Na de komst van de Sint was het weer tijd om de kerstboom te versieren!! Superleuk maar ook drukke tijd: kerstwerkjes knutselen, nieuwjaarsversje leren. Maar vooral ook een tijd van genieten en gezellig samen zijn. Zo genoten!!
Sorteeroefening: Licht en donker
De kerstboom in de poppenhoek versieren
De klasboom gezellig samen versieren
Deel 1 van ons kerstwerkje
sorteren bij de juiste kerstboom
Prikactiviteit: wat een concentratie!
Ons engeltje (van mijn bengeltjes)
Poppenspel naspelen met de kaarsjes
Glitter and glammer!!
Kerstboom versieren met knopen!! Wat een prutswerkje!!
stempelen: kerstgeschenkpapier!
Spelen met de kerststal
Begrippen hoog en laag inoefenen!! zo'n flinke werkers!!
Schrijfdans thema Kerst
Alle schrijfdansthema's eens herhalen
Samen kerstmis vieren met alle kleuters! Mmm lekkere wafels
Genieten van het kerstspel, gebracht door de leerlingen van het 4de leerjaar.
Joepie, eindelijk weer de leukste tijd van het jaar die eraan komt! En die start natuurlijk met het bezoek van Sint en Piet aan onze school. Meer nog, dit jaar sliepen ze zelfs in onze zaal!! In de klas een gezellige drukte van werken en spelen. Een stoomboot knutselen, stempelen met mandarijnenschillen, helpen sorteren met Piet, meten, tellen met picknicken,... Veel werk en plezier met als topmoment de film 'Ay Ramon' en het sintfeest. Zalig!! Geniet maar mee!
spelen met de stoomboot van sinterklaas
Werken op de computer!
Memory spel thema Sinterklaas
Een deeltje van de stoomboot: Sint en Piet
Nog een deel van de stoomboot: de schoorsteen: stempelen met blokken
Sinterklaas maakt zich klaar
Zwarte Piet probeert het paard te temmen
Samen op stap!
Sorteren met Piet
Meetopdracht! Niet gemakkelijk!
Popcorn smullen tijdens de pauze van de film
mmm lekker!
Ze gezellig in pyjama op ons kussen
Ook Sint en Piet waren in pyjama!! Wat was er gebeurd?
Samen dansen en zingen voor Sinterklaas
Oef met behulp van de kleuters vinden Sint en zijn Pieten hun kleren terug!
Juf Sarah, onze stagaire, kwam een weekje met ons werken rond het BC 'Voelen'. Voelen doen we meestal met onze handen. De dieren daarentegen doen het soms anders. We maakten een voelboekje en konden experimenteren met scheerschuim en verf en plasticine. Het voetenpad, de voeldoos en de voel-experimenteerbak genoten veel interesse. De voelboekjes zorgden dan weer voor het rustigere momentje van de dag. De kleuters hebben genoten en juf Sarah deed haar uiterste best. Ikzelf heb ook genoten om mijn sloebers eens bezig te zien op een andere manier. Geniet maar mee!!
experimenteren met de voeldoos
de voel-experimenteertafel: hard of zacht?
Genieten van de voelboekjes
Scheur-en plakactiviteit: de schildpad uit het boekje 'ik voel een voet'
aan het werk rond het boekje 'Ik voel een voet'
experimenteren met verf en scheerschuim
Spelen met plasticine
hoe voelen de dieren? Associatie-oefening: voelsprieten, snorharen,...
Weer of geen weer? Dat was de vraag die we ons afvroegen na de herfstvakantie. We maakten een weerwijzer, leerden de begrippen veel/weinig kennen en toepassen en moesten sorteren bij koud of warm weer. In de hoekjes konden we spelen met laarzen, in de plasjes springen en met de memory die juf Sarah voor ons maakte. Heel leuk!!
met laarzen en fluojas door de plas!!
De plaatjes voor de weerwijzer!
Sorteren: zon of regenweer?
Veel of weinig: geen gemakkelijke begrippen
Met de zonnebril en de laarzen: de regenboog zal zeker schijnen
Na de grootoudernamiddag was het tijd om ons volledig toe te leggen op volgend BC 'Herfst': Kabouters in het bos. We werkten onze paddenstoel verder af, moesten puzzelen en kabouters tellen. Tijdens ons bezoek aan het bos liepen we door een bolstertapijt en vonden we een klein kaboutertje dat met ons mee wou naar de klas. We bouwden een huis met blokken voor onze kleine vriend en speelden ook nog in de kastanjebak. Drukke tijden dus. Gelukkig volgde hierna de herfstvakantie!! Veel kijkplezier!!
bosdiertjes puzzelen
kastanjes en eikeltjes sorteren!!
Echte blaadjes puzzelen
Kabouters en paddenstoelen: zoek de juiste paddenstoel
Begrippen op en onder de paddenstoel inoefenen
Natuurlijk mocht de kabouterdans niet ontbreken!! Superleuk!!
Een koekje smullen in het bos!
Voelen aan de stam van de boom. Zo ruw!
Kijk eens wat ik gevonden heb?!
Paddenstoelen op de stam van de boom
Donker in het bos tussen al die bomen
kijk eens wie we daar hebben!
Bolstertapijt!! Prik, prik prik!!
Wow, weer zo'n grote paddenstoel!!
We bouwen een huis voor onze kleine kaboutervriend
Maandag 17 oktober waren de grootouders te gast op school!! Het werd een zeer leuke namiddag vol kook- en knutselplezier. Enkele sfeerbeeldjes! De soep die we samen met oma en opa maakten, dronken wij de volgende dag als echte kabouters op. Mmmm, paddenstoelensoep!!!
Bezoek in de klas deze week. Slakjes!! Met en zonder huis. Ze wilden overal naartoe kruipen. En ze waren zo grappig met hun lange hoorntjes met oogjes op. Ons versje koekoek was ook een voltreffer. Elke avond gingen de kleuters met een slakje op de duim naar huis. Super enthousiast. We moesten ook slakken rangschikken van groot naar klein, slakken tellen en een glinsterend slakkenspoor maken naar het juiste slakkenhuis. Op vrijdag zetten we de slakken weer in de vrije natuur. Bedankt voor jullie bezoekje!!
Welk huisje hoort bij welke slak?
spelen met plasticine! Slakkenhuisjes maken
Ee slakje boetseren met klei
Een slak op de hand!! ja dat durven wij al!!
hihi!
Ze fier als een gieter!
haha, dat kriebelt!
Slakken van groot naar klein
Telopdracht: elke mama slak wil 3 baby-slakjes
Een tuintje maken voor onze geboetseerde slakken
Slakken op de sla: toveren met water en zijdepapier. Stempelen met ribbelkarton
Lekker fruit, lekker fruit! Snoep gezond, eet lekker fruit!! Thema fruit!! Kwam als geroepen na al die oliebollen en frietjes van op de kermis. We startten het thema met een bezoekje aan de boomgaard. Zoveel appeltjes!! Daarna gingen we aan de slag in de klas. We knutselden 3 appeltjes passend bij ons versje, we maakten een logische volgorde en moesten zelf appels in de boom tekenen. Ook leuk was het maken van appelmoes en kiwi-banaansmootie!! Smullen!!! Kijk en geniet maar mee!!
De tijd van het jaar voor Eernegem en onze kleuters!! Zeker de 3 ritjes die we samen mogen doen op de draaimolen. En de oliebollenbak op donderdag tijdens de kermisweek! Zalig gewoon! Echt genieten van die lachende gezichtjes. Tijdens dit BC schilderden we een reuze eend, oefenden we het begrip hoog-laag in en moesten we eendjes tellen en sorteren. Kijk maar eens mee!
Een reuze eend schilderen
Eendjes vissen
Friet- en oliebollenkraam krijgt vorm
Eendjes tellen en sorteren
Een draaimolen maken: vormen herkennen en vergelijken
Begrip hoog en laag inoefenen
De hengel voor onze eend
Frietjes bakken!!! mmm lekker!
Oliebollenbak!!
Dank u mevrouw Katrien en de rest van het onderhoudspersoneel om ons te verwennen met die lekkere oliebollen
Omdat het weer het in juni niet toeliet om waterspelletjes te spelen, deden we het dan maar in september. Zomerse temperaturen, stralende zon! Dat vroeg gewoon om verfrissing. En die kregen we!!!
Na een spetterende start gaan we verder zoals we bezig waren. Het tweede BC dat aan bod kwam was 'Ballen en Ballonnen'. Bewegen met ballonnen, spelen in het ballenbad, stempelen met ballonnen,... . Een super leuk thema waar de kleuters echt van genoten.
Spelen in onze ballentent!!
juiste vormen herkennen
Zelfde ballonnen zoeken (visuele discriminatie)
Stempelen met ballonnen
Ballonnen in de juiste kleur kleuren
Zelf een ballon proberen op te blazen. Met het pompje lukt het wel
Een nieuw schooljaar: Met de bus terug naar school!!
Een nieuw schooljaar! Nieuwe vriendjes in de klas!! Wat een start!! Ons eerste thema was 'Met de bus terug naar school'. Een geweldige ervaring voor sommige kleuters. Plaats nemen in de schoolbus. Voor velen de eerste keer! Ze wilden al direct vertrekken!! In de klas knutselden we een kartonnen bus waar heel veel kleuters nog steeds thuis mee spelen. Leuk om dat te horen!! We stempelen een bord voor onze verjaardagsrups en moesten ook al wat denkwerkjes maken. Maw we vlogen er onmiddellijk vol energie in!! En het liedje 'De wielen van de bus' wordt nog steeds uit volle borst meegezongen Kijk en geniet maar mee!!
Onze kartonnen bus: vingerverven en kleuren
De nieuwe hoeken en het nieuwe materiaal verkennen
De dino's zijn een groot succes
Vrolijke vrienden!!
Vrolijke vrolijke vrienden!! Dat zijn wij!
Begrip groot-klein inoefenen
Krijten op het deksel van de zandbak
Visuele discriminatie: hang de boekentas bij het juiste symbool
Het laatste BC van dit schooljaar: Diep in de zee!! Het werd geopend met een prachtig en megaleuk bezoek aan het Boudewijnpark. In de klas konden we dolfijnenspelletjes spelen op de computer, was er een puzzelboek over de dieren in de zee en maakten we een schilderij over de onderwaterwereld. Maar er moest ook gewerkt worden: begrippen inoefenen, woorden zoeken, ... . Maar het laatste thema is ook het thema om afscheid te nemen en te poetsen. Dit doen we nog in de komende dagen. Het was een super schooljaar samen. Bedankt voor de vele leuke momenten en het vertrouwen!!!
stempelen
visjes vangen
werken geblazen!!! En dat in de laatste week!
een dolfijn schilderen. Zelf grijs maken.
vrij schilderen: onderwaterwereld en nog meer werken!! Interessante boeken lezen puzzelboek n het zand weer werken! en nog! de computer!!
Op donderdag 23 juni mochten de grootouders op bezoek komen. Ze smulden een lekkere pannenkoek bij juf Corine, speelden gezelschapsspelletjes bij juf Joke en bij mij werd er aan sherborne gedaan. Was dat zweten zeg. Maar vooral genieten!!
Joepie, maandag was het zover!! We mochten op stap naar het Boudewijnpark. Super!! En de weergoden waren ons ook goed gezind!! Een DOLFIJNE dag. We startten de dag met een educatieve sessie: een superboeiende uitleg in het zeeleeuwen verblijf. We leerden de zeeleeuwen beter kennen. Hoe ze zwemmen, wat ze eten, mannetjes en vrouwtjes. Daarna gingen we richting dolfinarium en ook hier kregen we heel veel te horen en te zien. Echt superleuk en leerrijk. Dolfijnen bewegen hun staart op en neer, ze hebben een navel, een spuitgat en zijn heel slimme dieren. Ze kunnen geweldige trucjes leren. Wauwwww! Spectaculair. Daarna was het tijd voor de lunch. En dan eindelijk... naar de attracties. De orka-ride, de vliegende dolfijntjes, de auto's, de stoeltjes,... . Megaleuk!! Genieten zeg. Om 13.30u was het tijd voor de dolfijnenshow. Nog meer spectaculaire sprongen, draaitjes, kunstjes,... . Wat hebben wij ervan genoten. Het was echt een super dagje, zowel voor kids als juf.
De zus van Brent werd (een beetje te vroeg) geboren in november. Nu ze wat groter is, wou ze eens op bezoek komen. Brent en zijn zusje trakteerden met iets leuks en lekkers. Leuk!
Tijd voor het tweede belangrijke feest van het jaar: na Moederdag nu Vaderdag. We hadden het over sportieve papa's. Ik hoorde de gekste verhalen.
Wij mochten sporten in de klas, maar werken stond zeker ook op het programma. Letter 'p' van papa, ballen tellen, sporters en hun uitrusting,... . Maar wat het belangrijkste was: het werkje voor papa. Hopelijk heeft dit jullie kunnen bekoren, papa's?
Net voor het schoolfeest, hadden wij nog even de tijd om ons toe te spitsen op het alfabet en de cijfers. Cijfers en letters zoals we kennen, Zaki. Voor de mama's en de papa's: jullie zullen dit nog wel herinneren é!!! We werkten vooral aan opdrachten rond het herkennen van letters, klanken, woorden en cijfers. Een leuke en goeie voorbereiding voor volgend schooljaar!!!
Na Moederdag was het BC 'Vliegen' aan de orde. We keken wat allemaal kon vliegen en vonden het echt wel jammer dat wij daar niet bij hoorden. Gelukkig geven luchtballonnen, vliegtuigen, parachutes ons wel een beetje het gevoel dat we het toch kunnen. Samen met de kleuters van de andere derde kleuterklas gingen we op leerwandeling om de verkeersborden op de straat beter te leren kennen. Juf vertelde ons dat ook vliegtuigen zich aan verkeersregels moeten houden en dat de luchtverkeerstoren al het luchtverkeer leidt. We knutselden onze eigen luchtballon en maakten daarbij onze handen heel erg vies. Maar toch was het superfijn!! Kijk maar mee
Piloten en passagiers klaar voor vertrek
vliegbewegingen nabootsen (schrijfmotoriek)
Typen, een favo-activiteit
onze luchtballon maken
Spelen met de vliegtuigen en helikopters in de klas
En ook dit jaar vergaten we onze lieve mama's niet!! Moederdag stondvoor de deur, dus we vlogen erin met het maken van mooie geschenkjes: een broche, een ring en een armband. Leuk é!! Maar naast het vele knutselen moest er ook gewerkt worden: woorden zoeken, klanken herkennen, rangtelwooden oefenen,... Maar het leukste was toch het schminken!! oogschaduw, lippenstift, nagellak. De meisjes, en zelfs de jongens leefden zich helemaal uit. Wat zagen ze er mooi uit!! Even mooi als alle mama's!
Schrijfdans: het woordje mama schrijven op de schrijfdansmuziek
Met enige vertraging (mijn excuses hiervoor) dan toch het thema dat aan bod kwam na de paasvakantie!! We vlogen er onmiddellijk vol goeie moed in. De lente was begonnen en dat werd ook zichtbaar in de tuin. Bloemen groeien en bloeien, knoppen aan de bomen, ... . Zalig gewoon. En dit gingen we ook ontdekken in de buurt van de school. Madeliefjes, paardenbloemen,... . Om nog meer kennis van tuin en zijn gereedschap op te doen gingen we op bezoek bij tuincentrum 'Defever' in Gistel. Heel leuk. En al die bloemen en planten. De kinderen konden hun ogen niet geloven. In de klas werd er ook heel wat afgewerkt. Dat moest ook, want we moesten onze mama verrassen voor moederdag. Heel leuk, maar moeilijk om geheim te houden hoor. Naast het knutselen werden ook enkele denkwerkjes tot een goed einde gebracht: logische volgorden, begrippen meest/minst inoefenen, de letter 'l' van lente,... . Een drukke periode zeg maar. Kijk en geniet mee.
patronen vervolledigen
logische volgorde: van bol tot bloem
sudoku: tuin
Zoek de plaatjes waar je klank 'l' van lente hoort
Met enige vertraging dan toch het overzicht van ons BC Pasen. Alvast mijn excuses voor het late 'posten', van dit bericht, maar ook ik heb eerst en vooral genoten van een deugddoende vakantie. Maar nu weer tijd om erin te vliegen!!! Pasen, een super thema. Dit jaar spitsten we ons toe op lekkere chocolade. We leerden de verschillende soorten kennen en mochten natuurlijk ook proeven. Dat was nog het leukst van alles. We leerden ook over de herkomst van chocolade en zijn de ontdekkingsreiziger die de cacaoboon naar hier meebracht dan ook heel dankbaar. Zo kunnen wij ook smullen van die lekkernij. Maar tijdens het 'lekkere' thema moest er ook gewerkt worden. We knutselden een paasmandje met stof, verf en lijm en er werd ook hard gewerkt op vlak van taal, rekenen,.... Nog even puffen dus, voor de vakantie begon. Maar mijn sloebers hebben dat fantastisch gedaan en ik hoop dat ze evenveel genoten hebben de voorbije twee weken als ik. En morgen gaan we er weer een lap op geven!!!
Deel 1 van ons paasmandje: techniek 'Dripping' toepassen
Proeven van de chocolade: mmmm lekker
Zie die smoefelgezichtjes
Deel 2 van het paasmandje: lijmen!! Wat een kleefboel!!
Een drievoudige opdracht: de juiste letters zoeken, de letters naschrijven en een gepaste tekening erbij
maken. Niet makkelijk hoor!!!
Rijmwoorden zoeken
Meetopdracht: van wie is dit ei?
De paasboom versieren
Schilderen met echte chocolade. Wat ruikt dat heerlijk!
En als laatste werkje: een piepkuiken maken met de pompontechniek. Wat een concentratie!!
Na de brandweer was het tijd om eens aan onszelf te denken. Hoe moeten we ons verzorgen. Dagelijkse hygiëne was aan de orde. En de nadruk lag vooral op onze tanden. Zo was er in de klas een heuse tandartspraktijk ingericht en stond ook de schrijfdans helemaal in het thema. We schilderden ook met tandenborstels en knutselden er zelf een reuze exemplaar in elkaar. Daarnaast waren er ook nog heel wat denkwerkjes: sommen maken, logische volgorde, puzzel,... . We poesten ook onze tanden in de klas. Als dat niet leuk was. Als afsluiter van het thema brachten we een bezoek aan het ziekenhuis en maakten we kennis met de mensen die voor ons zorgen als we het door omstandigheden even zelf niet kunnen (ziekte, ongeval, bevalling). We hebben er in ieder geval super veel van opgestoken. Super!! Wegens privacy redenen heb ik van ons bezoek slechts 2 foto's om te publiceren. Dank voor uw begrip. Veel kijkplezier en onthoudt.... WIJ POETSEN 2 MAAR PER DAG!!!!!
Een tandenborstel knutselen
schilderen met een tandenborstel
Knippen, knippen, knippen!!
Spelen met het ziekenhuisje: nog altijd een groot succes!
Sorteren: wat is goed voor je tanden? Wat is slecht voor je gebit?
Schrijfdans op pyjamadag: thema katten en cowboys: een mond vol tanden.
Puzzelen: niet makkelijk!!
Tanden poetsen: eerst even ruiken: lekker fris!!!
Poetsen maar: de 3 B's: binnenkant, buitenkant en bovenop!!
Na een deugddoende vakantie was het weer tijd voor een spetterend thema. Samen met alle andere klassen werkten we het project 'Beroepen' uit. Ik koos voor 'de mannen/vrouwen van de brandweer'. Een super thema om uit te werken met als hoogtepunt het bezoek van de brandweer aan onze klas/school. Wat hebben de kleuters en ikzelf er veel van opgestoken en vooral van genoten. Toch fijn die stralende gezichtjes. In de klas knutselden we een brandweerwagen van een eierdoos, schrijfdansten we in het thema en verdiende iedereen zijn brandweerdiploma. Zalig gewoon. Kijk en geniet maar mee!!
De brandweer op bezoek
Zo aandachtig luisteren naar de brandweermannen!!
Amai, zo zwaar!!
En dit ook! Pfff, die brandweermannen moeten nogal sleuren
In de brandweerwagen!
Het leukste van de middag: zelf blussen!!!
Super!
Mikken geblazen!
Bedankt voor het leuke bezoek!
De brandweermannen van de klas.
Er moest ook een beetje gewerkt worden.
Blussen waar nodig.
Een brandweerwagen knutselen.
Even passen!! Te groot zeker? En zwaar!!!!
Wij hadden ook brandweervrouwen in ons korps.
Schrijfdans: brandweerwagen, brandend huis, rook
We slaagden allemaal voor ons brandweerdiploma na de brandweeropleiding.
Carnaval, de tijd van het jaar waar we eindelijk eens echt zotjes mogen doen!! Zalig niet? Maar voor we echt zot mochten zijn, moest er ook nog gewerkt worden. We spitsten ons die twee weken vooral toe op het dierencarnaval van 'Camille Saint Saens'. De kinderen genoten met volle teugen van het muziekstuk en de bijhorende filmpjes (de flamingo's, de mars van de leeuw, de schildpadden,...). Om in het thema te blijven, boetseerden we een liggende leeuw. Niet makkelijk hoor. Maar ik vond ze allemaal wel geslaagd. De kleuters mochten ook helemaal alleen, volgens stappenplan, een masker maken. Ze konden kiezen uit een leeuw of een olifant. Alleen de finishing touch kwam van jufs hand. Naast al het knutselen moesten er ook denkwerkjes gemaakt worden. Zo'n voorbeeldige werkers zeg!!! Niet te doen.
Tijdens alle gekte, maakten we ook even tijd om 'de nationale pannenkoekendag' (lichtmis) te vieren. Samen alles afwegen en het deeg maken om dan juf aan het werk te zetten om de pannenkoeken te bakken .In de namiddag smulden we samen met alle andere kleuters van die heerlijke pannenkoeken. MMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Het hoogtepunt van dit BC was natuurlijk het carnavalsfeest. De foto's hiervan kunt u in het volgende bericht bekijken!! Geniet ervan.
Nadenken!!!!!
Clown Jarne, altijd in voor een grapje!
Onze leeuw schilderen!!
Cijfers herkennen!! Lukt al aardig goed! Bravo!!
Masker maken volgens stappenplan!!
Pannenkoekendeeg maken. Eitjes breken!!
En dan bakken maar!! Wat rook het heerlijk in onze klas!
De jongens aan het werk voor hun masker!
Smullen!!!
Smikkelen!
Njam, njam!
Lekker!
Ons geknutseld leeuwenmasker.
En de olifantjes.
Een laatste duwtje voor het feest. Kijk eens hoe voorbeeldig!!! Zalig toch!
Januari, de maand bij uitstek om over de winter de leren. Maar ook dit jaar hadden we geen geluk. Het heeft niet gesneeuwd. Gelukkig werd het wel wat kouder en konden we eens vriestemperaturen ervaren. Maar niet alleen de winter kwam aanbod tijdens onze waarneming. We leerden ook over het klimaat. De kinderen weten dat wij een gematigd zeeklimaat hebben (allé, dat zouden ze toch moeten weten ;-) ). En dat het bij een poolklimaat heel koud is en bij een tropisch klimaat warm en vochtig. Een hele moeilijke boterham dus. En dan nog al die werkjes en contractwerk!! Niet te doen zeg!! Kijk maar mee!!
Een boekje lezen op een slee. Het is eens iets anders!!
Van klein naar groot of was het omgekeerd?
Logische volgorde: hoe maak je een sneeuwman?
Contractwerk: tekenen volgens een stappenplan.
Pinguïns houden van de kou!
Miley was sneeuw te verwachtende!! Haal die sneeuwlaarzen maar uit!
Contractwerk: puzzelen.
De pinguïndans.
Handjes in de lucht en schudden met die billen!!
Woorden naschrijven. Concentratie vereist!
Krassen in verf: een sneeuwman. En daarna een afdruk maken.
ijspiste schilderen. Wat een leuk idee met die twee magneten!!
Vol energie startten we het nieuwe jaar met het thema 'Grootouders'. We maakten een werkje als verrassing voor oma en opa. Dit werkje wordt gegeven wanneer oma en opa uitgenodigd worden op school voor een leuke activiteit samen met hun (b) engel. Maar natuurlijk moesten er ook moeilijke werkjes tot een goed einde gebracht worden. We zochten woorden met beginklank 'o' van oma en sorteerden van jong naar oud. Het moeilijkste was toch het tekenen van een ministamboom. De kinderen dachten zelf na over wie hun oma was aan papa's kant en aan mama's kant. Ik merkte uit de vele verhalen dat ze echt van hun oma's en opa's houden! Zalig é!!
Beginklank 'o' van oma en opa!
Jessy maakt haar koffer klaar om bij oma en opa te gaan logeren. Superleuk!
Jessy is de koningin van de dag. Zij vond het beeldje in haar stuk '3 koningentaart'.
Woorden zoeken. Zie ze werken!!!
Sorteren van jong naar oud.
We werkten ook aan onze schrijfpatronen!! Voorbereiden naar het 1e leerjaar.
Een mini- stamboom maken. Zweten zeg!
Een stukje van ons werk voor oma en opa. We mochten onze eigen handen kopiëren. En neen, het deed geen pijn!!