Ik ben Rudi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kartix.
Ik ben een man en woon in Bonheiden (België) en mijn beroep is technisch bediende.
Ik ben geboren op 29/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fotografie, electronica, indoorkarten, computers..
Materiaal
Canon 20D
Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
Canon EF24-105 f4 L IS USM
Sigma 18-50mm / f2.8
Canon EF50mm f1.8 II
Sigma 70-200mm f2.8 HSM APO
Sigma 180mm f3.5 EX IF APO HSM macro
Sigma 50-500mm f4-6.3 EX APO RF HSM DG
Canon MP-E65 f2.8 macro
Sigma 1.4x & 2x teleconverters
Sigma EF500DG ST
Manfrotto 055PRO
Manfrotto RC322 ballhead
Kartix fotoblog
In horam vivere betekent: leef van dag tot dag (letterlijk leef van uur tot uur) !
Dagelijks minstens 1 nieuwe foto. Uw commentaar of beoordelingen zijn altijd welkom.
Meneer of mevrouw bidsprinkhaan (Mantis religiosa Mantidae) zat ons op te wachten op de vakantiebestemming. Eigenlijk hing het beest tegen de buitenmuur en dienen de foto's een kwartslag gedraaid te worden maar nu ogen ze mooier. Deze is ongeveer 6cm groot.
Wist u dat de bidsprinkhaan verwant is aan de kakkerlak? En dat het vrouwtje tijdens het paren het mannetje opeet beginnende bij de kop? 't Is eens wat anders he
Vanmiddag de kaap van 30000 kliks met de 20D overschreden, dat maakt op 2,5 jaar gemiddeld 1000 foto's per maand Het vliegje is vastgelegd op de 30004e klik
De abdij van Sénanque wou ik absoluut bezoeken, zowat ieder boek of artikel over de Provence tonen wel een foto van deze eeuwenoude (1148) Cisterciënserabdij. De abdij is prachtig en ligt in een mooie verlaten omgeving.
De volgende foto's tonen aan dat licht, tijdstip en materiaal een groot verschil uitmaken om een goede foto te bekomen. Ik ben van deze foto's totaal niet tevreden , ik verklaar me nader.
Licht: in de vroege namiddag is het zonlicht fel, dus sterke contrasten. Heb in nabewerking het contrast sterk moeten terugschroeven evenals het gele wat moeten temperen. In de ochtend of late namiddag is het licht mooier en zachter, de kleuren getrouwer.
Tijd van het jaar: u hebt waarschijnlijk al eens foto's gezien van deze abdij, badend in de purperen lavendel. Zoals reeds eerder gemeld werd de lavendel zopas overal gesnoeid, geen purperen zee meer te bespeuren. Wat de foto's wat saaier maakt.
Materiaal: foto's zijn zonder filter genomen. Zelfs een polarisatiefilter had er kunnen voor zorgen dat de lucht dieper blauw werd weergegeven. Ik had nogthans het filter bij me maar domweg niet gebruikt.
Ik zal nog eens moeten teruggaan zeker? (heel graag zelfs )
Om van de blauw/purperen lavendelvelden te genieten waren we wat te laat, de meeste lavendel was al gesnoeid. Lavendel wordt best meteen geknipt als hij is uitgebloeid.
Startklaar, dat was de titel van de blog van 24 augustus ll. en die had voor ons nog een betekenis want diezelfde nacht vertrokken we richting zuiden voor een weekje Provence. Gedurende het jaar hadden we niet echt een vakantiebestemming vastgelegd maar het onstandvastige weer en voornamelijk de slechte voorspellingen voor de tweede week van augustus resulteerden in een zoektocht naar een vakantieadres, hetgeen we op het laatste nippertje nog vonden. Enkele van de meer dan 1000 foto's die de voorbije week werden geschoten zullen hun weg naar dit blogje wel vinden. U bent gewaarschuwd
Een eerste foto is meteen een panorama van het Lac Sainte-Croix, een 14km lang meer dat in 1975 werd aangelegd. Na het doorlopen van de beroemde kloof mondt de Verdon, een zijrivier van de Durance, in dit meer uit daar waar de brug zich bevindt. Klik hier voor een grotere panorama foto (geduld want ImageShack kan al eens traag zijn).
Deze opname leent zich uitstekend voor een HDR. De zachte schaduwen van de gekleurde ramen blijven zichtbaar en de details binnenin de abdijkerk zijn goed waar te nemen.
Het abtshuis van de paters Norbertijnen in Tongerlo. Hier is het Da Vincimuseum ondergerbracht. De oudste replica van de muurschildering Het Laatste Avondmaal van Leonardo da
Vinci wordt hier tentoongesteld. In de fronton zien we Festina Lente, wat haast u langzaam betekent.
Als er één ding voor verbetering vatbaar is in de Antwerpse dierentuin dan zijn het wel de vogelkooien. De meesten zijn erg kaal en hun achtergrond is dikwijls een vuile witte stenen muur. De sneeuwuil heeft nog een redelijke kooi. De gier mag dan weer in open lucht, ik vermoed dat hij gekortwiekt is want kon niet dadelijk een ketting of riem zien.
Mijn verzameling libellenfoto's blijft ondertussen maar groeien, hier nog eens een hoopje heidelibellen bij mekaar. Kleurige dahlia's vormen de roze en gele achtergond.
Tja, als je naar Averbode komt dan is een ijsje kopen verplichte kost. Best grappig zo temidden van allerlei likkende medemensen te staan. Ik nam er zoveel foto's dat mijn vrouw er ambetant van werd
Heb hier bewust gekozen om mensen te tonen die niet duidelijk herkenbaar zijn.
De abdijkerk van Averbode is een beschermd monument. De kerk is "toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw ten hemel opgenomen en aan de heilige Johannes de Doper" zo vermeldt een bord.
De abdij van Tongerlo is ook weer zo een locatie waar je kan blijven foto's maken.
Naar buiten kijkend vanuit de tiendschuur. De foto is samengesteld uit twee foto's met aparte belichting genomen. De eerste foto werd 1 stop onderbelicht, de tweede foto werd normaal belicht. Eigenlijk werd er ook nog een derde, overbelichte opname gemaakt met de bedoeling er een HDR van te maken maar het resultaat daarvan is verschrikkelijk slecht. Dan maar de twee lagen over mekaar gelegd in Photoshop en waar nodig (het raam) weggegomd uit de normaal belichte laag, zodoende is er toch nog wat detail van de binnenmuur te zien.
Een laatste reeks over de commanderie van Alden-Biesen. Ditmaal het kasteel zelve.
En nog wat extra's.
21-08-2007
Dieren kijken
Dieren kijken in de dierentuin. Leuk maar de meeste dieren zitten er gelaten bij. Zijn zij nu beter of slechter af dan hun soortgenoten in de vrije natuur?
Terwijl ik dit blogje aanmaak hoor ik op de radio dat er een grote zwerm vogels is gesignaleerd langsheen een of andere autostrade. Of het reigers zijn of ooievaars is de vraag en men was er nog niet geheel uit. Beetje typisch voor deze tijd. We kennen alle automerken, hoe computers werken, het internet is een vertrouwd speelterrein, modetrends worden op de voet gevolgd, noem maar op. Echter, elementaire natuurkunde en biologiekennis is voor velen een vreemde materie. Raar maar waar.
Gisteren met andere forumbezoekers van BelgiumDigital.com deelgenomen aan de shooting day in natuurgebied Het Vinne in Zoutleeuw. Het werd alweer een gezellig onderonsje en ook het weer was nog vrij gunstig, het begon even te druppelen toen we op het einde slechts op enkele minuten wandelen van het taverne/restaurant waren. Tip: proef er zeker eens de Haspengouwse croque-monsieur.
Ik had gehoopt eindelijk eens een tijgerspin tegen te komen maar heb er geen gezien. Wel allerlei vliegend , zwemmend en kruipend spul waarbij de Grote spinnende watertor het meest indruk maakte want niemand kon hem ter plekke determineren en ik had mijn insectengids niet bij. Het is een grote (4cm) zwarte glanzende watertor die plantendelen en waterslakken lust.
Deze en nog een boel andere diverse foto's kan u bekijken in een album dat je op kartix.fotopic.net kan vinden