Inhoud blog
  • carrĂ© met frangipanne met abrikozenconfituur
  • ananaskoekjes
  • BRESILIENNETAART
  • Speculoosmousse
  • Chocolademousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    suikervrije dessertjes maken

    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake in de microgolfoven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    150 gram boter (ik gebruik solo light)
    75 gram suikervrije melkchocolade
    75 gram pure chocolade
    3 eieren
    50 gram tagatesse
    100 gram zelfrijzende bloem
    1,5 koffielepel bakpoeder

    Roer de eieren maar niet MIXEN (anders wordt de cake hard)!!!!
    Laat op 350 watt de chocolade en boter smelten.
    Doe de chocolade bij de suiker en roer om.
    Voeg de eieren toe en terug roeren.
    Tot slot de bloem en het bakpoeder toevoegen.

    Alles in de MULTIFLEX vorm.

    3 min op 750 watt.

    3 min laten rusten met de deur dicht.

    Nog eens 3 min op 750 watt.

    SMAKELIJK

    28-02-2013 om 11:24 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels ( minuut)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Dit zijn wafels waarvan het deeg heel vlug klaar is.

    500 gram zelfrijzende bloem
    1/2 liter melk
    6 eieren
    100 gram tagatesse
    150 gram boter ( hier gebruik ik solo light)


    Roer de bloem en de melk en eierdooiers door elkaar.
    Voeg de boter toe ( eventueel smelten).
    Voeg de suiker toe.
    Klop de eiwitten op en voeg ze toe.
    Bak de wafels

    SMAKELIJK

    28-02-2013 om 11:18 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLENSJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    heerlijk en bijna geen werk aan.


    200 gram zelfrijzende bloem
    1/2 liter melk
    25 gram tagatesse
    4 eieren

    Zeef de bloem en meng met de eieren
    Maak in het midden van de bloem een kuiltje en roer daar de melk in
    Meng tot een homogene massa

    Bakken en smakelijk

    28-02-2013 om 11:14 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWAARWAFELTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 300 gram bloem
    250 gram vetstof (ik gebruik solo light)
    150  gram tagatesse
    4 eieren

    Smelt de vetstof
    Klop er de eieren en suiker door
    Voeg de bloem toe
    Alles goed kloppen

    Leg 4 hoopjes deeg met een soeplepel op een dubbel wafelijzer

    Laat afkoelen op een rooster

    SMAKELIJK



    28-02-2013 om 11:10 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPGEROLDE AARDBEIENBISCUIT


















    BISCUIT:

    6 eieren
    120 gram zelfrijzende bloem
    90 gram tagatesse

    AFWERKING:

    aardbeien
    slagroom (om op te kloppen)
    tagatesse
    suikervrije aardbeienconfituur


    BEREIDING

    BISCUIT:

    De eieren en de tagatesse 10 min laten luchtig kloppen in de ROBOT op de hoogste stand. Dit tot een wit beslag.
    Dit kan eventueel ook met een gewone mixer.

    Spatel de gezeefde bloem ( beetje per beetje) onder het beslag. Zeker niet meer kloppen.

    Het bakblik  (uit de oven) bedekken met bakpapier en beboteren.

    Het deeg erop gieten en gelijkmatig verdelen.

    Plaats dit in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 15 minuten.

    Maak een keukenhanddoek vochtig en leg op dit op de tafel.

    Stort de koek erop en rol de koek met de natte handdoek op en ontrol. Doe dit een paar keer. En laat het deeg afkoelen.


    AFWERKING:

    Rol het deeg af.  Bestrijk met een laagje aardbeienconfituur. Dan de opgeklopte slagroom en kleine stukjes aardbeien erop.
    Rol het deeg toe.
    Bestrijk de buitenkant met slagroom. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak.
    Versier met halve aardbeien.


    SMAKELIJK





    28-02-2013 om 11:02 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American cookies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De meeste recepten van American cookies zijn met bruine suiker.
    Nu heb ik toch een recept van cookies met tagatesse en ze smaken heerlijk. Bovendien zijn ze vlug klaar en is de bereiding heel simpel

    Voor ongeveer 20 stuks



    125 gram gesmolten boter
    1 vanillestokje
    1 ei
    50 gram tagatesse
    1/2 koffielepel zout
    200 gram bloem
    50 gram pure chocolade


    Meng de bloem, zout, suiker, boter, ei en vanillezaadjes tot een homogene massa.
    Voeg eventueel nog wat bloem toe zodat het een vaste bol vormt.

    Laat dit een 1/2 uur rusten in de koelkast.

    Hak de chocolade in stukjes.
    Vermeng de chocolade in het deeg.
    Draai er balletjes van.
    De koekjes aandrukken op het bakpapier (ongeveer 5 cm diameter)

    30 min bakken op 175 graden in het midden van de oven.

    Laten afkoelen

    SMAKELIJK


    28-02-2013 om 10:43 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BISCUIT MET SLAGROOM EN FRUIT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor de biscuit:

    200 gram zelfrijzende bloem
    100 gram tagatesse
    5 eieren

    Voor de afwerking:
    Fruit
    slagroom om zelf op te kloppen
    zoetstof
    pure chocolade

    BEREIDING:

    Biscuit:

    Tagatesse en eieren in de ROBOT 10 min kloppen op de hoogste stand tot een wit beslag.
    Zeef de bloem en spatel die eronder (beetje bij beetje). Zeker niet kloppen.
    Giet in de springvorm en laat 30 tot 35 minuten bakken op 180 graden.
    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

    Wanneer de biscuit afgekoeld is dan snij je hem horizontaal door in 2 gelijke stukken.

    Afwerking:

    Klop de slagroom op met een weinig tagatesse.
    Snij het fruit.
    Rasp de chocolade.

    Leg tussen de 2 lagen wat fruit en slagroom. (Ik leg er ananas en aardbeien tussen).
    Wrijf heel de biscuit in met slagroom.
    Strooi de zijkanten in met geraspte chocolade.
    Bedek de taart met fruit en werk af met toefjes chocolade.

    SMAKELIJK

    Bijlagen:
    biscuit 2.jpg (57.4 KB)   

    28-02-2013 om 00:00 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs