Inhoud blog
  • carrĂ© met frangipanne met abrikozenconfituur
  • ananaskoekjes
  • BRESILIENNETAART
  • Speculoosmousse
  • Chocolademousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    suikervrije dessertjes maken

    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoosmousse
    4 eieren
    1 pakje speculoos suikervrij
    1,5 soeplepel tagatesse
    250 gram mascarpone

    Klop de eigelen en 1 lepel tagatesse schuimig en laat even intrekken.
    Maal de speculoos
    Doe de mascarpone bij het eigeel en meng.
    Voeg de speculoos toe (spaar een beetje voor de garnituur)
    Eiwitten opkloppen met0,5 lepel tagatesse.
    Eiwitten eronder mengen .
    Enkele uren laten opstijven in de koelkast.


    Smakelijk


    13-03-2013 om 13:25 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    100 gram chocolade fondant
    100 gram melk cholade  ( zonder suiker)
    2 eieren
    15 cl room
    15 gram tagatesse

    Smelt de chocolade in een klein beetje water in de microgolf op halve kracht.
    Klop de eierdooiers en tagatesse romig en voeg er de afgekoelde chocolade bij.
    Klop de room stijf en spatel die voorzichtig onder het mengsel.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ook die voorzichtig onder het mengsel.
    Doe in kleine schaaltjes.
    Laat enkele uren opstijven in de koelkast.


    Smakelijk


    13-03-2013 om 13:20 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculooskaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 vel kruimeldeeg
    3 eieren
    50 gram tagatesse
    1 eetlepel tarwebloem
    40 gram speculoos
    2 eetlepel amaretto
    500 gram volle platte kaas


    Oven voorverwarmen op 210 graden
    Splits de eieren.
    Klop het eigeel, suikeren bloem met de hand.
    Maal de speculoos en voeg bij het eimengsel.
    Voeg de amaretto toe.
    Voeg de platte kaas toe.
    Klop de eiwitten stijf en spatel eronder.
    Doe de kruimeldeeg in de springvorm en druk de zijkanten goed aan.
    Alles in de vorm en plat strijken.
    30 min bakken op 210 graden.
    Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
    Laat even afkoelen.
    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
    Plaats de taart in de koelkast zodat hij lekker fris is.

    Smakelijk...

    13-03-2013 om 13:02 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs