aardbeien slagroom (om op te kloppen) tagatesse suikervrije aardbeienconfituur
BEREIDING
BISCUIT:
De eieren en de tagatesse 10 min laten luchtig kloppen in de ROBOT op de hoogste stand. Dit tot een wit beslag. Dit kan eventueel ook met een gewone mixer.
Spatel de gezeefde bloem ( beetje per beetje) onder het beslag. Zeker niet meer kloppen.
Het bakblik (uit de oven) bedekken met bakpapier en beboteren.
Het deeg erop gieten en gelijkmatig verdelen.
Plaats dit in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 15 minuten.
Maak een keukenhanddoek vochtig en leg op dit op de tafel.
Stort de koek erop en rol de koek met de natte handdoek op en ontrol. Doe dit een paar keer. En laat het deeg afkoelen.
AFWERKING:
Rol het deeg af. Bestrijk met een laagje aardbeienconfituur. Dan de opgeklopte slagroom en kleine stukjes aardbeien erop. Rol het deeg toe. Bestrijk de buitenkant met slagroom. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak. Versier met halve aardbeien.
De meeste recepten van American cookies zijn met bruine suiker. Nu heb ik toch een recept van cookies met tagatesse en ze smaken heerlijk. Bovendien zijn ze vlug klaar en is de bereiding heel simpel
Voor de biscuit: 200 gram zelfrijzende bloem 100 gram tagatesse 5 eieren
Voor de afwerking: Fruit slagroom om zelf op te kloppen zoetstof pure chocolade
BEREIDING:
Biscuit:
Tagatesse en eieren in de ROBOT 10 min kloppen op de hoogste stand tot een wit beslag. Zeef de bloem en spatel die eronder (beetje bij beetje). Zeker niet kloppen. Giet in de springvorm en laat 30 tot 35 minuten bakken op 180 graden. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Wanneer de biscuit afgekoeld is dan snij je hem horizontaal door in 2 gelijke stukken.
Afwerking:
Klop de slagroom op met een weinig tagatesse. Snij het fruit. Rasp de chocolade.
Leg tussen de 2 lagen wat fruit en slagroom. (Ik leg er ananas en aardbeien tussen). Wrijf heel de biscuit in met slagroom. Strooi de zijkanten in met geraspte chocolade. Bedek de taart met fruit en werk af met toefjes chocolade.