Tijdens mijn laatste bezoek aan Riga, Letland,deze winter genoot ik van een lekkere maaltijd bij mijn schoonouders, ik vondt de bijhorende groenten zo lekker, dat ik het recept dan ook opgevraagd heb. Het is van oorsprong Russisch, en zeer eenvoudig te bereiden. Ik deel het dan ook graag met jullie en hoop dat er eens wat vaders aan de aard in de pannen vliegen:wink:, ola, de vrouwen mogen het ook uitproberen, hé, anders wordt ik nog beticht van discriminatie en leef graag met iedereen op goede voet! Bijhorend doc. is het origineel, dus voor liefhebbers van de Russische taal, een goede oefening om het even te vertalen. Voor de anderen heb ik het eens vlug vertaald!:wink: Klik op document om te vergroten!
LETSJE ( RUSSISCHE OPLEG GROENTE )xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
RECEPT: MAMA NINA
1- RODE PAPRIKA 2.5 Kg.
2- GROTE WORTEL 5 STUKS
3- SUIKER 250 Gr. OF 1 GLAS (25 CL)
4- PLANTAARDIGE OLIE 250 Cl. OF 1 GLAS (25CL)
5- TOMATEN PUREE 500 Gr.
6- ZOUT 1 KOFFIELEPEL
7- AZIJN 9° 125 Cl. OF ½ GLAS (25 CL)
De paprika's en de wortels in niet te kleine stukjes snijden. Alle ingrediënten samen voegen. 45 min. op een zacht vuurtje koken, laten afkoelen. In luchtdichte potten doen. In de kelder zetten, en 2 dagen afdekken, zodat het licht er niet aan kan. Koud serveren, bij vlees of eender wat.
|