Vandaag waren we tezamen met onze Drenten-trainers Sonja & Ronny ingeschreven in de Hotelschool Amandina in Herk-de-Stad.
Onze kleinzoon volgt daar de richting "restaurant-keuken" om net als
zijn oom Pascal, die in het verre oosten van Duitsland werkt, chef de
cuisine te worden. Lars werd voor deze speciale gelegenheid ingedeeld in de zaaldienst. Hij stelde het menu voor en bracht telkens het volgende gerecht aan tafel.
Als voorgerecht was er quiche van zalm en spinazie, daarna een
groetensoepje gevolgd door een gevogelte-filet in sinaasappelsaus en
amandelcroquetjes, met veenbessen opgevulde appel en als dessert
gepocheerde peer met vanilleroomijs en chocoladesaus. Het was heeeeel lekker! Er bleef niets op de borden achter. Natuurlijk mochten het aperitief en een gaasje wijn niet ontbreken.
En de bediening... die was zo goed dat het net was alsof we in een
vijf-sterren-restaurant zaten, geen enkel teken van stress!!! Bravo Lars, we hebben bij het buitengaan al besloten om terug te komen. En onze trainingsplanning? Die hebben we bij gebrek aan tijd aan tafel naderhand op een terrasje op de grote markt van St. Truiden besproken.
Overigens zowel vanuit het oosten van Duitsland als van oom Chris en
mama Alexa hebben we, nadat ze de foto's gezien hebben, al jaloerse
berichtjes gekregen.







21-11-2016 om 18:48
geschreven door Jiepie
|