Hier volgt een recept voor grijs brood in een broodbakmachine:
Benodigdheden: - 137 g witte bloem (Nogluten) - 138 g bloem met vezels (Nogluten) - 275 ml lauwwarm water - 1 kl fibrex (extra vezels om toe te voegen) - 1/2 kl gedroogde gist - 2 el olijfolie - eventueel zaadjes om toe te voegen zoals: lijnzaad, zonnebloempitten, ...
Bereiding:
Doe de ingrediënten als volgt in het broodbakmachine: water, bloem, fibrex, gist, olijfolie, eventueel zaadjes
Stel het machine in op een glutenvrije programma of een bakprogramma van 2 uur.
Hier volgt een recept voor een wit brood in een broodbakmachine:
Benodigdheden: - 450 g glutenvrije bloem (Nogluten) - 420 ml lauwwarm water - 1/2 kl suiker - 1/2 kl zout - 1 el gedroogde gist - 3 el maïsolie
Bereiding:
Doe de ingredïënten als volgt in het broodbakmachine: water, bloem, zout, suiker, gist, olie => zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet kunnen raken
Stel het machine dan in op een glutenvrij programma of een bakprogramma van 2 uur.
Ik ben een meisje van 20 jaar dat gluten-intolerantie heeft. In het begin wist ik helemaal niet wat ik moest doen, ik dacht alleen maar aan al die lekkere dingen dat ik nietmeer mocht eten want in bijna alles zitten wel gluten: brood, sandwiches, taart, gebak, pasta,... Ik ben toen op zoek gegaan naar sites over glutenvrij eten en ben toen op de site van de Vlaamse Coeliakie Vereniging gekomen. Daar heb ik mij dan ingeschreven en nu krijg ik om de 3 maanden een boekje met artikels over glutenvrij leven en receptjes enzoo. Er zijn ook nog andere sites waar informatie of recepten opstaan maar die zal ik later op mijn blog zetten.
Ondertussen eet ik al een jaar glutenvrij en begint het aardig te lukken. Ik bak mijn brood en sandwiches zelf want ik vind het voorverpakt brood niet zo lekker. In het begin heb ik proberen te bakken met de bloem van Schär maar ik vond dat het brood vrij droog was en het had een speciaal smaakje. Tegenwoordig bak ik met de bloem van Nogluten. Dit vind ik de beste bloem tot nu toe, alles is er al mee gelukt dus :)
Op deze site zullen mijn recepten komen te staan en nog veel meer informatie over leven met een glutenallergie.
Als je vragen hebt dan mag je die altijd stellen, ik zal ze dan proberen te beantwoorden.