Mijn allereerste bezoek aan mosselhuis Roger was een aangename verrassing. Naast steppegras zijn mosselen - hoe kan het ook anders - er de specialiteit. Een vriendelijke ontvangst in een propvol restaurant, snelle bediening en Ongeziene grote (goudmerk ?)mosselen. En bovendien waren ze vers zoals het hoort in een echt mosselrestaurant. Duidelijk dus waarom het cliënteel zich niet beperkt tot buurtbewoners. Gegenereerd werd toen een onvolledig verorberde portie terug de keuken Ik spreek nu van jaren geleden, maar toch staat dit bezoek met een speciale vermelding in mijn geheugen gegrift. De afstand is jammer genoeg te groot om er regelmatig een bezoekje te brengen,
Ondanks die iets minder uitbundige herinnering van het tweede bezoek jaren later deed de start van het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen me nog eens afzakken naar Diest. De zaak werd noodgedwongen heropgebouwd en ook de kaart werd licht gewijzigd. De junior portie werd weggelaten. Enkel de normale portie van 1,2 kilo werd nog aangeboden. Wat niet vermeld stond was dat gewicht voornamelijk bestond uit water en lege schelpen. vooraan op de kaart blonk in het goud oud mosselhuis. Ik had het kunnen weten. De mosselen waren effectief oud bovendien Klein en slecht gekuist en dit alles amateuristisch gemaskeerd met peper.
Het kan natuurlijk toeval zijn, er is altijd een risico in portie verschillen. Zelfs als de mosselen, zoals bij Roger, in 1 grote pot worden gemaakt en dan pas verdeeld in kommen of potten. Maar als ik rondkeek leken alle porties hetzelfde lot te zijn beschoren. Een pot oude rommel. Mosselen moet men nu eenmaal zo vers mogelijk eten. Dit geldt voor eender welk restaurant, dus ZEKER voor een mosselrestauant. Reist een beetje het vermoeden dat Rogers schoonzoon die nu de zaak runt, enkel de goede faam van het restaurant wil uitmelken ? Minderwaardige producten maar toch een dure prijs laten betalen. Een vermoeden dat bevestigd wordt het gebruik van noch andere vuile trucken. te weinig wisselgeld en het aanrekenen van supplementen die niet vermeld staan om de kaart.