Leven met een glutenallergie
Inhoud blog
  • Mikkemannen! Mmm.. Een lekkerder recept dan het eerste :)
  • Even een vraagje :)
  • Pannenkoeken
  • Smurfentaart
  • Aardbeientaart
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ander soort stokbrood, ook lekker maar iets minder krokant :)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    - 300 g glutenvrije bloem
    - 8 g droge gist
    - 1/2 soeplepel suiker
    - 250 ml water
    - 2 soeplepels olie

    Bereiding:
    1. Alle ingrediënten mengen en ongeveer 2 minuten mengen.
    2. De bakvormen invetten en voor 1/3 vullen met het deeg.
    3. Plaats de broodjes in de oven en laat ze 40 minuten rijzen in een oven van 50 °C.
    4. Verhoog daarna de oven tot 180 °C en bak ze af in een 30 minuten.
    5. Laat ze daarna afkoelen.

    => Je kan de stokbroden weer bewaren in de diepvries en als je ze wil eten laten ontdooien op kamertemperatuur of eventjes in de microgolfoven. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2012, 20:48 geschreven door Jolienneke_X  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zachte broodjes
    Hier volgt een recept voor zachte broodjes:

    Benodigdheden:
    - 450 g glutenvrije bloem
    - 60 g ongezouten boter
    - 30 g suiker
    - 14 g droge gist
    - 225 ml lauwe halfvolle melk
    - 1 ei
    - eventueel 1 ei om te bestrijken maar ik bestrijk de broodjes meestal met gewoon water anders worden ze te donker van kleur. Het verandert ook helemaal niets aan de smaak. :)

    Bereiding:
    1. Melk roeren met de gist en 5 minuten laten inwerken.
    2. Klop boter romig en voeg suiker toe.
    3. Voeg gezeefde bloem, melk, botermengsel en ei toe en meng tot een soepel deeg.
    4. Laat het deeg 10 minuten rusten.
    5. Als het deeg te plakkerig is kan je er nog wat bloem aan toevoegen.
    6. Maak broodjes van ongeveer 60 g.
    7. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Je kan ook inkervingen in de broodjes maken als je wil.
    8. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei of gewoon water.
    9. Laat ze in de oven rijzen op 50°C een 30 minuten. (volume moet ongeveer verdubbelen)
    10. Bak ze af in een oven van 180 °C een 25 minuten.
    11. Laat afkoelen.

    => Je kan ze in de diepvries bewaren. Als je de broodjes wil eten kan je ze gewoon op kamertemperatuur laten afkoelen of leg ze even in de microgolfoven.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    25-10-2012, 20:39 geschreven door Jolienneke_X  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harde broodjes of stokbrood
    Hier volgt een recept voor harde broodjes of stokbrood:

    Benodigdheden:
    - 500 g glutenvrije bloem
    - 1 pakje verse gist
    - 300 ml bruisend water
    - 80 ml lauw water
    - 20 g boter
    - 1 kl zout
     
    Bereiding:
    1. Los de gist op in het lauwe water.
    2. Maak een kuiltje in de bloem en doe het water met de gist erin en meng het.
    3. Doe er de boter en bruisend water bij.
    4. Alles goed mengen tot een glad mengsel.
    5. Doe het mengsel in bakvormpjes. Je kan kleine vormpjes nemen maar in neem langwerpige cakevormen.
    6. Zet de broodjes in de oven en bedek ze met een vochtige handdoek.
    7. Laat ze rijzen in een oven van 50°C een 30 minuten.
    8. Verhoog daarna de oven tot 180°C en bak ze af in 30 minuten.
    9. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

    => Je kan ze in de diepvries bewaren. Als je ze dan wil eten kan je ze op kamertemperatuur laten ontdooien of even in de microgolf zetten. Daarna kan je ze bestrijken met gewoon water en ze even onder de grill zetten, zo worden ze terug lekker krokant. :)

    => De foto volgt nog :)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    25-10-2012, 20:39 geschreven door Jolienneke_X  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier volgt een recept van een gewone cake:

    Benodigdheden:
    - 175 g  glutenvrije bloem (Nogluten)
    - 150 g suiker
    - 150 g  boter
    - 3 eieren
    - 1 grote koffielepel glutenvrij bakpoeder (ik gebruik bakpoeder van het merk Dr. Oetker)

    Bereiding:
    1. Klop de boter tot room en voeg de suiker toe.
    2. Doe er de eitjes onder en vervolgens de gezeefde bloem samen met het bakpoeder. Klop verder tot een romig beslag.
    3. Giet het deeg in een beboterde bakvorm van ongeveer 1 liter inhoud en laat ongeveer 1 uur bakken in een oven van 165°C. Na 1 uur eens in de cake prikken om te cake of het beslag goed gebakken is.
    4. Daarna de cake op een rooster laten afkoelen.

    => Om appelcake te maken kan je gewoon het recept nemen van een gewone cake en er stukjes appel aan toevoegen.

    => Om marmercake te maken gebruik je ook het beslag van een gewone cake. Als het beslag klaar is dan verdeel je het in twee gelijke delen. Het ene deel laat je gewoon en het in het andere deel doe je cacaopoeder naar smaak. Als je dit gedaan hebt kan je in een bakvorm en deel gewoon beslag, een deel cacaobeslag en dan weer een deel gewoon beslag doen. Daarna kan je met een mes of een vork door het beslag gaan en dan krijg je na het bakken een mooie vorm in de cake. :)

    De foto 's hierboven zijn van een marmercake (micky mouse: voor deze vorm heb ik het recept maal twee gedaan anders heb je te weinig beslag :) ) en een appelcake. 




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    25-10-2012, 00:00 geschreven door Jolienneke_X  
    Archief per week
  • 07/01-13/01 2013
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs