100 gram amandelpoeder 50 gram tagatesse2 eieren + 1 dooier opgelost in wat melk gesmolten boter 1 rol bladerdeeg 1 klein potje suikervrije abrikozenconfituur
Meng de amandelpoeder met de tagatesse, de 2 eieren en de boter Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit. Prik het deeg in met een vork en snij er een groot vierkant uit. Bewaar de restjes Spreid het amandel mengsel uit over het deeg maar laat 1 cm vrij aan de randen. (je kan wat vulsel teveel hebben). Plooi de randen om en zet ze verticaal omhoog. Snij de restjes in reepjes . Bedek de taart met de confituur en werk af met de restjes deeg. Neem een borsteltje en bestrijk de randen met het verdunde eigeel. Bak 20 minuten op 180 graden.
Scheid de eieren en klop de dooiers op met water en tagatesse tot een witte massa zeef de bloem en maizena erdoor voeg snuifje zout toe voeg de boter toe klop de eiwitten stijf en meng onder het deeg samen met de ananas
Breng de melk aan de kook meng de tagatesse en de vanillepoeder samen Giet de tagatesse in de melk en roer krachtig met een garde. Laat afkoelen
Vulling:
Klop de dooiers op met de tagatesse Meng de pudding eronder roer de bloem erdoor voeg de melk toe en roer de massa glad klop de eiwitten met de vanillesuiker en roer onder het beslag. Het eiwit moet volledig opgenomen zijn.
nootjes: Bak de schilfers met tagatesse in wat boter; Laat ze afkoelen en hak ze fijn tot nootjes
Afwerking:
Vet een taartvorm. Bekleed met de kruimeldeeg Vul de vorm tot de helft met de vulling Bak 35 min op 200 graden Controleer of de flan gaar is met een tandenstoker. Laat de flan afkoelen Klop de slagroom op en strijk hem vlak op de flan Bestrooi met de nootjes.