Inhoud blog
  • zalmtaart met geitenkaas
  • Gegratineerde Pastaschotel
  • Farfalle
  • Champignoncake
  • aperitiefcake
  • Gehaktballen
    Categorieën
  • koude voorgerechten (0)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per dag
  • 12-05-2009
  • 03-10-2006
  • 01-10-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 27-09-2005

    http://www.bloggen.be/keukenfun/archief.php?startdatum=1159826401&stopdatum=1159912801

    Zoeken in blog

    kathskeuken
    keukenfun
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde Pastaschotel

    Gegratineerde Pastaschotel

     

    Ingrediënten

    *500 g bereid gehakt

    *400 g gesneden preiringen

    *5 tomaten in blokjes gesneden en ontveld

    *159 g champignons

    *1 ui

    *300 g pasta…….bijv. gnocchi

    * 2,5 dl lichte room

    *125 g Mozzarella

    *70 g tomatenconcentraat

    *12 gedroogde tomaten

    *1 eetl.verse bieslook

    *boter en olijfolie

    * 6 eetlepels groene pesto

    *1 blokje groentebouillon

    *paprikapoeder

    *peper en zout

     

    Voorbereidingen

     

    Snij de ui en de tomaatjes fijn

    Mozzarella in fijne reepjes snijden

    Champignons in plakjes snijden

    Meng 6 eetlepels pesto met 6 eetlepels room en de gedroogde tomaat

     

    Bereiding

     

    -         Stoof de ui tot hij glazig is en voeg het gehakt toe, prak het fijn en bak tot het goed gaar is.

    -         Voeg de preiringen toe, de gesneden champignons ,het tomatenconcentraat en een beetje water. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat gedurende een 15 min pruttelen.

    -         Voeg de rest van de  room en de tomatenblokjes toe. Goed mengen en nog een vijftal min. Laten pruttelen.

    -         Kook ondertussen in een pot de pasta gaar met een groentebouillonblokje.

    -         Doe in een grote ovenschotel een laag pasta daarop een laag preigehaktbereiding en de helft van de pestosaus, terug pasta , preigehakt en de rest van de pestosaus.

    -         Leg de schijfjes mozzarella boven op de schotel . Bestrooi met de bieslook en een beetje paprikapoeder.

    -         Schuif dit 10 min. In een voorverwarmde oven  (200°)en even onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt

     

    SMAKELIJK

    03-10-2006 om 00:00 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs