http://www.bloggen.be/keukenfun/archief.php?startdatum=1159826401&stopdatum=1159912801
Gegratineerde Pastaschotel
Ingrediënten
*500 g bereid gehakt
*400 g gesneden preiringen
*5 tomaten in blokjes gesneden en ontveld
*159 g champignons
*1 ui
*300 g pasta .bijv. gnocchi
* 2,5 dl lichte room
*125 g Mozzarella
*70 g tomatenconcentraat
*12 gedroogde tomaten
*1 eetl.verse bieslook
*boter en olijfolie
* 6 eetlepels groene pesto
*1 blokje groentebouillon
*paprikapoeder
*peper en zout
Voorbereidingen
Snij de ui en de tomaatjes fijn
Mozzarella in fijne reepjes snijden
Champignons in plakjes snijden
Meng 6 eetlepels pesto met 6 eetlepels room en de gedroogde tomaat
Bereiding
- Stoof de ui tot hij glazig is en voeg het gehakt toe, prak het fijn en bak tot het goed gaar is.
- Voeg de preiringen toe, de gesneden champignons ,het tomatenconcentraat en een beetje water. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat gedurende een 15 min pruttelen.
- Voeg de rest van de room en de tomatenblokjes toe. Goed mengen en nog een vijftal min. Laten pruttelen.
- Kook ondertussen in een pot de pasta gaar met een groentebouillonblokje.
- Doe in een grote ovenschotel een laag pasta daarop een laag preigehaktbereiding en de helft van de pestosaus, terug pasta , preigehakt en de rest van de pestosaus.
- Leg de schijfjes mozzarella boven op de schotel . Bestrooi met de bieslook en een beetje paprikapoeder.
- Schuif dit 10 min. In een voorverwarmde oven (200°)en even onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt
SMAKELIJK
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek