Smelt de chocolade in een klein beetje water in de microgolf op halve kracht. Klop de eierdooiers en tagatesse romig en voeg er de afgekoelde chocolade bij. Klop de room stijf en spatel die voorzichtig onder het mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ook die voorzichtig onder het mengsel. Doe in kleine schaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 210 graden Splits de eieren. Klop het eigeel, suikeren bloem met de hand. Maal de speculoos en voeg bij het eimengsel. Voeg de amaretto toe. Voeg de platte kaas toe. Klop de eiwitten stijf en spatel eronder. Doe de kruimeldeeg in de springvorm en druk de zijkanten goed aan. Alles in de vorm en plat strijken. 30 min bakken op 210 graden. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Laat even afkoelen. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Plaats de taart in de koelkast zodat hij lekker fris is.
Brownies ( een vorm nodig van 20 cm lang en 15 cm breed ongeveer)
170 gram TAGACAO ( gekocht in de carrefour) 70 gram tagatesse 250 gram gesmolten boter (ik heb solo light gebruikt, de vloeibare vorm en dan niet gesmolten) 160 gram bloem 4 eieren 1/2 koffielepel bakpoeder
Alles mengen. In een bakvorm gieten (goed insmeren met boter of bakpapier). 35 tot 40 min bakken op 160 graden.
150 gram boter (ik gebruik solo light) 75 gram suikervrije melkchocolade 75 gram pure chocolade 3 eieren 50 gram tagatesse 100 gram zelfrijzende bloem 1,5 koffielepel bakpoeder
Roer de eieren maar niet MIXEN (anders wordt de cake hard)!!!! Laat op 350 watt de chocolade en boter smelten. Doe de chocolade bij de suiker en roer om. Voeg de eieren toe en terug roeren. Tot slot de bloem en het bakpoeder toevoegen.
Dit zijn wafels waarvan het deeg heel vlug klaar is.
500 gram zelfrijzende bloem 1/2 liter melk 6 eieren 100 gram tagatesse 150 gram boter ( hier gebruik ik solo light)
Roer de bloem en de melk en eierdooiers door elkaar. Voeg de boter toe ( eventueel smelten). Voeg de suiker toe. Klop de eiwitten op en voeg ze toe. Bak de wafels
aardbeien slagroom (om op te kloppen) tagatesse suikervrije aardbeienconfituur
BEREIDING
BISCUIT:
De eieren en de tagatesse 10 min laten luchtig kloppen in de ROBOT op de hoogste stand. Dit tot een wit beslag. Dit kan eventueel ook met een gewone mixer.
Spatel de gezeefde bloem ( beetje per beetje) onder het beslag. Zeker niet meer kloppen.
Het bakblik (uit de oven) bedekken met bakpapier en beboteren.
Het deeg erop gieten en gelijkmatig verdelen.
Plaats dit in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 15 minuten.
Maak een keukenhanddoek vochtig en leg op dit op de tafel.
Stort de koek erop en rol de koek met de natte handdoek op en ontrol. Doe dit een paar keer. En laat het deeg afkoelen.
AFWERKING:
Rol het deeg af. Bestrijk met een laagje aardbeienconfituur. Dan de opgeklopte slagroom en kleine stukjes aardbeien erop. Rol het deeg toe. Bestrijk de buitenkant met slagroom. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak. Versier met halve aardbeien.
De meeste recepten van American cookies zijn met bruine suiker. Nu heb ik toch een recept van cookies met tagatesse en ze smaken heerlijk. Bovendien zijn ze vlug klaar en is de bereiding heel simpel
Voor de biscuit: 200 gram zelfrijzende bloem 100 gram tagatesse 5 eieren
Voor de afwerking: Fruit slagroom om zelf op te kloppen zoetstof pure chocolade
BEREIDING:
Biscuit:
Tagatesse en eieren in de ROBOT 10 min kloppen op de hoogste stand tot een wit beslag. Zeef de bloem en spatel die eronder (beetje bij beetje). Zeker niet kloppen. Giet in de springvorm en laat 30 tot 35 minuten bakken op 180 graden. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Wanneer de biscuit afgekoeld is dan snij je hem horizontaal door in 2 gelijke stukken.
Afwerking:
Klop de slagroom op met een weinig tagatesse. Snij het fruit. Rasp de chocolade.
Leg tussen de 2 lagen wat fruit en slagroom. (Ik leg er ananas en aardbeien tussen). Wrijf heel de biscuit in met slagroom. Strooi de zijkanten in met geraspte chocolade. Bedek de taart met fruit en werk af met toefjes chocolade.