Na de intocht van de Sint moesten we plaats maken voor de kerstboom. Samen gezellig versieren en dan een kerstfeestje vieren. Maar ondertussen ook nog wat werken: een kerstboom maken met vliegerpapier, theelichtjes schilderen, logisch rangschikken van licht naar donker,.... Maar met de kerstboom in de klas leek dat allemaal minder erg en heerste een gezellige kerstsfeer. Samen genieten!!! En hopelijk zetten jullie die sfeer samen verder tijdens de kerstvakantie!! Geniet ervan.
Samen de kerstboom versieren!
O denneboom, o denneboom, wat zijn je takken wonderschoon!!
Scheuren voor onze kerstboom
Kerstboom versieren met balletjes. Niet makkelijk met die pincet.
Schrijfdans: ballen in de boom
Rangschikken van licht naar donker
Wat doen bij dag? (licht) Wat doen bij nacht (donker)?
vuurpijl in de maak
Theelichtjes afwerken
Ook Maria en Jozef gingen op stap, met hun lief klein vriendje erbij.
Kleuren volgens legende: ballen in de boom
kerstballenmatrix. Niet gemakkelijk hoor.
Logische volgorde: een kerstboom versieren
Zelfstandig werken: een kerstboom schilderen
De kerstboom in de poppenhoek werd wel 100 keer versierd.
Na de komst van een baby, was het tijd voor ander hoog bezoek: Sinterklaas, Zwarte Piet en de spiekpietjes. Een zalige tijd voor groot en klein. Die spanning, dat uitkijken. Zo leuk om die gezichtjes te zien. Maar naast het genieten moest er ook gewerkt worden. We telden spiekpietjes, moesten eerlijk verdelen in de schoenen, keken wat Sinterklaas deed als hij 's morgens opstaat, . We leerden ook de krullen van spiekpiet tekenen en knutselden Baby Sint in bad (zoals in het boek van de spiekpietjes). Samen met de andere kleuters telden we door het verhaal van Sinterklaas af naar zijn komst. En dan was het eindelijk zover. Dinsdag 4 december was hij er eindelijk. Maar hij was van zijn paard, Slecht-weer-vandaag gevallen en was alles vergeten. Gelukkig konden wij aan de hand van de foto's uit ons boek, Sinterklaas weer aan zijn geheugen helpen en kregen wij op 6 december mooie geschenkjes voor in de klas. We waren dolgelukkig en genieten nog steeds na van het leuke feest.
De foto's van het Sinterklaasfeest verschijnen binnenkort op de website
De baard van Sinterklaas (Schrijfdans)
Spiekpietjes groot en klein
Telopdracht: spiekpietjes op hun vogel
Zwarte Piet Merlijn
Het bad van Sinterklaas in wording
Mijn verlanglijstje
Wat hoort bij spiekpietje? Sinterklaas? Het paard? Sorteeroefening
Knippen voor de mijter
Bad vol schuim
Sint en Piet op het paard
De krullen van Spiekpiet (schrijfdans)
Prikken maar!
Eerlijk verdelen.
Lekkere popcorn smullen tijdens de pauze van de film.
Wat een superleuk thema!!! Zalig!! De eerste week waren we met z'n alle zwanger. We kregen bezoek van twee zwangere mama's, deden zwangerschapsgymnastiek en troffen met het maken van een wiegje de eerste voorbereidingen voor de komst van de baby. We leerden alvast ook een pamper verversen (logische volgorde) en maakten de bevallingskoffer klaar. De tweede week werd de baby geboren. We leerden wat een baby eet, wat hij nodig heeft, hoe hij in bad moet, We brachten een bezoekje aan kinderdagverblijf 't Stationnetje en we kregen bezoek van de baby broer en de mama van Ellouise. Mama kwam de baby in de klas wassen. Wat een belevenis!!! We bewonderden ook onze babyfoto's en ons geboortekaartje. Heel leuk, leerrijk en voor herhaling vatbaar!!!
Wachten op de zwangere mama's
spelen met playmobil baby
Bij de dokter voor een echografie
Kijk naar de baby op het scherm!!!
Schaduwbeelden zoeken
experimenteren met papflessen
Puzzelen: Jules en de baby
Schrijfdans: de baby in de buik: kringeli-krangeli
Zwangerschapsgymnastiek samen met de kleuters van klas 1KC
Wel lastig hoor met zo'n dikke buik
Achteraf nog een deugddoende massage
Een echografie natekenen
De wielen van ons wiegje schilderen
Logische volgorde: hoe ververs ik een pamper?
Schrijfdans: kringeli-krangeli
kleuropdracht: baby in de buik
Een slabbetje voor de baby: hartjes of dieren
Mama Ellouise zorgt goed voor haar baby in de materniteit
Na een korte, deugddoende vakantie vlogen we er opnieuw in met een gek, nieuw thema: Ik zoek, ik zoek mijn onderbroek. Het prentenboek vertelde ons het verhaal van ijsbeer die zijn onderbroek kwijt was. Maar gek genoeg, op het einde van het verhaal bleek dat ijsbeer zijn slip al heel de tijd aanhad. Hij had hem niet gezien, want de slip was wit en ijsbeer ook. Heel leuk voor de kleuters. Wij mochten onze eigen slip versieren met textielstiften. We moesten slipjes sorteren aan de waslijn en een puzzel van ijsbeer proberen te maken. Op het einde van dit BC gingen we samen met de kleuters van klas 1KC naar het wassalon. Daar keken we hoe de slipjes uit de klas vrolijke rondjes maakten in het schuim van de wasmachine. En de juffen zongen ondertussen het liedje 'kleine wasjes grote wasjes, stop ze in de wasmachine Als dat niet leuk was!!!!
Onze onderbroek versieren
Alle slipjes aan de waslijn
Spel-en denkhoek werd verrijkt met leuke materialen
Slipjes versieren met de plasticine
In de boekjes kijken
Zara doet de was in de poppenhoek. Met dank aan Merlijn voor zijn wasmachine
Sorteeroefening: alles aan de waslijn
Van wie is deze onderbroek?
Puzzel ijsbeer (4 stukken)
Kleine wasjes, grote wasjes ...
Ruiken aan het wasmiddel
In het wassalon moeten we centjes in de wasmachine stoppen voor we aan ons wasje kunnen beginnen
Laat maar lekker draaien
Kijk eens naar al dat schuim!! Wat zullen onze slipjes mooi gewassen zijn!
Op vrijdag 19 oktober gingen we samen met de kleuters van juf Cynthia en juf Joyce op uistap naar het bos. Het was een mooie dag. Eerst gingen we op verkenning in het bos. We vonden zelfs een huilende kabouter. Van al dat stappen door de blaadjes kregen we reuzenhonger. Na de lunch mochten we ons uitleven op het mooie speelplein. Een superleuke (maar vermoeiende) dag.
Samen op stap!
O, wat voelt die boom ruw aan!
Kijk eens wat ik gevonden heb!!
Boomknuffelen!!!
Samen over de brug!!
zo leuk!!!
Een opdracht van de bostrol: op handen en voeten over de brug
Elfenbankjes op de boomstam
Ocharme, kabouter Basje!! Hij mocht mee naar ons klasje
Na thema fruit is het jaarlijkse traditie dat we ook eens aan de paddenstoelen en de kabouters denken. Mijn 15 kaboutertjes waren dolenthousiast. We mochten boetseren, tellen, spelen met de paddenstoelenhuisjes en met kastanjes!!! We knutselden met blaadjes en bolstertjes van beukenoten. We schilderden met takken. En het leukste was de uitstap naar het bos, samen met de kleuters van juf Cynthia en juf Joyce.
we boetseerden een egel, een boom en een paddenstoel.
Spelen met de kastanjes
De herfst: laarzen en een paraplu zijn vaak van doen
Herfstlotto
Schaduwvrienden zoeken
Begrippen op en onder aanbrengen en inoefenen
Zo leerrijk die boekjes over de herfst en de dieren in het bos
Na de sportdag konden we natuurlijk niet anders dan de gezonde toer op te gaan. Het was weer die tijd van het jaar waar we smulden van appels, peren en bananen. BC 'Fruit is gezond' werd geïntroduceerd met een proefmoment. Mmm lekker al dat gezond snoepgoed!! We maakten een appel met flessen en propjes. Moesten appels sorteren. Kleurden de appels rood en de peren groen. We vertelden het verhaal van 'een appel eten' (ontluikend schrijven). Samen met de klas van juf Cynthia gingen we naar de markt om bananen te kopen. Met die lekkere bananen maakten we een echte bananenmilkshake. MMM heerlijk was dat. We genoten van een tik tak voorstelling en het verhaal van Rupsje-Nooit-Genoeg die wel heel veel fruit kan opeten. De uitstap naar de boomgaard was zoals ieder jaar heel leerrijk en leuk. Met de appels die we daar plukten, maakten we in de klas lekkere appelmoes. Weeral smullen!! Njam njam. We stempelden met halve appels en moesten van juf ook goed nadenken bij het sorteren van peren en appels. Drukke, maar lekkere weken dus.
een appel maken met flessen en propjes papier
de plasticinehoek: appeltjes in de boom
appels sorteren
op stap in de boomgaard
Kijk eens wat een grote appel. Jammergenoeg was hij al bezet (wormpje)
Ik wil ook een grote appel, dacht Sterre!!
Kleuropdracht: appels rood, peren groen
de appelworm in wording: wattenbolletjes kleuren
reuze fruitmemory
begrippen veel en weinig aanbrengen en inoefenen ahv stempelactiviteit
Een appel opeten: verhaal uitschrijven (ontluikend schrijven)
Op vrijdag 28 september trokken we met alle kleuters naar zaal 'De klokkeput' voor een heuse kleutersportdag. Alles was tot in de puntjes geregeld van onze turnjuf. Het beloofde een super leuke, sportieve dag te worden. En dat was het ook. Er was een parcours, een springkasteel, we speelden met ballonnen en met de parachute,... . We speelden ook kringspelletjes van vroeger (zakdoekje leggen) en konden allerlei klein materiaal verkennen. Na een verdiende lunch mochten we ons nog uitleven op het speelplein. Van een zalige dag gesproken. Ik weet zeker dat we 's avonds niet lang meer wakker gebleven zijn!! Ook juf niet .
Na een weekje eendjes vissen, gingen we verder met ballen vissen. Het is eens iets anders. Ons thema ballen en ballonnen was een voltreffer. Spelen met ballonnen in de klas, spelen met gekleurde ballen, schrijfdansen, . We stempelden met ballonnen en ballenbad en moesten verschillende vormen in ballonnen herkennen. Een leuke actieve week!!! En het liedje 'Ballonnetje' was zoals altijd een echte meezinger!!!
Ballen vissen!! En dan nog met lepels!!
Schrijfdansen!!
Een kleurplaat over ballen en ballonnen
rol de bal in het juiste gaatje
de denkhoek: leuke spelletjes rond ballen en ballonnen
vormen herkennen
kleuropdracht: kleur de ballon in het juiste kleur
Na het ritje op de draaimolen gingen we in de klas aan de slag rond het thema 'Kermis'. We konden er eendjes vissen, spelletje bollo smitto spelen, frietjes bakken,... We maakten ons eigen eendjesvisspel en moesten nadenken over de vliegertjes (begrippen hoog/laag). Op donderdag konden we van lekkere oliebollen smullen. Mmmm heerlijk was dat!!!
Het begin van ons eendjes visspel
Eendjes vissen
Op de draaimolen
Lekkere frietjes en oliebollen
Gooien met die ballen!!
begrippen hoog en laag aanbrengen
deel 2 van ons visspel: eendjes kleuren, kleven, stempelen
Joepie, het is weer kermis in ons dorp!! Dat betekent veel leute en plezier!! Zeker op maandag!! Want dan mogen wij 3 ritjes op de draaimolen. En ook dit jaar was dat niet anders!! Kijk naar die genietende gezichtjes
Het tweede BC van dit schooljaar zorgde ervoor dat we echt in partystemming waren!! We vierden namelijk de verjaardag van Fibi, onze klaspop. De hele week stond in het teken van jarig zijn. We moesten kaarsjes tellen, een verhaal uitschrijven over jarig zijn (kaarsjes aan-blazen-bravo), maakten ons kroontje met de deegrol en elastieken en natuurlijk smulden we taart voor Fibi's verjaardag!!! Mmm, lekker!!! Het leukste was het maken van een verjaardagstaartje met brooddeeg!
Hiep hiep hoera voor alle jarigen van dit schooljaar!!
Rollen met die deegrol
Taartjes maken in de zandbak
Ook de baby's in de poppenhoek mochten het verjaardagskroontje aan.
werken met plasticine: verjaardagstaart versieren
Zoek het juiste kroontje
Ons verhaal: kaarsjes aan-blazen-bravo!
Een patroon verder zetten: de kroon versieren
vormen en kleuren herkennen
kaarsjes op de taart tellen!
Feest voor Fibi!! Hoera!!
Mmm lekker!!!
De taart versieren met toefjes slagroom (scheerschuim)
Ons eerste thema van het nieuwe schooljaar werd 'Vriendjes in de klas'. We maakten uitgebreid kennis met elkaar, verkenden de klas en de school en moesten ook al wat werken: puzzelen, symbolen zoeken en een boekentas knutselen met papier en waskrijt. Een drukke eerste week, met nog wat ontwenningsverschijnselen van een deugddoende, zonnige vakantie!!!
Mijn schilderschort: vingerverven! Wat een kliederboel
Puzzelen
Een boekentas knutselen: snippers scheuren en opkleven
De hoeken verkennen: mama Lily-Jaye samen met haar baby op stap door de klas. Eerste stop: de boekenhoek
Een drukte van jewelste in de poppenhoek. Koken, koken, koken. En juf mocht meegenieten van al dat lekkers
Sorteren volgens kleur
Visuele discriminatie: symbooltjes herkennen
Afwerken van onze boekentas met waskrijt. Daarna nog mijn symbooltje, versje en foto en klaar is kees!! Of hier Eleanor en Louis!!
Op 3 september zijn we gestart met het nieuwe schooljaar!! Ik verwelkomde 15 kleuters in totaal: 8 meisjes en 7 jongens!!! Welkom Elise, Sinaed, Sterre, Louis, Matz, Niels, Merlijn, Ezio, Ellouise, Eleanor, Lowie, Dilsah, Lily-Jaye, Zara en Mauro!!! We gaan er een spetterend jaar van maken!
Na ons bezoek aan het strand werkten we dit bc verder in de klas uit. Zo konden de kinderen spelen in de zandbak en lekkere zandtaartjes bakken, genieten van het spel in de waterbak, badpakkendefilé houden en natuurlijk ook nog wat denkwerk verrichten. Het zijn de laatste loodjes en soms zijn die nog heel moeilijk .
Als inleiding op ons voorlaatste BC gingen we op uitstap!!! Het weer was weer wat de spelbreker die dag, maar we waagden het er toch op. Gepakt en gezakt vertrokken we richting zee. Het strand in Bredene was ons eindpunt. Eenmaal aangekomen wilden de kinderen direct spelen. Zalig met dat zand tussen de tenen. Na een koekje of een stuk fruit gingen we op verkenning op het strand en schelpen zoeken. We zagen hoe de meeuwen de schelpen open pikten, we bewonderden de aangespoelde kwallen, gingen voorzichtig over de golfbreker en trotseerden de hoge duinen. We mochten zelfs eens voelen aan het koude zeewater. Bij terugkeer naar ons plekje stond ons een leuke verrassing te wachten. Een meegekomen papa had voor ons een heus zandkasteel gebouwd. Super. Na al dat wandelen en ontdekken was het tijd om ons buikje te vullen. Daarna nog wat spelen en de dag afsluiten met een ijsje. Wat was het stil bij de terugreis na zo'n geweldige dag aan zee!!!
Op donderdag 7 juni hadden wij de school voor ons alleen. De kinderen van het lager waren op schoolreis en wij hielden onze jaarlijkse sportdag. En het werd weer een topeditie. Een kaboutersportdag met kabouterballen gooien, kabouteryoga en springen in een springkasteel. Wat moesten we nog meer hebben om van deze dag te genieten.
deel 2 bc 'Op de boerderij' en deel 1 van ons bezoek aan de kinderboerderij
dierenarts op bezoek op de boerderij Wat krijgen we van wie?? Experimenteren met modder Proeven van zuivelproducten Lekker Start van ons bezoek aan de kinderboerderij: kip Tok wacht ons op en nodigt ons uit voor ochtendgymnastiek O wat zacht dat konijntje Tussen de geitjes Klimmen en klauteren in het geitenpark Dag ezels Tony, de pony komt ook eens piepen de vliegjes van op de mesthoop zoemen overal meneer pauw zet speciaal voor ons zijn mooiste veren op de kippen voeren De eitjes van kip Tok zoeken
Na Moederdag mochten we eens echt het beest gaan uithangen. Ja hoor, dat mocht echt van juf omdat we het thema 'op de boerderij' uitwerkten. De klas was gevuld met geknor, geloei en geblaat. We maakten een leuke spaarpot voor de papa's (Vaderdag), zorgden ervoor dat Bella haar vlekken terug vond en moesten heel hard nadenken over de eerste en laatste in de rij van de dieren. De dieren werden supergoed verzorgd in de wei. De dierenarts kwam zelfs langs om alle dieren een spuitje te geven zodat ze niet ziek werden. De boeren en boerinnen reden af en aan met de traktor in de klas. Drukke bedrijvigheid dus die 3 weken. En om toch wat tot rust te komen na al dat werken, gingen we op bezoek bij de kinderboerderij in Oostende. De foto's van die uitstap kan je bekijken bij de volgende berichten.
knutselen voor de papa's: een spaarkoe/varken/schaap
schaduwdieren zoeken
wie staat de eerste/laatste in de rij
met de boerderij in de maïsbak
Boerderij bouwen in de bouwhoek
de dieren in de wei
boer Siebe
Bella is haar vlekken kwijt
Een koetje in de wei: werken met ijsstokjes
boekje lezen en luisteren naar dierengeluiden
varkens sorteren puzzelen: boerderijdieren Een varkentje schrijfdansen kleikaarten lekkere aardbeien van bij de boer smullen maar
Na enkele drukke, rare weken eindelijk de tijd gevonden om de foto's van BC 'De bijen en de bloempjes' . Oef. We werkten dan ook wel een aantal weken rond dit BC en verweefden daarin ook BC 'Moederdag'. Veel gewerkt dus. We leerden over de imker, de zonnebloemen en de paardenbloemen. Gingen op zoektocht naar bloemen, bekeken een bij van dichterbij en leerden begrippen veel en weinig kennen. We knutselden een bijtje met wol en mochten met een stappenplan een zonnebloemzaadje planten/zaaien. Mama werd natuurlijk ook niet vergeten. We sorteerden, maakten een ketting volgens patroon en mochten eens kijken in de make updoos van mama. Een mooie armband als geschenk en een reuzebloem. Dit alles samen met ons kikkerdoosje werd onze verrassing voor Moederdag!! Hopelijk vonden jullie mama's het leuk!!!
het pak van een imker eens passen
de honingraten in een bijenkast
de steel van de zonnebloem schilderen
kijk eens tuinman Robbe rijdt het gras af!!
En zijn helper, Senne is ook volop aan het werk in de tuin.
Een stukje bewerkte honingraat van dichterbij bekijken.
Bloemen en hun schaduwbeelden
Begrippen meer en minder aanbrengen en inoefenen ahv kleuropdracht
In de zandbak moesten we bloemen sorteren volgens opdrachtkaarten
kleikaarten als tussendoortje
Schrijfdansen: het zandbergje: de bloemen in de wei
Zo leuk in het zonnetje
En reuzebijen draaien
Zaaien volgens stappenplan
Sorteren: wat hoort er bij mama? Wat bij papa?
een armband voor mama maken. Was wel moeilijk door die kleine gaatjes.
Pasen: kippens en kuikens (en natuurlijk ook chocolade )
Na de kikker was het weer die tijd van het jaar: welkom kippen en kuikens!! Want, het was bijna Pasen!! We gingen eens kijken bij een kippenhok dicht bij school. Die gekke kippen verstopten zich. Dan maar echt bezoek in de klas: twee kuikens. Hihi. Ze piepten vrolijk in het rond en ontsnapten zelfs uit hun kooitje. Hilarische taferelen!!! We knutselden een mandje in elkaar zodat de paasklok er zijn eitje in kon leggen. We moesten kuikens tellen, eieren meten en vergelijken en kijken hoe een kip zijn eitjes uitbroed. Een zalige tijd weeral!! En dan nu vakantie!!!
the making of: ons paasmandje
spelen in de maïsbak!!
Van ei tot kuiken: logische volgorde
Wat zijn die kippen en kuikens in de klas braaf!!!
Kleuropdracht: grote en kleine klokken
Lars de puzzelkampioen!!!
Naar het kippenhok!!!
Kijken en luisteren naar het gekakel van de kippen!
Hoog bezoek in de klas!!
Welke kip legt welk eitje? Makkie!!!
De kleuters genoten va het bezoek in de klas!! Ze weken geen minuut van de kuikens hun zij!!
Bouwen met eierdozen!! het is eens iets anders
Prikken voor ons mandje
Smullen van een gekookt eitje
Lekker zo'n ommeletje! En ook een spiegeleitje ging er vlotjes in.
Zalig, zo uitkijken naar een thema!! Al een week vooraf vroegen de kleuters wanneer we nu eindelijk op kikkerjacht gingen. En dan was het zo ver. We startten het thema met het sprookje ' De kikkerkoning'. De aandacht was direct op en top. De gouden bal, de prinses, de kikker, ... het sprak hen allemaal aan. En al zeker het feit dat de prinses de kikker tegen de muur kwakte en toen de prins te voorschijn kwam. Je zag de meisjes al wegdromen. Tijdens het verdere uitwerken van het thema konden we in de klas kikkerspelletjes spelen zoals het kroontje op kikkers kopje prikken, kikkers laten springen, een kikker eten geven,... . We knutselden ook een gekke kikker en waren in dit thema ook al even verder aan het denken voor een belangrijke feestdag. Tot slot gingen we naar de kikkersloot. We zagen kikkers, maar ze waren veel te snel om ze te kunnen vangen. Volgende keer beter!!!
een geheim werkje voor een latere feestdag!! Sssst niet verklappen é!!
Een gekke kikker maken volgens een stappenplan
Kikker vliegjes geven: met een pincet: fijne motoriek en oog-handcoördinatie
Springende kikkers
De kikkerkoning was ook in onze klas aanwezig!
De kroon op de kikker vastpinnen!!
Logische volgorde: van kikkerdril tot kikker
Kus de kikker
Het resultaat van al die zoenen!!
Telopdracht: kikker eet vliegjes
Naar de kikkersloot!!! Wat zijn die kikkers snel!!
Na een korte, maar deugddoende vakantie vlogen we op ons kleurpotlood het nieuwe thema binnen. We leerden over alle kleuren van de regenboog met in de eerste week de 4 basiskleuren: rood, geel, groen en blauw. Zelfs de hapjes voor de speeltijd waren in het kleur van de dag!!
We toverden met kleuren in de slazwierder en knutselden een mooie regenboog met klei en chenilledraad. Als afsluiter was er de schrijfdans 'regenboog'. Het waren echt twee kleurrijke weken!! kijk maar mee!!!
gele dag!! Kijk ze stralen!
De ster is geel: vingerverven
gekleurde dopjes zoeken in de zandbak
toveren met kleuren in de slazwierder. Spierkracht was nodig!
Knipmannetjes in het kleur van de dag
Sorteren volgens kleur
Spelen met de lichtbak!! Superleuk!
Opdrachtkaarten in de bouwhouk: bouwen volgens kleurpatroon. Flink zo Senne
Op blauwe dag aten we blauwe bessen, druiven,...
Op zoektoch naar groene spullen in de klas
We zagen allemaal wat groen die dag!!
We konden ook kleuren mengen: blauw + geel = groen
rood: mmm lekkere aardbei
Kleuren volgens legende
Op rode dag speelden we ook Roodkapje in de poppenkast
regenboog knutselen. Zo aandachtig bezig!!
Een matrix van kleur en vorm: niet gemakkelijk hoor
Het hoogtepunt van de twee weken werken rond Carnaval was natuurlijk ons confetti/dansfeest op donderdag 8 februari. Hoe de kleuters genieten!! Gewoon zalig om te zien!!! Kijk en geniet maar mee!!
Eerst smullen van lekkere pannenkoeken, getrakteerd door de mensen van de ouderraad voor het behalen van 830 valentijnsontbijten (na het bekijken van een superleuke fluo-act)
Weeral smullen!!!
Lekker lekker!!
En dan kon het feest van start gaan!!! Gooien maar met die confetti!!!
Superleuk!!
Alleen maar lachende gezichtjes!!!
Confetti overal!
En dan nog genieten van een lekker chipje!!! (Terwijl de juffen de confetti opkuisen!!!)
Voor de krokusvakantie is het altijd het moment om eens lekker gek te doen!!! Ook dit jaar was dit weer niet anders!!! We werkten rond het BC 'De clown' en gierden het elke dag uit van het lachen!!! We moesten schilderen met onze eigen neus!! En tekenden de krullen van onze clownharen. Tijdens de twee gekke weken konden we ook spelen in de confettibak, ons verkleden en Jules veranderen in een clown. Er werd ook wel gewerkt hoor: een gekke kleurenclown, schaduwbeelden zoeken,.... En het leukste was: pannenkoeken smullen voor lichtmis!! Njammie!!!!
Na al dat ziek zijn en die doktersbezoeken, voelden we ons toch nog niet optimaal: het ene moment waren we blij. Dan plots wat verdrietig. Soms ook boos en bang. Tijd om de gevoelens wat van dichterbij te bekijken. We voelen ons blij als mama ons komt ophalen. We zijn boos bij ruzie. We zijn bang in het donker en voelen ons verdrietig als we ziek zijn; De kleuters weten echt wel al hoe ze zich voelen en wanneer ze zich zo voelen. Het was leuke week met vooral veel sorteerwerk volgens gevoelens. We konden ook in de spiegel lichaamstaal bij gevoelens nabootsen en maakten met verschillende technieken een gevoelswijzer. Het resultaat hiervan krijgt u deze week te zien!!! En we leerden deze week ook, dat eens goed schreeuwen als je boos bent, toch wel kan helpen!!
Maskers om onze gevoelens te uiten
Blij: kleurrijke stippen zetten met speciale stempelstiften
Boos: met de vuisten
Associatie-oefening: gevoel en gelaatsuitdrukking
Emojis sorteren
Verdriet: ecoline blazen. Pfff wat moeilijk!!
Lichaamstaal bij gevoelens nabootsen in de spiegel
sorteren volgens gevoel
Kleuren volgens legende: wie is boos? Blij? Verdrietig?
Zelfs gezichtjes tekenen volgens gevoel
Ruzie maken op papier!! Leuk hoor!!! Maar we maken geen echte ruzie!!!
Na een deugddoende (en drukke) vakantie, verwelkomden we niet alleen 3 nieuwe kleuters in onze klas: Kyra, Quinn en Renée-Matthiz, maar mochten we ook een nieuwe juf in spe welkom heten. Juf Kyenta, laatste jaarstudente in opleiding kleuteronderwijzeres, nam voor 2 weken de klas over. Samen met de kinderen leerde ze van alles rond het BC 'Ziek zijn en de dokter'. Ze had een prachtige ziekenwagen mee waarin de kleuters zelf konden rondrijden. Ze speelde samen met de kinderen met het draairad en maakte van de klas een kunstatelier voor kunst met spuitjes!!! De kleuters genoten van haar aanwezigheid en vonden het super. Ook het liedje 'Hatsjoem' was een grote meezinger. Kijk en geniet maar mee!!!
Jules was ernstig ziek!! Rode stippen overal
In de ziekenwagen!!! Tuta, tuta, tuta!!!!!!
Dokterstassen en pleisters volgens kleur sorteren
Een zakdoekdoos versieren om alle snottebellen te vangen
Op zoek naar tanden en pilletjes met proefbuizen
Dokter Lenke op haar ronde
Jules en zieke Lucca in de dokterspraktijk
Het draairad: waar heeft Jules pijn?
Een ziekenwagen knutselen: scheur- en plakactiviteit
Pilletjes sorteren volgens opdrachtkaart
Kunst met spuitjes!!!
Pillen in allerlei vormen en kleuren
Waar moet het verband? Dokter Kyra helpt patiënt Quinn!!
Het afscheid: Tijd voor een gekke bekken foto!
Nog een dikke knuffel: Dank je, juf Kyenta! We vonden het hel leuk!!!