De opnames zijn al voor de laatste Witse-reeks, die pas volgend najaar worden uitgezonden. Zoals bekend speelt Witse zich meestal in Halle af, maar voor deze aflevering was men op zoek naar een ruim schooldomein met veel groen.

De opnamecrew kwam bij campus Vijverbeek terecht omdat deze eerder al het decor was van de reeks Thuis. Middenschool en Atheneum Vijverbeek wilden dan ook graag meewerken aan de populaire politiereeks.

‘Voor de leerlingen was het een leuke manier om eens te ondervinden wat het opnemen van een tv-reeks allemaal inhoudt’, zeggen Eric Mathieu en Marijke Van Belle, directeurs van respectievelijk de Middenschool en het Atheneum. ‘Er kwam veel meer bij kijken dat aanvankelijk gedacht. Er was ook tijd voor een praatje met de acteurs, die zelf opmerkten dat de leerlingen zich zeer gedisciplineerd van hun taak als figurant kweten. Enkelen onder hen waren zo enthousiast dat ze zelfs tijdens het Allerheiligenverlof, wanneer er opnieuw opnames zullen zijn op de Campus, naar de school zullen komen om opnieuw te figureren.’