders gingen er een paar maagjes in de knoop liggen.