Ik ben Jean-Pierre Lamote Geboren op 18 juni 1957 te Beernem. Gehuwd met Caroline Crul en papa van 4 kinderen: Kim, Elien, Jens en Silke Hobby's zijn: fietsen, zwemmen, vogelliefhebber en actualiteit volgen. Sedert 2007 gemeenteraadslid in Damme
ZOMERGEM - De 190 leerlingen van basisschool Beke in het Oost-Vlaamse Zomergem krijgen vandaag te horen dat de schooldag vanaf september aanzienlijk korter wordt. De bel zal dan al om 15 uur rinkelen, een uur vroeger dan dit schooljaar. Een primeur. 'Omdat we de kinderen zo toelaten hun drukke avondactiviteiten beter te spreiden', aldus directeur Bart Mattheeuws
De mannetjeskolibrie bereikt tijdens zijn duikvluchten een relatief grotere snelheid dan een straaljager. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers berekend. Onderzoekers van de universiteit Berkeley volgden een Anna-kolibrie tijdens zijn duikvlucht met supersnelle cameras, die 500 frames per seconde vastlegden. Uit de beelden bleek dat de Noord-Amerikaanse vogel elke seconde een afstand aflegde van 385 keer zijn eigen lengte. Daarmee is de kolibrie relatief het snelste gewervelde dier op aarde. Ter vergelijking: een straaljager legt elke seconde een afstand van ongeveer 150 lichaamslengtes af. Uiteindelijk bereikt het vliegtuig uiteraard wel een hogere snelheid. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. De duikvlucht van de mannetjeskolibri is onderdeel van zijn paringsritueel. De vogel gebruikt de razendsnelle tocht om aan vrouwtjes te laten zien hoe fit hij is. Aan het einde van de duikvlucht spreiden kolibries hun vleugels om af te remmen. Daarbij ontstaat een druk van negen keer de zwaartekracht. Een straaljagerpiloot zou zijn bewustzijn verliezen bij die druk.
Op 11 november 1918 om 11 uur s morgens werd de wereld uit de nachtmerrie van de Grote Oorlog verlost. In Rethondes, in een treinwagon in een bos in het Franse Compiègne, hadden enkele uren voordien de bevelhebbers van het Duitse leger de capitulatie ondertekend. De wapens van de oorlogvoerende partijen zwegen na vier jaar strijd. Wapenstilstand is sindsdien de dag om alle oorlogsslachtoffers, burgers en militairen, te herdenken, ook de slachtoffers van oorlogen die nadien volgden.
De Eerste Wereldoorlog, zoals we de Grote Oorlog tegenwoordig noemen, betekende immers oorlogsvoering op een tot dan toe ongekende schaal. De dodenteller stond stil op een geschatte negen miljoen. Onder de slachtoffers waren zowel militairen als burgers. Franse, Belgische, Duitse, Britse, Australische, Amerikaanse, Canadese en zelfs Afrikaanse en Aziatische (koloniale) troepen hadden aan het front gevochten en grote verliezen geleden. Grote delen van Europa lagen in puin, er heerste politieke chaos en veel mannen die moesten meevechten raakten gewond of gedood.
Wapenstilstand wordt tot op de dag van vandaag op heel wat plaatsen in de wereld herdacht. Net zoals in België zijn er een groot aantal landen waar Wapenstilstand een nationale feestdag is. De Britten noemen Wapenstilstand Remenberance Day of Armistice Day, in Frankrijk en Wallonië wordt van jour du Souvenir of jour de l'Armistice gesproken. De Verenigde staten kennen 11 november als Veterans Day.
Zes jaar na de dood van Maurice Gibb gaan zijn broers Robin en Barry weer optreden als de Bee Gees. "We werken op dit moment aan een comeback". De broers hadden heel wat te verwerken na de dood van Maurice in 2003, zo vertelde Robin. Hij en Maurice waren een tweeling. "Het is heel emotioneel als je iemand verliest die zo dicht bij je staat." Na het overlijden van hun broer wilden de overgebleven twee de naam Bee Gees niet meer gebruiken, zo zeiden ze destijds. Maar nu zijn Robin en Barry Gibb er wel opnieuw klaar voor om onder die naam op te treden. De Bee Gees willen een reeks liveshows geven, maar wanneer is nog niet bekend. Het wereldwijd succesvolle trio scoorde in de jaren '70 een groot aantal hits, waaronder "Night Fever", "Stayin' Alive", "Tragedy", "How Deep is Your Love" en "You Win Again".
Zo succesvol 1973 was, zo teleurstellend werd 1974. Voor de eerste en enige keer in zijn carrière moest Van Damme opgeven. De kranten gaven geen cent meer voor de carrière van Ivo Van Damme. Later bleek uit een bloedonderzoek dat Van Damme leed aan de ziekte van Pfeiffer(ook klierkoorts genoemd). Tweeënhalve maand bleef hij door deze kwaal buiten strijd.
Het legendarische wereldrecord van Miel Puttemans op de 5000 m heeft Van Damme nooit kunnen verbreken. Het was zijn ambitie voor 1977, maar hij heeft nooit een echte kans gekregen. Ivo Van Damme verloor het leven bij een verkeersongeval op weg naar huis, komende van een trainingskamp in Zuid-Frankrijk. Een jaar later organiseerden een aantal sportjournalisten voor de eerste keer de Memorial Van Damme, als posthume hulde aan de jonge atleet.
EINDE VERLOF. Toch niet zo erg. Na elke periode van op de lauweren rusten, is het altijd goed om weer te kunnen starten. En wat belangrijk was: ik ging terug naar "the basics". Gewoon genieten van sudoku's op te lossen, veel gefietst en gezellige dorpjes bezocht. Geen gehaast, geen gejaag, geen politiek, maar gewoon de plezante zaken in het leven herontdekt. Ja, daar heeft een mens af en toe eens nood aan.
Wanneer de zon weer met kracht begint te stralen en het lekker warm wordt, als de vogels vrolijk fluiten, dan gaat men met veel plezier naar buiten.
Dan komt al gauw het vakantiegevoel en men wil er wel spoedig op uit. Ver van huis, of dichtbij. Aan heide, strand, zee of kust, men komt er gauw tot rust.
Heerlijk is het die tijd, een gevoel van vrijheid, niets dat dan hoeft. Geeft voor iedereen weer frisse moed
Een Botellón (Spaans: grote fles) is een gezelschappelijk fenomeen dat in Spanje in de begin jaren '90 is ontstaan. Een botellón is een samenkomst van voornamelijk jongeren normaliter 's avonds en in het weekend op een publieke plaats, tijdens welke gefeest wordt en meegebrachte alcoholische dranken worden geconsumeerd. De betekenis van dit fenomeen is afgeleid van de wijze waarop de alcoholische dranken worden meegebracht: voorgemengd in 1-liter of 1,5-liter flessen. Deze samenkomsten leiden vaak tot drinkgelagen, waarbij jonge mensen zwaar gealcoholiseerd raken en medisch verzorgd moeten worden. Ook de afvalproductie wordt door vele Spaanse gemeentes als een probleem ervaren.
Sinds het einde van de 20e eeuw worden ook Macrobotellones georganiseerd, waarbij zich duizenden deelnemers verzamelen, vooral in de Spaanse grote steden. Deze worden georganiseerd met behulp van sociale netwerksites, zoals Facebook. Als officieus wereldrecord deelnemers aan een botellón wordt beschouwd de macrobotellón in Sevilla in maart 2004 waarbij 70.000 personen samen zijn gekomen
Teken Teken verschuilen zich in struiken, het gras en planten en springen zo op je huid. Vervolgens bijten ze zich met hun hoofd onder je huid vast. Ze dragen niet altijd ziektes, dus de meeste beten zijn niet ernstig. Maar toch moet je opletten voor een besmetting met de ziekte van Lyme. Je loopt hier wel pas kans op als ze langer dan 36 uur op je zaten. De eerste tekenen van de ziekte zijn een cirkelvormige uitslag, koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. Als je dit niet behandelt, verspreidt de ziekte zich naar de spieren, gewrichten en zenuwsysteem. Teken verkiezen warme, vochtige plekjes op de huid als de oksels knieholtes en schaamstreek. Je kunt je voorzorgen nemen door de favoriete plekjes van de beesten te bedekken als je buiten bent of een insectenwerend product aan te brengen.
Ik ben mezelf, ik ben ik, ik ben niet volmaakt maar zo ben ik, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil, Soms ben ik een prater, soms ben ik erg stil, om mij te kennen, Moet je dit kunnen leren, ik ben wie ik zijn wil en dat moet je maar leren accepteren.!
HILDE CREVITS VEROVERT WEST-VLAANDEREN Haar tegenstanders in West-Vlaanderen noemden haar 'Miss Beton'. Maar niemand kon in deze campagne op tegen de spontaniteit van Hilde Crevits. 'Ze is zo sympathiek, meneer', zeggen haar fans. 'Maar onderschat haar niet: ze barst van de ambitie en ze is een uitstekend strateeg.'
Pierre Chevalier moest zwijgen over Schipdonkkanaal
Senator en Brugs gemeenteraadslid Pierre Chevalier van Open VLD zei in de Brugse gemeenteraad verrast te zijn geweest door het vorige week door zijn partij voorgestelde partijstandpunt over het opgeven van de optie om het Schipdonkkanaal te verbreden om de haven van Zeebrugge beter te ontsluiten over water. Daarmee werd voor het eerst publiek, hoezeer het dossier de partij verdeelt over de provinciale grenzen. De beslissing om de ontsluitingsmogelijkheid te laten varen kwam er immers onder ernstige Oostvlaamse druk, omwille van de mogelijke electoraal nadelige gevolgen van het Open VLD standpunt daar, bij de komende verkiezingen. Ik heb de woorden van Hilde Crevits geapprecieerd, zei Chevalier. (n.v.d.r: CD&V minister Crevits noemde het Open-VLD standpunt kortzichtig en dom, dom, dom)
De mond gesnoerd
De uitlatingen van Chevalier werden overigens allerminst geapprecieerd door het lokale Open VLD partijbestuur, dat al even verrast bleek te zijn geweest, door de interventie van Chevalier. De senator moest achteraf onder druk van de partijtop interviews over zijn standpunt weigeren. Hij was het zwijgen opgelegd en moest klaarblijkelijk eerst met het partijbestuur overleggen, alvorens verdere uitlatingen te doen over het thema.
Pas geruime tijd na het aflopen van de raadszitting kwam Chevalier samen met de fractievoorzitter Jean-Marie De Plancke toch kort een verklaring afleggen waarin het verschil van mening duidelijk bleef... Er zijn duidelijk binnen Open VLD belangrijke wonden geslagen in het dossier.
Men zou toch eens het gezond verstand moeten gebruiken, hier in de streek zijn er heel wat mensen die om den brode "Zeebrugge" nodig hebben, laat dan aub die mensen ook zekerheid hebben omtrent werkgelegenheid dit wordt in het ganse verhaal toch wel over het hoofd gezien vindt ik. Moest men de cijfers zien om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, rechtstreeks en onrechtstreeks dan zou men aardig verschieten denk ik.
De nieuwe fiets van Armstrong Lance Armstrong zal de Giro rijden op een speciaal voor hem uitgetekende TREK Madone. De zevenvoudig tourwinnaar, die in Italië aan zijn allereerste Giro toe is, schakelde designers Shepard Fairey en Kenny Scharf in voor het ontwerp. Met het ontwerp wil Armstrong eer betuigen aan de Ronde van Italië. De prestigieuze rittenkoers viert dit jaar zijn 100e verjaardag. De 'gewone fiets', een TREK Madone, werd ontworpen door Shepard Fairey die er elementen van Lance zijn kruistocht tegen kanker verbindt met patronen die verwijzen naar de architecturale rijkdom van Italië.