Inhoud blog
  • zalmtaart met geitenkaas
  • Gegratineerde Pastaschotel
  • Farfalle
  • Champignoncake
  • aperitiefcake
  • Gehaktballen
    Categorieën
  • koude voorgerechten (0)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per dag
  • 12-05-2009
  • 03-10-2006
  • 01-10-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 27-09-2005

    http://www.bloggen.be/keukenfun/archief.php?startdatum=1159826401&stopdatum=1159912801

    Zoeken in blog

    kathskeuken
    keukenfun
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmtaart met geitenkaas

    Benodigdheden:

     

    ·         350 g zalmfilet zonder vel

    ·         5 cl melk

    ·         1 rol bladerdeeg

    ·         225 g gerookte zalm in blokjes

    ·         2 eieren + 2 eierdooiers

    ·         20 cl verse room

    ·         1 soeplepel verse gehakte dragon

    ·         Zout en zwarte peper

    ·         175 g verbrokkelde geitenkaas

    ·         Tomaten in fijne schijfjes

    ·         Basilicumblaadjes voor de afwerking

    Bereiding:

     

    Leg de zalmfilet in een kom met melk. Breng aan de kook, dek af en laat 2 min. prutteÍen.

    Laat de vis afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 C.

    Bedek een bakvorm met het deeg en prik erin met een vork.

    Haal de zalm uit de melk, trek hem in stukjes en schik op de taartbodem.

    Voeg de gerookte zalm toe.

    Klop de eieren en de ei-gelen in de koude melk en de room.

    Voeg de dragon en wat zout en peper toe.

    Giet het mengsel op de zalm en strooi er de geitenkaas overheen.

    Zet de taart 45 à 50 min. in de oven, totdat de bovenkant goudgeel is.

    Serveer warm, met een slaatje van tomaten en basilicum.

    12-05-2009 om 15:23 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde Pastaschotel

    Gegratineerde Pastaschotel

     

    Ingrediënten

    *500 g bereid gehakt

    *400 g gesneden preiringen

    *5 tomaten in blokjes gesneden en ontveld

    *159 g champignons

    *1 ui

    *300 g pasta…….bijv. gnocchi

    * 2,5 dl lichte room

    *125 g Mozzarella

    *70 g tomatenconcentraat

    *12 gedroogde tomaten

    *1 eetl.verse bieslook

    *boter en olijfolie

    * 6 eetlepels groene pesto

    *1 blokje groentebouillon

    *paprikapoeder

    *peper en zout

     

    Voorbereidingen

     

    Snij de ui en de tomaatjes fijn

    Mozzarella in fijne reepjes snijden

    Champignons in plakjes snijden

    Meng 6 eetlepels pesto met 6 eetlepels room en de gedroogde tomaat

     

    Bereiding

     

    -         Stoof de ui tot hij glazig is en voeg het gehakt toe, prak het fijn en bak tot het goed gaar is.

    -         Voeg de preiringen toe, de gesneden champignons ,het tomatenconcentraat en een beetje water. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat gedurende een 15 min pruttelen.

    -         Voeg de rest van de  room en de tomatenblokjes toe. Goed mengen en nog een vijftal min. Laten pruttelen.

    -         Kook ondertussen in een pot de pasta gaar met een groentebouillonblokje.

    -         Doe in een grote ovenschotel een laag pasta daarop een laag preigehaktbereiding en de helft van de pestosaus, terug pasta , preigehakt en de rest van de pestosaus.

    -         Leg de schijfjes mozzarella boven op de schotel . Bestrooi met de bieslook en een beetje paprikapoeder.

    -         Schuif dit 10 min. In een voorverwarmde oven  (200°)en even onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt

     

    SMAKELIJK

    03-10-2006 om 00:00 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle
    FARFALLE

    Ingrediënten:


    - 2 teentjes knoflook
    - 1 rode paprika
    - Bertolli Extra Vergine Olijfolie
    - 4 takjes verse basilicum
    - 400g farfalle (pasta)
    - gemalen parmezaanse kaas
    - peper
    - Bertolli "Zongedroogde tomaten, look & oregano"
     

    Bereiding:

    1. Hak de knoflook fijn.
    2. Was de paprika, snij middendoor, haal de pitjes er uit en snij in partjes.
    3. Bak de look en de paprika lichtjes in 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine Olijfolie.
    4. Voeg daarna de Bertolli pastasaus toe en laat 3 minuten sudderen.
    5. Ondertussen kook je de farfalle al dente. Giet de deegwaren af en laat ze uitlekken.
    6. Haal de basilicumblaadjes van de takjes.
    7. Serveer de farfalle met de pastasaus en de basilicumblaadjes.
    8. Breng verder op smaak met peper en de gemalen parmezaanse kaas.

     

    01-10-2006 om 00:00 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    02-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignoncake

     

    Benodigdheden

     

    400 gr champignon

    boter sjalot 2 lepels bloem

    20 cl melk

    1 ei

    100gr mascarpone

    nootmuskaat een snuifje

    ik pak meestal een rol kruimeldeeg ( ongezoet)

    maar je kan hem ook zelf maken.

    30g gemalen gruyere

    zout en peper

     

    Bereiding

     

    De oven op 180 graden voorverwarmen

    champignons en sjalot effen stoven

    uit de pan halen

    en laten uitlekken

    het vocht van de champignon dikken met bloem en melk

    ei erbij

    en de mascarpone

    laten smelten erin

    champigons  in dit mengsel roeren

    peper en zout erbij

    effen 5 min doorbakken

    op laag vuurtje

    alles in de met kruimeldeeg beklede vorm doen

    en bestrooien met gruyere

    35 min bakken

    warm of lauw opdienen

    heeeeeerlijk

    met en notenslaatje erbij

    02-09-2006 om 00:00 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefcake

     

     

    Benodigdheden

    3eieren

    2 soeplepels peterselie

    80 gr boter

    1 eetlepel pittige mosterd

    120 gr zelfrijzende bloem

    120 gr gemalen kaas

    100 gr zeer fijn gesneden ham of gerookte zalm of spekblokjes

     

    Bereiding

    Eieren  opkloppen in de deegkom , peterselie, mosterd en de gesmolten boter  erbij doen en erg goed mengen.

    De bloem , de kaas en de ham toevoegen en alles in de bakvorm doen.

    Ongeveer gedurende 35 min. Op 180 graden in de oven plaatsen.

     

    Dien bij voorkeur warm op

     

    SMAKELIJK

    01-09-2006 om 00:00 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs