een beetje van alles
Inhoud blog
  • Lewis Waterman (1837-1901)
  • Slimme honden
  • Romeo
  • Nepglimlachen verslechtert humeur
  • Verbrast fortuin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
    Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 54 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
    welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
    Mijn favorieten
  • Athea
  • Blog van Eef
  • Blog De Vriendinnen
  • Nikki's Blog
  • Libelle
  • Lydia's Blog
  • Spelletjes
  • Vera's Blog
  • Schrijven, dichten en weetjes
  • Mijn pad
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luiers vergeten!
    Mijnheer was de luiers vergeten... Klik op de link om naar een grappig reclamespotje (voor Kia) te kijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16346
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de dertiende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog eens samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken.
    Daarentegen wordt in Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien. In Italië is vrijdag de zeventiende juist weer de ongeluksdag.

    Oorsprong
    Een andere mogelijke verklaring is dat op vrijdag de dertiende oktober 1307 in Frankrijk alle Tempeliers op bevel van Philips de Schone werden gearresteerd, op grond van valse beschuldigingen. Dit was de aanzet voor de uiteindelijke vernietiging van de Tempeliers. Sindsdien is men vrijdag de dertiende blijven zien als een ongeluksdag.

    Er wordt ook wel gesteld dat vrijdag de dertiende is afgeleid van een Noorse sage over de kwaadaardige god Loki, die als niet-uitgenodigde dertiende gast op het feest komt en de aarde in rouw dompelt.

    Dit bijgeloof van miljoenen mensen heeft invloed op de economie: in de Verenigde Staten verzuimen opvallend veel mensen hun werk, en worden zakelijke transacties uitgesteld. Verder hebben veel gebouwen geen dertiende verdieping waardoor liften moeten worden aangepast. Ook is er in bijna geen enkel ziekenhuis een operatiekamer nummer 13 te vinden.

    (bron: Wikipedia; op de afbeelding zie je de god Loki)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rijdt al 51 jaar zonder rijbewijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Duitse politie heeft een 79-jarige man in de West-Duitse stad Oberhausen tot stoppen gedwongen, omdat hij in zijn auto op de verkeerde weghelft reed. Daarna bleek dat de man al 51 jaar zonder rijbewijs reed. Dat heeft de politie afgelopen woensdag laten weten.
    Agenten haalden de man aan de kant en vroegen naar zijn papieren. De man gaf zijn identiteitsbewijs en autopapieren en zei dat hij zijn rijbewijs was verloren. De agenten trokken dit na en zo bleek dat de man tot juni 2031 niet mocht rijden.
    In 1959 was zijn rijbewijs ingenomen nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed. Toen hij daarna toch enkele keren achter het stuur werd betrapt, besliste een rechter dat hij 72 jaar lang niet mocht rijden.
    De man kan nu een boete tegemoetzien; het rijverbod wordt nog beter in de gaten gehouden.

    (bronnen: www.nu.nl, www.groenendaalcollege.be)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste woordje
    Klik op onderstaande link om naar een grappig reclamespotje te kijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16347
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feit of fabel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Feit of fabel?
    De Verenigde Staten had ooit een keizer: keizer Norton I.

    Waar of niet waar?
    Abraham Joshua Norton was de eerste en meteen ook de laatste keizer die de VS kende. Norton leefde in de 19e eeuw in San Francisco.

    Nadat een poging om snel rijk te worden jammerlijk faalde, (Norton kocht al de rijst in de stad op, waardoor de prijs van rijst astronomische vormen aannam. Helaas arriveerden er toen juist twee schepen uit Japan, afgeladen vol met rijst, waardoor de prijs weer kelderde) riep de berooide Norton zichzelf op 17 september 1859 uit tot keizer.

    De zelfuitgeroepen keizer werd door niemand echt serieus genomen, maar werd wel door de hele bevolking van San Francisco geaccepteerd. Zo kon hij in de beste restaurants van de stad gratis eten.

    De restaurants maakten vervolgens reclame met het feit dat hun restaurant door 'de keizer' regelmatig werd bezocht. Die truc werkte ook in kroegen, concertzalen en andere gelegenheden die de keizer met een bezoek vereerde.

    Het is niet bekend of Norton werkelijk geloofde dat hij keizer was. Feit is wel dat heel San Francisco gedurende twintig jaar het spel meespeelde. De inwoners hielden werkelijk van hun keizer. Toen Norton in 1880 stierf, kreeg hij een 'Staatsbegrafenis' die meer dan 30.000 mensen op de been bracht.

    (bron: www.feit-of-fabel.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan
    Vandaag, 11 augustus, begint voor de moslims de ramadan. Gedurende 30 dagen zullen ze zich tussen zonsopgang en zonsondergang onthouden van eten, drinken en alles wat lust kan opwekken. Kinderen, zieken en zwangere vrouwen hoeven niet te vasten. De ramadan wordt beschouwd als een vorm van zuivering voor de ziel en staat in het teken van bezinning, verdraagzaamheid, liefdadigheid en verbroedering. Het Suikerfeest is een drie dagen durend feest op het einde van de ramadan, dat kan worden vergeleken met het katholieke paasfeest.


    (bron: De Druivelaar)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2010, 10:01 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breakfast at Tiffany's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit prachtige liedje van de Amerikaanse rockband Deep Blue Something:

    http://www.youtube.com/watch?v=1ClCpfeIELw&feature=av2e

    (bronnen: YouTube, http://legendsrevealed.com)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwisseld bij geboorte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee jaar geleden wisten Dimas Aliprandi en Elton Plaster niet van elkaars bestaan. Toen kwamen ze erachter dat ze verwisseld waren bij hun geboorte, meer dan 20 jaar geleden. De ontdekking veroorzaakte geen boosheid of verbittering, maar creëerde een grotere familie. Vandaag de dag wonen en werken de twee samen met hun families op een boerderij in het zuidoosten van Brazilië.
    Het balletje kwam aan het rollen door Aliprandi, die zich altijd al had afgevraagd waarom hij niet op een van zijn vier zussen leek. Toen Aliprandi 14 was zag hij een uitzending op tv over de verwisseling van twee baby's door een fout in het ziekenhuis. Een decennium later deed hij uiteindelijk een DNA-test, waaruit overduidelijk bleek dat zijn ouders die hem opgevoed hebben onmogelijk zijn biologische ouders konden zijn.
    Het was een grote schok voor Zilda en Antonio Aliprandi, die het in eerste instantie weigerden te geloven, maar uiteindelijk besloten ze hem toch te helpen zijn biologische ouders te vinden. De zoektocht begon in het Madre Regina Protmann ziekenhuis. Uit onderzoek in de administratie kwam naar voren dat Elton Plaster dezelfde dag was geboren. Die ontdekking leidde Aliprandi naar de 35 ha grote boerderij van de Plasters, ongeveer 30 kilometer bij hem vandaan.
    De Plasters stemden toe in een DNA-onderzoek. Daaruit bleek dat de mannen 24 jaar geleden waren verwisseld. Deze ontdekking veroorzaakte bij de familie Plaster verder geen grote opschudding. Er ontstond juist het verlangen om de families samen te voegen. Dimas en Elton wilden allebei bij hun biologische ouders en bij de ouders die hun opgevoed hadden, blijven. Een jaar geleden accepteerde de familie Aliprandi het aanbod van de familie Plaster om bij hun op de boerderij te komen wonen. Daar hebben ze een huis voor hen gebouwd.

    (bronnen: www.waarmaarraar.nl en http://vinubuzz.com voor de foto)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moppentrommel
    Een man komt thuis van zijn werk en vindt zijn vrouw in de keuken, waar ze tranen met tuiten zit te huilen.
    - Maar schat, wat scheelt er?
    - Ach lieveling, ik had voor jou voor de eerste maal sinds we getrouwd zijn, een heerlijke vleespastei klaargemaakt, maar de kat heeft die opgepeuzeld!
    - Rustig maar, begint hij troostend, ik zal morgen een nieuwe kat voor je kopen.

    Diplomaat tegen zijn vrouw:
    - Maar schatje toch, hoe wil je nu dat ik me jouw verjaardag herinner, als je er altijd zo jong blijft uitzien?

    Klant in een restaurant:
    - Ik ben al veertig minuten aan het proberen om mijn biefstuk doormidden te snijden!
    - Dat geeft niet, mijnheer, we zijn open tot 1 uur vannacht.

    Gelezen in een Spaanse krant:
    - Om de nodige middelen voor een nieuwe dierenkliniek in Sevilla te vergaren, organiseert de dierenvereniging 'Nuestros Animales' een liefdadigheidsstierengevecht.

    Man tegen inspecteur van de belastingen:
    - Kunt u een beetje voortmaken alstublieft? Mijn kalmeermiddel raakt uitgewerkt.

    - Jij spreekt me altijd tegen.
    - Dat is niet waar!

    Pythagoras is zwaar gewond in het ziekenhuis opgenomen.
    Hij is van zijn stelling gevallen.

    Zegt kleine Frits tegen zijn meester:
    - Meester, ik wil u niet bang maken, maar mijn vader heeft gezegd dat als ik deze keer weer met zo'n slecht rapport thuiskom, iemand op een pak slaag kan rekenen!

    Aan de kassa van het theater:
    - Twee kaartjes, a.u.b.
    - Voor Romeo en Julia?
    - Neen, voor mijn vrouw en voor mij!

    Twee Hollandse dokters wisselen ervaringen uit.
    - Ik heb een patiënt die aan geheugenverlies lijdt. Wat zou jij me aanraden?
    - Hem vooraf laten betalen!

    Een man knipt een stukje uit de krant.
    - Waar gaat dat over? vraagt een andere man.
    - Over een man die zijn vrouw heeft gedood omdat ze de gewoonte had zijn zakken te doorzoeken, antwoordt de eerste man.
    - En wat ga je ermee doen? wil de ander weten.
    - Het in een van mijn zakken steken.

    Hoe sorteren mannen de was?
    Vuil en vuil maar draagbaar.

    Wat moet een vrouw als eerste uittrekken om haar man in bed te krijgen?
    De stekker van het televisietoestel.

    En tot slot nog een grappig reclamespotje:
    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16304

    (klik op de link)


    (bronnen: De Druivelaar, www.lachjekrom.com)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Better in Time - Leona Lewis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de link om te luisteren naar dit heel mooie liedje:

    http://www.youtube.com/watch?v=P74v-5VfjpM

    (bronnen: YouTube, http://poponthepop.com)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste huishond gevonden
    In Zwitserland zijn de botten gevonden van wat vermoedelijk het oudste fossiel van een huishond is. De beenderen zijn al in 1873 opgegraven, maar pas onlangs getypeerd na een nieuwe analyse. Het gaat om een deel van de schedel en de kaak. De botten zijn vermoedelijk zo'n 14.000 jaar oud. Enkele Belgische wetenschappers claimden onlangs ook al een stuk schedel van een huishond te hebben gevonden. Dit bot was maar liefst 30.000 jaar oud. Maar er is veel scepsis over deze vondst, omdat de tanden eerder van een wolf lijken te zijn dan van een huishond.

    (bron: www.waarmaarraar.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe week
    Ik wens iedereen een heel fijne nieuwe week!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac - Little Lies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de link om te luisteren naar dit prachtige liedje:

    http://www.youtube.com/watch?v=Q5rbRg5Beb4

    (bronnen: YouTube, http://rarface.files.wordpress.com)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat van de week
    "Een politicus spreekt alleen de waarheid als hij zich vergist."

    Karel Jonckheere (Vlaams schrijver en dichter - 1906-1993)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biertje
    Klik op onderstaande link om een grappig reclamespotje voor Heineken te bekijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16283
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend groetjes
    Ik wens iedereen een fijn weekend!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Eerste Wereldoorlog
    Woensdag zijn Nico en ik naar Ieper geweest; daar hebben we een bezoek gebracht aan het indrukwekkende museum In Flanders Fields. Na de middag zijn we verder gereden naar Vladslo, een dorp in de buurt van Diksmuide, om naar de Duitse militaire begraafplaats te gaan. Als je op dat oorlogskerkhof staat, word je eventjes stil... niet alleen van de vele graven die je ziet en die getuigen van een zinloze oorlog, maar ook van het beeldhouwwerk "Treurend Ouderpaar" van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz. Zij maakte het beeld voor haar zoon Peter, die op 17-jarige leeftijd sneuvelde in de buurt van Diksmuide.

    (bronnen: Wikipedia, http://jama.ama.assn.org voor het zelfportret van Käthe Kollwitz)





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robot-wandelen
    Het wereldrecord wandelen voor niet aangelijnde robots is verbroken door een team van Cornell University. De betreffende robot, Ranger Bot genaamd, kwam 23 kilometer ver met een gemiddelde snelheid van 2 kilometer per uur. Het oude record stond op naam van de robot Big Dog, die 20,5 kilometer haalde. Big Dog kon echter wel heuvels en dalen aan, terwijl Ranger Bot alleen op de vlakke atletiekbaan liep. Ranger Bot stopte ermee na 65.000 stappen, want toen was de batterij op. Hij kan dan wel ver wandelen, maar echt slim is hij blijkbaar dus nog niet.

    (bron: www.waarmaarraar.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-08-2010, 14:36 geschreven door isaatje70  
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontevreden overvaller belt slachtoffer
    Een overvaller in Atlanta was zo ontevreden over zijn buit dat hij na de overval zijn slachtoffer heeft gebeld om te klagen. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad afgelopen maandag laten weten.
    De man overviel volgens The Telegraph zaterdagnacht gewapend met een pistool en een skimasker op een vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy's. Hierbij ging hij er vandoor met het geld uit de kassa.
    Volgens de politie heeft hij daarna tot tweemaal toe de vestiging gebeld om te klagen over de buit. Hij zou hierbij gezegd hebben dat er "de volgende keer maar beter meer dan 586 dollar in de kas kan zitten." De man is vooralsnog voortvluchtig.

    (bron: www.nu.nl)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crash and Burn - Jan Leyers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje:

    http://www.youtube.com/watch?v=43sZ8eY-TFM


    (bronnen: YouTube, www.kuleuven.be)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    shining_lightstar
    www.bloggen.be/shining
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 09-2005

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs