Gisteren kreeg ik een telefoontje van een iet wat gelaten Kurt Pacqué. De speler-trainer van Sporting Ertvelde had eerder op de dag zijn ontslag ingediend bij de club. Met een wrang gevoel. De voorbije weken waren er reeds verschillende nieuwe spelers aangekondigd en het zag er naar uit dat hij opniuew een team zou hebben om mee naar de prijzen te mikken volgend seizoen. En één beslissing van het zo ambitieuze bestuur en enkele dagen bedenktijd verder dab dit. 'Ik kan mij niet meer terugvinden in de beslissingen van het bestuur en de groep verder motiveren. Met spijt in het hart, dat geef ik grif toe, en in de hoop dat er hier of daar nog een aanbieding in de bus valt van een ander club, is het momenteel gedaan met de samenwerking tussen mijzelf en Sporting Ertvelde. Ik kreeg zowat een dejà vu gevoel over mij. Ook vorig seizoen stond Kurt aan de vooravond van een schitterend gebeuren. Vrij confortabel op kop in derde provinciale A met FC Zelzate maar dan ... de reeds lang in opbouw zijnde fusie tussen FéCé en Den SLV werd een feit, De jongens van Kurt kennen een dipje, er kondigen zich wat lichte betalingsmoeilijkheden aan, slechts weinig spelers van de Fécé gaan niet mee in de fusie en het kampioenschap gaat naar de SLV. Zelzate kan wel vieren ja, maar Kurt en de groep errond zitten een beetje in een hoekje en kregen toch wel de klappen op dit moment. Niet getreurd want heel wat van zijn jongens volgen Kurt naar het ambitieuze Sporting Ertvelde, dat opnieuw geen slecht seizoen draaide en nog enkele verloren zonen opnieuw in de kudde bracht en met veel verwachtinb uitkeek naar volgend seizoen toe. De schapen zijn opnieuw samen, maar zien hun herder weggaan en welke gevolgen heeft dit naar de komende campagne toe. Ik denk dat er nog veel gezond verstand en de nodige positieve communicatie zal nodig zijn om met heldere kopjes aan die volgende peridode te beginnen. Wie zei ook alweer dat de transferts rond nieuwe spelers veel te vroeg werden op stapel gezet? Beleeft een mens op die manier nog een beetje plezier aan zijn hobby?
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Met de viering van Palmzondag is de Goede Week gestart, de laatste rechte lijn naar Pasen toe. Het einde van de veertigdagentijd die begonnen is, zoveel weken terug, op Aswoensdag. Voor velen is het nog te vroeg om zich daar iets bij voor te stellen, laat staan te beleven. Misschien doet Goede Vrijdag, de Dood Van Jezus, een belletje rinkelen. Of enkel Pasen zelf. Maar als de Verijzenis van Christus daarmee geassocieerd wordt betwijfel ik bij velen. Pasen is één van de vel feestdagen van het jaar waarop er niet moet gewerkt worden en zo ja voor dubbele pree. Als gewezen cathesist voor de Plechtige Communikanten is de Goede Week voormij altijd één van de sterke momenten van het christelijk jaar. Telkens probeer ik weer tijdens die Goede Week hier en daar mijn medewerking te verlenen aan de liturgie. Vandaag, het lang evangelie van Marcus en op Goede Vrijdag in de namiddag De Kruisweg, een dag waarvoor ik steeds probeer verlof aan te vragen. En dat doet mij deugd ... En na de Eucharistieviering vertrok ik meteen naar het voetbal. En wie zag ik er als eerste toen ik uitstapte uit de wagen? Meester Claeys. Robert Claeys: een oud voetballer, oud trainer en momenteel nog steeds werkend voor de jeugdwerking van FAC Waarschoot. Het eerste wat hij vroeg was: 'Heb ik je daarnet niet gezien in de kerk van Beke?' Ik was dus niet alleen, in tijden dat je meer en meer hoort dat het Katholiek Geloof afkalverd doet dat wel deugd. Ik ben niet alleen. Ook op het voetbal waren wij niet alleen, Waarschoot kon vanavond kampioen worden in tweede provinciale A. Eén punt tegen KVV Zelzate volstond om de zwaarste nacht van Waarschoot te kunnen inluiden. En dat gebeurde ook. Zelzate tekende in het begin de partije de beste patronen op het veld, maar scoren zat er niet in en deed ene Cornelis, topschutter van Waarschoot wel. Twee keer zelfs. Proficiat Leeuwen ! Persfotografen in overloed om die eerste vreugde uitbarstingen van de wit-zwarten op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen, eventjes bekijken, nog snel iets corrigeren en digitaal doorsturen naar de directie zodat maandag via de krant iedereen kan meegenieten Schitterend gewoon. Nu enkele uren later denk, de vrouw reeds gaan slapen en ik alleen voor de computer, denk ik plotseling terug aan de dag toen Jezus, gezeten op de rug van een ezel, Jeruzalem binnen trad. Ook hij bracht een grote meute supporters van mee. Gek hé ?