Benodigdheden:
- 500 g glutenvrije bloem
- 40 g verse gist
- 1 ei
- 25 g suiker
- 10 g zout
- 125 g goeie boter
- 250 g lauwe melk
- 150 g krenten
- 150 g parelsuiker
Bereiding:
1. Los de lauwe melk met de gist op.
2. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
3. Doe het mengsel van melk en gist in het kuiltje en doe er ook het ei bij.
4. Kneed alles even en voeg dan de boter toe.
5. Kneed nu ongeveer een 5 minuten zodat alles goed gemengd is.
6. Voeg het zout toe.
7. Nog een paar minuten kneden.
8. Vervolgens krenten en parelsuiker toevoegen.
9. Laat ongeveer een 10 minuten rusten onder een handdoek.
10. Weeg bolletjes af van ongeveer 100 gram.
11. Laat opnieuw 5 minuten rusten.
12. Laat ze dan 20 minuten rijzen.
13. Bestrijk de bolletjes met een ei en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220 graden ( hangt af van oven tot oven, als het te hard gaat zet je de oven lager). Bak ze ongeveer een 20 minuten.
De foto's volgen nog! :)
|