Hier volgt een recept van een gewone cake:
Benodigdheden: - 175 g glutenvrije bloem (Nogluten) - 150 g suiker - 150 g boter - 3 eieren - 1 grote koffielepel glutenvrij bakpoeder (ik gebruik bakpoeder van het merk Dr. Oetker)
Bereiding: 1. Klop de boter tot room en voeg de suiker toe. 2. Doe er de eitjes onder en vervolgens de gezeefde bloem samen met het bakpoeder. Klop verder tot een romig beslag. 3. Giet het deeg in een beboterde bakvorm van ongeveer 1 liter inhoud en laat ongeveer 1 uur bakken in een oven van 165°C. Na 1 uur eens in de cake prikken om te cake of het beslag goed gebakken is. 4. Daarna de cake op een rooster laten afkoelen.
=> Om appelcake te maken kan je gewoon het recept nemen van een gewone cake en er stukjes appel aan toevoegen.
=> Om marmercake te maken gebruik je ook het beslag van een gewone cake. Als het beslag klaar is dan verdeel je het in twee gelijke delen. Het ene deel laat je gewoon en het in het andere deel doe je cacaopoeder naar smaak. Als je dit gedaan hebt kan je in een bakvorm en deel gewoon beslag, een deel cacaobeslag en dan weer een deel gewoon beslag doen. Daarna kan je met een mes of een vork door het beslag gaan en dan krijg je na het bakken een mooie vorm in de cake. :)
De foto 's hierboven zijn van een marmercake (micky mouse: voor deze vorm heb ik het recept maal twee gedaan anders heb je te weinig beslag :) ) en een appelcake.
|