Inhoud blog
  • carré met frangipanne met abrikozenconfituur
  • ananaskoekjes
  • BRESILIENNETAART
  • Speculoosmousse
  • Chocolademousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    suikervrije dessertjes maken

    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carré met frangipanne met abrikozenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 100 gram amandelpoeder
    50 gram tagatesse2 eieren + 1 dooier opgelost in wat melk
    gesmolten boter
    1 rol bladerdeeg
    1 klein potje suikervrije abrikozenconfituur


    Meng de amandelpoeder met de tagatesse, de 2 eieren en de boter
    Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit.
    Prik het deeg in met een vork en snij er een groot vierkant uit. Bewaar de restjes
    Spreid het amandel mengsel uit over het deeg maar laat 1 cm vrij aan de randen. (je kan wat vulsel teveel hebben).
    Plooi de randen om en zet ze verticaal omhoog.
    Snij de restjes in reepjes .
    Bedek de taart met de confituur en werk af met de restjes deeg.
    Neem een borsteltje en bestrijk de randen met het verdunde eigeel.
    Bak 20 minuten op 180 graden.

    Smakelijk

    30-03-2013 om 16:02 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ananaskoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigheden:

    2 eieren
    2 eetlepels water
    30 gram tagatesse
    100 gram zelfrijzende bloem
    snuifje zout
    50 gram boter
    1 eetlepel maizena
    150 gam ananas

    Scheid de eieren en klop de dooiers op met water en tagatesse tot een witte massa
    zeef de bloem en maizena erdoor
    voeg snuifje zout toe
    voeg de boter toe
    klop de eiwitten stijf en meng onder het deeg samen met de ananas

    30 min op 160 graden

    smakelijk

    30-03-2013 om 15:16 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRESILIENNETAART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden:
    1 vel kruimeldeeg
    vanillepudding: 200 ml melk, 25 gram tagatesse, 20 gram vanillepoeder
    Vulling: 5 dooiers, 50 gram tagatesse, 70 gram bloem, 400 ml melk, 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker
    nootjes: 75gram amandelschilfers, 75 gram tagatesse, iets boter
    room: 3 dl room, gram tagatesse


    De pudding:

    Breng de melk aan de kook
    meng de tagatesse en de vanillepoeder samen
    Giet de tagatesse in de melk en roer krachtig met een garde.
    Laat afkoelen

    Vulling:

    Klop de dooiers op met de tagatesse
    Meng de pudding eronder
    roer de bloem erdoor
    voeg de melk toe en roer de massa glad
    klop de eiwitten met de vanillesuiker en roer onder het beslag. Het eiwit moet volledig opgenomen zijn.

    nootjes: Bak de schilfers met tagatesse in wat boter; Laat ze afkoelen en hak ze fijn tot nootjes

    Afwerking:

    Vet een taartvorm.
    Bekleed met de kruimeldeeg
    Vul de vorm tot de helft met de vulling
    Bak 35 min op 200 graden
    Controleer of de flan gaar is met een tandenstoker.
    Laat de flan afkoelen
    Klop de slagroom op en strijk hem vlak op de flan
    Bestrooi met de nootjes.

    smakelijk

    30-03-2013 om 15:13 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs