Ik ben Rudi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kartix.
Ik ben een man en woon in Bonheiden (België) en mijn beroep is technisch bediende.
Ik ben geboren op 29/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fotografie, electronica, indoorkarten, computers..
Materiaal
Canon 20D
Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
Canon EF24-105 f4 L IS USM
Sigma 18-50mm / f2.8
Canon EF50mm f1.8 II
Sigma 70-200mm f2.8 HSM APO
Sigma 180mm f3.5 EX IF APO HSM macro
Sigma 50-500mm f4-6.3 EX APO RF HSM DG
Canon MP-E65 f2.8 macro
Sigma 1.4x & 2x teleconverters
Sigma EF500DG ST
Manfrotto 055PRO
Manfrotto RC322 ballhead
Kartix fotoblog
In horam vivere betekent: leef van dag tot dag (letterlijk leef van uur tot uur) !
Dagelijks minstens 1 nieuwe foto. Uw commentaar of beoordelingen zijn altijd welkom.
28-09-2007
Ingepakte libel
Mannetje bruinrode heidelibel werd door het spinneweb gevangen en door de spin verdoofd. Daarna wordt ze zorgvuldig ingepakt. Verbazend om naar te kijken, zo'n virtuoze spin. De eerste foto toont mooi haar aanmaak van spinsel. Nadat de prooi al gedeeltelijk werd ingepakt worden er extra verstevigingsdraden aan het web toegevoegd (voorlaatste foto). Jammer dat ik niet kon blijven tot de libel geheel was ingepakt en de feestmaaltijd kon beginnen.
Gisterochtend nog eens naar het Torfbroek geweest. Niet zoveel insecten meer tegengekomen, dan maar wat flora geschoten. Dit keer het statief nog eens meegenomen. Vond ik het tot een tijd geleden maar een onding om in de vrije natuur mee te sleuren, ik heb er leren mee werken en begin nu meer en meer de voordelen te apprecieren. Zo had de eerste foto nooit uit hand kunnen genomen worden (f25 - 1/5s- iso200).
Een paar weken geleden kwam ik bij toeval op een plaats terecht waar verscheidene leegstaande gebouwen waren. Leuk en spannend om zo'n plaatsen te bezoeken en te fotograferen. De hdr foto's bestaan elks uit 4 opnames. Nadien werd iedere hdr in zwart/wit omgezet middels de kanaalmixer.
Altijd leuk om iets te zien wat je niet dadelijk verwacht en dat hoeft niet altijd spectaculair te zijn. In het Antwerpse en het Mechelse noemen we zo'n beeldjes "posturekes".
Een Koningspage heeft zo zijn eigen opvallende zeilende manier van rondvliegen. Hij lijkt op de Koninginnepage maar de tekening is anders, alsook de vorm van de vleugels en de langere slippen.
Vanochtend ook maar eens op zoek gegaan naar paddestoelen. Helemaal aan het einde van het bos stond een grote stinkzwam (Phallus impudicus). Hij was al volop ontdekt door vliegen middels de zoetige aasgeur van de olijfgroene sporenmassa. De insecten zullen er voor zorgen dat de sporen van de zwam verspreid worden.
Bij het horen van de naam Lacoste denkt u waarschijnlijk aan kleding met het krokodillelogo. Lacoste is echter ook een klein dorpje aan de noordzijde van het Lubérongebergte. In de 18e eeuw hoorde het dorp toe aan de familie De Sade. En die naam doet waarschijnlijk ook een belletje rinkelen? Jazeker want in 1771 ontvluchte markies De Sade Parijs als gevolg van zijn sterk erotisch getinte boeken. Het meer dan veertig kamers tellende kasteel werd volledig verwoest in 1792 en nu blijft enkel nog een ruine achter. Het dorp oogt vrij verlaten. Via een pad van zand en stenen bereik je de ruine bovenaan het dorp. De ruine is nu eigendom van Pierre Cardin, het wordt gerestaureerd en wordt gebruikt voor culturele manifestaties. Zo stonden er nu een reeks beelden waarvan binnenkort wat foto's.
Zicht op "kunst" in Lacoste.
Het pad naar de ruine. Achteromkijkend in de verte ziet men het mooie stadje Bonnieux.
Roussillon zou een onbeduidend rustig Provencaals dorpje zijn mocht de bodem daar niet verschillen van andere plaatsen. De ondergrond is hier oker/oranje/rood gekleurd, de huizen hebben praktisch allemaal deze kleuren en dat trekt meteen hordes toeristen aan waardoor de lokale middenstand zich meteen geroepen voelt allerhande prularia aan de man te brengen. Ook wij konden er niet aan weerstaan om een bezoekje te brengen maar de gekleurde potjes, hoeden, zonnewijzers enzovoort lieten we links.
Veel, heel veel sprinkhanen en krekels te horen maar enkel sprinkhanen kunnen fotograferen (waar zitten die krekels overdag?) De meesten hebben mooie blauwe of rode vleugels maar die kleuren zie je alleen als ze vliegen. Van die op de eerste foto is het me onduidelijk of hij nu zijn achterste poten is kwijtgespeeld of niet?
Bij de vakantievilla hoorde ook een prive zwembad waar we duchtig gebruik van maakten. Maar eerst inspectie van het water want tijdens de avond/nacht tuimelen er heel wat bezoekers in het zwemwater. Zo vonden we vele spinnen, wespen, nachtvlinders en een muisje verdronken terug. Het slangetje van 20 à 22cm lang waarvan ik tot nu toe de soort nog niet heb kunnen terugvinden, kon gelukkig wel zwemmen en hebben we met het schepnet uit het water gevist en in de begroeing teruggezet.
Update: het betreft hier de adderringslang (Natrix maura) die jaagt in het water op o.a. vissen en kikkers. Gezien de lengte betreft het een juveniel exemplaar.