Ik ben Jean-Pierre Lamote Geboren op 18 juni 1957 te Beernem. Gehuwd met Caroline Crul en papa van 4 kinderen: Kim, Elien, Jens en Silke Hobby's zijn: fietsen, zwemmen, vogelliefhebber en actualiteit volgen. Sedert 2007 gemeenteraadslid in Damme
Wanneer de zon weer met kracht begint te stralen en het lekker warm wordt, als de vogels vrolijk fluiten, dan gaat men met veel plezier naar buiten.
Dan komt al gauw het vakantiegevoel en men wil er wel spoedig op uit. Ver van huis, of dichtbij. Aan heide, strand, zee of kust, men komt er gauw tot rust.
Heerlijk is het die tijd, een gevoel van vrijheid, niets dat dan hoeft. Geeft voor iedereen weer frisse moed
Een Botellón (Spaans: grote fles) is een gezelschappelijk fenomeen dat in Spanje in de begin jaren '90 is ontstaan. Een botellón is een samenkomst van voornamelijk jongeren normaliter 's avonds en in het weekend op een publieke plaats, tijdens welke gefeest wordt en meegebrachte alcoholische dranken worden geconsumeerd. De betekenis van dit fenomeen is afgeleid van de wijze waarop de alcoholische dranken worden meegebracht: voorgemengd in 1-liter of 1,5-liter flessen. Deze samenkomsten leiden vaak tot drinkgelagen, waarbij jonge mensen zwaar gealcoholiseerd raken en medisch verzorgd moeten worden. Ook de afvalproductie wordt door vele Spaanse gemeentes als een probleem ervaren.
Sinds het einde van de 20e eeuw worden ook Macrobotellones georganiseerd, waarbij zich duizenden deelnemers verzamelen, vooral in de Spaanse grote steden. Deze worden georganiseerd met behulp van sociale netwerksites, zoals Facebook. Als officieus wereldrecord deelnemers aan een botellón wordt beschouwd de macrobotellón in Sevilla in maart 2004 waarbij 70.000 personen samen zijn gekomen
Teken Teken verschuilen zich in struiken, het gras en planten en springen zo op je huid. Vervolgens bijten ze zich met hun hoofd onder je huid vast. Ze dragen niet altijd ziektes, dus de meeste beten zijn niet ernstig. Maar toch moet je opletten voor een besmetting met de ziekte van Lyme. Je loopt hier wel pas kans op als ze langer dan 36 uur op je zaten. De eerste tekenen van de ziekte zijn een cirkelvormige uitslag, koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. Als je dit niet behandelt, verspreidt de ziekte zich naar de spieren, gewrichten en zenuwsysteem. Teken verkiezen warme, vochtige plekjes op de huid als de oksels knieholtes en schaamstreek. Je kunt je voorzorgen nemen door de favoriete plekjes van de beesten te bedekken als je buiten bent of een insectenwerend product aan te brengen.
Ik ben mezelf, ik ben ik, ik ben niet volmaakt maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil, Soms ben ik een prater, soms ben ik erg stil, om mij te kennen, Moet je dit kunnen leren, ik ben wie ik zijn wil en dat moet je maar leren accepteren.!
HILDE CREVITS VEROVERT WEST-VLAANDEREN Haar tegenstanders in West-Vlaanderen noemden haar 'Miss Beton'. Maar niemand kon in deze campagne op tegen de spontaniteit van Hilde Crevits. 'Ze is zo sympathiek, meneer', zeggen haar fans. 'Maar onderschat haar niet: ze barst van de ambitie en ze is een uitstekend strateeg.'
Pierre Chevalier moest zwijgen over Schipdonkkanaal
Senator en Brugs gemeenteraadslid Pierre Chevalier van Open VLD zei in de Brugse gemeenteraad verrast te zijn geweest door het vorige week door zijn partij voorgestelde partijstandpunt over het opgeven van de optie om het Schipdonkkanaal te verbreden om de haven van Zeebrugge beter te ontsluiten over water. Daarmee werd voor het eerst publiek, hoezeer het dossier de partij verdeelt over de provinciale grenzen. De beslissing om de ontsluitingsmogelijkheid te laten varen kwam er immers onder ernstige Oostvlaamse druk, omwille van de mogelijke electoraal nadelige gevolgen van het Open VLD standpunt daar, bij de komende verkiezingen. Ik heb de woorden van Hilde Crevits geapprecieerd, zei Chevalier. (n.v.d.r: CD&V minister Crevits noemde het Open-VLD standpunt kortzichtig en dom, dom, dom)
De mond gesnoerd
De uitlatingen van Chevalier werden overigens allerminst geapprecieerd door het lokale Open VLD partijbestuur, dat al even verrast bleek te zijn geweest, door de interventie van Chevalier. De senator moest achteraf onder druk van de partijtop interviews over zijn standpunt weigeren. Hij was het zwijgen opgelegd en moest klaarblijkelijk eerst met het partijbestuur overleggen, alvorens verdere uitlatingen te doen over het thema.
Pas geruime tijd na het aflopen van de raadszitting kwam Chevalier samen met de fractievoorzitter Jean-Marie De Plancke toch kort een verklaring afleggen waarin het verschil van mening duidelijk bleef... Er zijn duidelijk binnen Open VLD belangrijke wonden geslagen in het dossier.
Men zou toch eens het gezond verstand moeten gebruiken, hier in de streek zijn er heel wat mensen die om den brode "Zeebrugge" nodig hebben, laat dan aub die mensen ook zekerheid hebben omtrent werkgelegenheid dit wordt in het ganse verhaal toch wel over het hoofd gezien vindt ik. Moest men de cijfers zien om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, rechtstreeks en onrechtstreeks dan zou men aardig verschieten denk ik.
De nieuwe fiets van Armstrong Lance Armstrong zal de Giro rijden op een speciaal voor hem uitgetekende TREK Madone. De zevenvoudig tourwinnaar, die in Italië aan zijn allereerste Giro toe is, schakelde designers Shepard Fairey en Kenny Scharf in voor het ontwerp. Met het ontwerp wil Armstrong eer betuigen aan de Ronde van Italië. De prestigieuze rittenkoers viert dit jaar zijn 100e verjaardag. De 'gewone fiets', een TREK Madone, werd ontworpen door Shepard Fairey die er elementen van Lance zijn kruistocht tegen kanker verbindt met patronen die verwijzen naar de architecturale rijkdom van Italië.
Dominique nique nique,s'en allait tout simplement routier pauvre et chantant En tout chemin il ne parle que du bon Dieu il ne parle que du bon Dieu. A I'époque du Jean sans terre, d'Angleterre était le roi Dominique, notre père, combattait les Albigeois. Certain jour un hérétique par des ronces le conduit mais notre père Dominique par sa joie le convertit. Ni chameau, ni diligence, il parcourt l'Europe a pied. Scandinavie ou Provence dans la sainte pauvreté. Dominique mon bon père, guarde nous simples et gais pour annoncer a nos frères la vie et la vérité.
"Zolang iemand gelooft dat zijn ideaal en doel buiten hem liggen, boven de wolken, in het verleden of in de toekomst, zal hij buiten zichzelf gaan en voldoening zoeken waar het niet gevonden kan worden. Hij zal overal naar oplossingen en antwoorden zoeken behalve waar ze gevonden kunnen worden: in zichzelf."
Een 84-jarige man uit Tacoma (Washington) heeft twee overvallers in elkaar geschopt. De oorlogsveteraan werd aangevallen toen hij in zijn auto zat. Eén belager werd door Ted Mazetier in zijn kruis geschopt en de andere crimineel kreeg een trap in zijn maag.
De Oost-Vlaamse politiezone Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem is enkele wel héél moedige agenten aan het opleiden. Die zouden met hun mountainbikes naar inbraakgevoelige plekken gestuurd worden om daar, per fiets, achter de inbrekers aan te gaan.
"Minder opzichtig en stiller", zo klinkt het. "Ja, het klopt dat onze agenten niets kunnen beginnen tegen een inbreker die in zijn auto stapt en wegscheurt, maar niet elke inbreker komt met de auto."
Ruim de helft van de Belgen (54 procent) vindt dat de euro een positieve rol speelt in de strijd tegen de crisis. Dat blijkt uit de Eurobarometer. De gemiddelde Europeaan denkt daar echter anders over.
Zo'n 44 procent van de Europeanen denkt immers dat de eenheidsmunt geen verzachtend effect heeft op de crisis, terwijl slechts 39 procent vindt dat de euro er een dam tegen opwerpt. De meest positieve landen zijn Slovenië, gevolgd door Finland en België. In Groot-Brittannië, dat niet behoort tot de euro, denkt slechts 27 procent van de bevolking dat de euro de crisis zou kunnen verzachten. Een grote meerderheid van de Denen (61 procent), Britten (59 procent) en Zweden (54 procent), die de euro hebben verworpen, denkt dat hun land niet beter beschermd was geweest als ze de euro hadden aanvaard. Ook buiten de eurozone is dat gevoel aanwezig, bijvoorbeeld in Tsjechië, Litouwen en Letland.
Na de crisis rond de hoge brandstofprijzen vorig jaar, heeft de visserijsector af te rekenen met een nieuw probleem. Volgens de Rederscentrale liggen de prijzen op de visveilingen "historisch laag" en stuwt die situatie de Belgische zeevisserijbedrijven "naar een nieuwe crisis". Zo krijgen vissers voor een kilogram tong bijvoorbeeld gemiddeld nog 6 euro. Vorig jaar was dat nog gemiddeld 10 euro en in 2007 was dat nog 13 euro. Volgens de Rederscentrale mag de situatie niet te lang aanslepen, anders dreigen rederijen in financiële problemen te komen. De organisatie pleit voor aanvaardbare visprijzen en roept de visliefhebbers op om de Belgische vis te verkiezen boven geïmporteerde vis.
Iedereen denkt aan de eieren en de haas, Maar de meeste mensen vergeten Jezus helaas. Hij is verrezen, sommigen geloven dat niet, ik ben niet verbaasd. Ik stel je een vraag, misschien een beetje dwaas, Wie is in de wereld de grote baas? Is men niet van klei en keert men niet tot as? Maar het leven is soms als een kruiswoordraadsel En als je alle antwoorden weet, eindigt het razendsnel Het begint met een hele kleine stamcel, Om het te manipuleren, is nu kinderspel. Wat men er nu mee kan, daarvan krijg ik kippenvel. Hoe evalueren mensen in deze moderne tijd, En tegen een oude definitie zegt iedereen vaarwel! Niemand blijft hier voor de eeuwigheid, Sommigen hebben nu al spijt, En verlangen naar de goede oude tijd. Toen was alles eenvoudig, dat is een feit, En van het leven nam men niet zomaar afscheid. Hij geloofde in een andere wereld, Over het paradijs had hij nooit getwijfeld. Nu heeft de wetenschap hem ontwikkeld, En zijn verstand goed geprikkeld. Waarom is de mens zo ingewikkeld?
A friend is someone who makes you smile and makes you forget the bad times for a while, A friend is someone to who you can say, I love you in a very special way ...
De Britse ex-premier Tony Blair is 's werelds best betaalde spreker. Hij ontving zopas 400.000 euro op één dag. Daarvoor moest hij in de Filipijnen twee speeches van een half uur leveren. In die lezingen sprak hij bijzondere zinnen als 'politici zijn erg vreemde mensen' en 'religie kan ons inspireren, maar het kan ook een excuus zijn voor geweld'. Sinds zijn aftreden in 2007 heeft Blair al 1,3 miljoen euro verdiend met zijn speeches. Hij mag dan al een fortuin kosten, aan geïnteresseerden is er geen gebrek. Wie hem wil boeken, moet twee jaar wachten.
- De cuberdon zou afkomstig zijn uit Vlaanderen waar kuper kegelvorm betekende.
- De cuberdon zou in het begin van de negentiende eeuw uitgevonden zijn in België door een geestelijke. Vandaar zijn bijnaam pastoorshoed.
- Een banketbakker zou zich vergist hebben bij de bereiding van een ander snoepje.
Hoe dan ook, tot onze grote vreugde stellen we vast dat de cuberdon bestaat.
Andere benamingen zijn cul de bourdon, boudenne de nonette, cupidon, cuperdon.
Bij gebrek aan Arabische gom tijdens WO II was de cuberdon bijna in vergetelheid geraakt. Toen de aanvoer van Arabische gom terug mogelijk was in 1946, werd de productie hervat door banketbakkers die zich het recept herinnerden.
De samenstelling van de cuberdon is het best bewaarde geheim van België. Slechts weinig vakmensen kunnen de cuberdon bereiden.
Een lekkere cuberdon moet bestaan uit een fijn omhulsel rond een dikke stroop met de gewenste smaak.
De cuberdon mag niet ouder zijn dan 8 weken en moet ongeveer 2,5 cm groot zijn om in de mond te kunnen smelten.
Oorspronkelijk was de cuberdon geparfumeerd met frambozensmaak. Nu stellen we u 25 verschillende smaken voor en naargelang het seizoen dippen we hem in chocolade.
Een priester in Noorwegen heeft een baby gedoopt met limonade. Uit noodzaak welteverstaan, want vriesweer had de waterleiding in de kerk bevroren. Priester Paal Dale, die het Noorse stadje Stord onder zijn hoede heeft, moest improviseren en besloot limonade in plaats van water te gebruiken voor de doop. Volgens priester Dale was het zoete drankje al niet meer bruisend en "maakte enkel de geur van citroen dit ongewoon". De familie van het kind werd pas na de ceremonie op de hoogte gebracht, omdat de priester hen wel een woordje uitleg verschaft was over de vreemde citroengeur. "Ze zeiden niet veel maar ik veronderstel dat ze het ook wel roken, " aldus priester Dale.
Het grote voordeel van de zomertijd is het effciënter gebruik van het daglicht. Als er geen zomertijd zou bestaan zou het eind juni al tegen half vier 's nachts licht worden en tegen half tien 's avonds is het weer donker. Dat was ook het argument waarmee de Londense aannemer William Willet de zomertijd in 1907 introduceerde. Op een pamflet schreef hij "gedurende de helft van het jaar schijnt de zon al een paar uur als wij nog liggen te slapen en gaat ze al onder als we thuiskomen van ons werk. Waarom zetten we de klok in die periode niet vooruit?" Zijn ideeën werden eerst belachelijk gemaakt maar twee jaar na het uitbreken van de eerste Wereldoorlog werd de zomertijd in de hele wereld geruisloos ingevoerd als besparende maatregel. Direct na de Tweede Wereldoorlog is de zomertijd weer afgeschaft, maar in 1977 is de zomertijd weer ingevoerd. Bij die herinvoering ging er nogal wat mis en waren er ook twijfels, zo waren uitgevers van agenda's te laat op de hoogte van de herinvoering van de zomertijd en waren ook de getijtafels niet aangepast. Lastig was ook dat Duitsland toen nog niet meedeed en een afwijkende tijd had, wat met name problemen gaf bij grensoverschrijdend vrachtverkeer. Verder waren er bezwaren uit de agrarische hoek: de boeren moeten veel langer doorwerken terwijl anderen van hun avondrust genieten. Ook waren wat meer klachten over geluidshinder vanwege tuinfeestjes. Ook uit de horeca, die tegenwoordig enthousiast is, kwamen klachten. Het personeel moet langer werken, de gasten komen later en men gaat na het werk liever meteen naar huis om nog van de lange avond te genieten dan naar een kroeg. Toevallig hadden we in 1977 een slechte zomer en vooral daardoor heeft de herinvoering van de zomertijd in de praktijk weinig problemen opgeleverd. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat de zomertijd meer voordelen dan nadelen oplevert en vooral de horeca, die indertijd in het klachtenboek voorkwam spint er garen bij. Ook de doorsnee-burger is tevreden.