Ik ben Godijn Robert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Roberto.
Ik ben een man en woon in Brakel Everbeek(boven) (België) en mijn beroep is pré pensioen.
Ik ben geboren op 11/06/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Tuinieren,klussen,lezen,reizen,internet.
Everbeek, blijft me boeien,het verleden,he
Verhalen,activiteiten, Everbeek,blijft ons facineren. Het is een mooi, rustig dorp op taalgrens in de mooie Vlaamse Ardennen,het frans is hier nooit ver af.
Deze site gaat over het dagelijks leven,vroeger en nu.
Vroege herinneringen, verhalen,merkwaardige figuren,gebeurtenissen.
U kunt er ook aankondigingen voor een plaatselijke festiviteit op plaatsen.
Uw mening geven, zelf een verhaal aan toevoegen.
Kortom dit is de site van en voor Everbeek!
09-02-2011
Recept: Solijanka
23/12/010 Uit mama Nina's receptenboekje. De echte Russischise soljanka soep. Let wel dit is soep en maaltijd in een klap. Een eenpans gerecht.
Met een snee boerenbrood en een lekkere vodka, wat wilt de mens nog meer?
Het recept is Russich, de vodka Pools en wat men ook beweert deze ZUBROWKA is de lekkerste. Afkomstig uit Byalistok, noord-oost Polen in het Mazure gebied net aan de grens met Wit Rusland. In iedere fles Zubrowka zijn steeds twee grassprietjes aanwezig en deze geven de zo typische smaak en de lichtgroene kleur aan deze lekkere vodka. Dit gras wordt bizongras genoemd en komt alleen in die streek voort, want daar grazen nog steeds deze Europese bizons of wisent op deze weiden. Dus een goede fles Zubrowka in de frigo, ijskoud serveren en "Nasadarowje". En niet vergeten de Soljanka uit te lepelen!
Benodigheden voor de Soljanka soep.
Rundsvlees met been 500 gr. Ui 1 Wortel 1 Witte bonen handvol Groene kool 1/4 Augurken 2 (uit bokaal) Weense worst 2 Ham 1 stevige plak (1 cm dik) Gerookte worst (Poolse worst) Paar stevige sneden Tomaten 2 Bladpeterselie Peper en zout en kruidentuiltje van thijm en lauwerier
Bereiding: Doe in een kom +- 2 lieter koud water, voeg daarbij het been van het rundsvlees, 1 grote gesneden ui, de in grove stukken gesneden wortel en de witte bonen, die men vooraf 2 uur heeft laten weken en het kruidentuiltje. Als het water begint te koken, het runsvlees toevoegen. Als het vlees zacht is, voegt men de geraspte kool en de 2 in schijfjes gesneden augurken toe. De weense worstjes in 1 cm stukjes, de ham in teerlingjes en de gerookte worst in sneden van 1/2 cm dik snijden. De 2 tomaten in 8 stukjes snijden en in een weinig olijfolie bakken. Neem het gare vlees uit de kom en snij het in blokjes van +- 1cm.. Verwijder het been en het kruidentuiltje. Daarna voegt u alles terug toe aan de soep, (Het vlees, de stukjes weense worst, de ham, de schijfjes gerookte worst en de gebakken tomaten) Laat even doorkoken en voeg op het laatst, peper en zout toe, volgens smaak. Serveer de soep in een groot diep bord en garneer met bladpeterselie. mag ook gewone zijn bij gebrek aan . Smakelijk.