Inhoud blog
  • carrĂ© met frangipanne met abrikozenconfituur
  • ananaskoekjes
  • BRESILIENNETAART
  • Speculoosmousse
  • Chocolademousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    suikervrije dessertjes maken

    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEWAARWAFELTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 300 gram bloem
    250 gram vetstof (ik gebruik solo light)
    150  gram tagatesse
    4 eieren

    Smelt de vetstof
    Klop er de eieren en suiker door
    Voeg de bloem toe
    Alles goed kloppen

    Leg 4 hoopjes deeg met een soeplepel op een dubbel wafelijzer

    Laat afkoelen op een rooster

    SMAKELIJK



    28-02-2013 om 11:10 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPGEROLDE AARDBEIENBISCUIT


















    BISCUIT:

    6 eieren
    120 gram zelfrijzende bloem
    90 gram tagatesse

    AFWERKING:

    aardbeien
    slagroom (om op te kloppen)
    tagatesse
    suikervrije aardbeienconfituur


    BEREIDING

    BISCUIT:

    De eieren en de tagatesse 10 min laten luchtig kloppen in de ROBOT op de hoogste stand. Dit tot een wit beslag.
    Dit kan eventueel ook met een gewone mixer.

    Spatel de gezeefde bloem ( beetje per beetje) onder het beslag. Zeker niet meer kloppen.

    Het bakblik  (uit de oven) bedekken met bakpapier en beboteren.

    Het deeg erop gieten en gelijkmatig verdelen.

    Plaats dit in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 15 minuten.

    Maak een keukenhanddoek vochtig en leg op dit op de tafel.

    Stort de koek erop en rol de koek met de natte handdoek op en ontrol. Doe dit een paar keer. En laat het deeg afkoelen.


    AFWERKING:

    Rol het deeg af.  Bestrijk met een laagje aardbeienconfituur. Dan de opgeklopte slagroom en kleine stukjes aardbeien erop.
    Rol het deeg toe.
    Bestrijk de buitenkant met slagroom. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak.
    Versier met halve aardbeien.


    SMAKELIJK





    28-02-2013 om 11:02 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American cookies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De meeste recepten van American cookies zijn met bruine suiker.
    Nu heb ik toch een recept van cookies met tagatesse en ze smaken heerlijk. Bovendien zijn ze vlug klaar en is de bereiding heel simpel

    Voor ongeveer 20 stuks



    125 gram gesmolten boter
    1 vanillestokje
    1 ei
    50 gram tagatesse
    1/2 koffielepel zout
    200 gram bloem
    50 gram pure chocolade


    Meng de bloem, zout, suiker, boter, ei en vanillezaadjes tot een homogene massa.
    Voeg eventueel nog wat bloem toe zodat het een vaste bol vormt.

    Laat dit een 1/2 uur rusten in de koelkast.

    Hak de chocolade in stukjes.
    Vermeng de chocolade in het deeg.
    Draai er balletjes van.
    De koekjes aandrukken op het bakpapier (ongeveer 5 cm diameter)

    30 min bakken op 175 graden in het midden van de oven.

    Laten afkoelen

    SMAKELIJK


    28-02-2013 om 10:43 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BISCUIT MET SLAGROOM EN FRUIT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor de biscuit:

    200 gram zelfrijzende bloem
    100 gram tagatesse
    5 eieren

    Voor de afwerking:
    Fruit
    slagroom om zelf op te kloppen
    zoetstof
    pure chocolade

    BEREIDING:

    Biscuit:

    Tagatesse en eieren in de ROBOT 10 min kloppen op de hoogste stand tot een wit beslag.
    Zeef de bloem en spatel die eronder (beetje bij beetje). Zeker niet kloppen.
    Giet in de springvorm en laat 30 tot 35 minuten bakken op 180 graden.
    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

    Wanneer de biscuit afgekoeld is dan snij je hem horizontaal door in 2 gelijke stukken.

    Afwerking:

    Klop de slagroom op met een weinig tagatesse.
    Snij het fruit.
    Rasp de chocolade.

    Leg tussen de 2 lagen wat fruit en slagroom. (Ik leg er ananas en aardbeien tussen).
    Wrijf heel de biscuit in met slagroom.
    Strooi de zijkanten in met geraspte chocolade.
    Bedek de taart met fruit en werk af met toefjes chocolade.

    SMAKELIJK

    Bijlagen:
    biscuit 2.jpg (57.4 KB)   

    28-02-2013 om 00:00 geschreven door ellenvt  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs