Bergklassen Stanzach

Naar Stanzach…aftellen maar ! – Sint-Victor Turnhout
Foto's Sneeuwklassen 2024
  • STANZACH DAG 1
  • STANZACH DAG 2
  • STANZACH DAG 2 - avond
  • STANZACH DAG 3
  • STANZACH DAG 4
  • STANZACH DAG 4 - avond
  • STANZACH DAG 5
  • STANZACH DAG 6
  • STANZACH DAG 7
  • STANZACH DAG 8
    FOTO'S SNEEUWKLASSEN VIJFDE LEERJAAR 2024
  • STANZACH DAG
    Sneeuwklaslinks
  • Lechtal
  • Het weer in Stanzach
  • Webcam op de skipiste van Stanzach
  • Het weer in Tirol
  • Burcht Ehrenberg












  • GBS 'De Hei'

    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd: De tijd van buchten en steden II
    Rond 1 000 was het weer rustig en veilig in onze streken. De mensen begonnen handel te drijven. Handelaars en ambachtslui vestigden zich in steden. Ze bouwden hun stad langs een rivier of op een kruispunt van landwegen.


    Kooplieden wilden dat er regels en wetten kwamen in de steden. Bijvoorbeeld over de betaling van spullen: Wat als er iemand niet betaalde?

    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd: De tijd van burchten en steden
    1. De tijd van burchten
    - Kloosters

    Karel de Grote leefde zo'n 1300 jaar geleden. Hij was koning van het Frankische rijk. Karel voerde tijdens zijn leven veel oorlogen. De Saksen waren zijn grootste tegenstanders.


    - Het ontstaan van kastelen:
    In de Middeleeuwen werden de eerste kastelen gebouwd. Het was een onrustige tijd. De mensen voelden zich niet veilig.


    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd: De tijd van Grieken en Romeinen
    De Romeinen kwamen oorspronkelijk uit Rome. De keizers van Rome wilden het Romeinse Rijk zo groot mogelijk maken. Daarom veroverden ze grote delen van Europa en Noord-Afrika.



    De Romeinen hadden een enorm leger met goed getrainde soldaten. Ze veroverden het ene naar het andere gebied in Europa.


    De meeste huizen in het oude Rome hadden geen stromend water. De Romeinen gingen naar openbare wc's en zichzelf wassen deden ze in een van de badhuizen. Deze thermen waren heel populair bij de Romeinen!


    Ruilen was voordat er geld kwam de enige manier om spullen te kopen en verkopen. Maar de Romeinen ruilden geen spullen, maar betaalden met munten als ze spullen wilden hebben.
     

    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd: De tijd van Grieken en Romeinen
    In het Oude Griekenland waren de mannen de baas. Vrouwen en slaven hadden niets te vertellen.


    Griekenland wordt de bakermat van de westerse beschaving genoemd. Toen de rest van Europa nog in lemen hutjes woonde, bouwde men in Athene al imposante tempels en paleizen van steen.


    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd : de oudheid

    Ongeveer 7000 jaar geleden kregen we de eerste boeren in ons land. Ze woonden op een vaste plaats en verbouwden gewassen op hun akkers. Voor die tijd trokken de mensen van plaats naar plaats en leefden van jagen en verzamelen.






    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer thuis!


    Na een vlotte busrit arriveerden we rond 05.45 uur in Pijpelheide. Maar wat een thuiskomst zeg! We werden opgewacht door onze ouders en de ouderraad verwelkomde ons op een wel héél erg leuke manier: met koffie - koffiekoeken en andere drankjes! Wat was dat tof zeg!  Een fijn weerzien met de ouders en ook voor de juffen zo wat tijd om bij te babbelen. Dank je wel ouderraad voor dit leuke initiatief.
    Jullie positieve en toffe reacties hebben ons enorm veel deugd gedaan. We vonden het een hele eer om de voorbije 10 dagen met deze kinderen te mogen stoeien, lachen, zingen, knuffelen, sleeën, skiën, ..........
    We hadden een super toffe groep bij! Het was dan ook voor ons elke dag genieten.

    Sneeuwklassers .... dank je wel om er samen zo'n leuke tijd van te maken in het mooie Stanzach!


    We kunnen jullie nu al vertellen dat onze sneeuwklasfilm in première gaat op vrijdag 19 april. Dan krijg je ook nog meer foto's te zien! 

    Een warm welkom!

    >> Reageer (12)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 in Tirol

     

     

    Jodelahitie ....hier zijn we voor de laatste keer met een bericht uit Stanzach.

    Piepkleine oogjes vanmorgen! We lagen dan ook maar om 23.40 uur in ons bed. Op de fuif was het dan ook zo plezant dat we geen zin hadden om te gaan slapen. We zijn nogal uit de bol gegaan hoor.  Voor we aan onze fuif begonnen kregen we van onze skimonitor ons skidiploma en een medaille. We hebben op de piste dan ook een geweldige prestatie geleverd en iedereen heeft met glans de wedstrijd uitgeskied. De tijden lagen dan ook heel dicht bij elkaar. Maar ja, er kan er maar één de snelste zijn. Bij de beginners ging Jannes met de eer lopen en bij de gevorderden was Ingnace de kampioen. Iedereen was terecht fier op zijn of haar prestatie. En de juffen ... die blonken ook van trots. Deze groep was echt schitterend!

     

    Helaas ... mooie liedjes duren niet lang en ons liedje is bijna uitgezongen. Met tegenzin gaan we nu onze koffers pakken. Als dit ook weer vlot gaat, trekken we tegen 10 uur weer naar de skipiste en kunnen we voor de laatste keer nog eens op de latten staan. Spijtig!

    Om 14 uur moeten de kamers opgeruimd zijn en onze koffers klaar staan. Dan hebben we nog even tijd voor een laatste sneeuwwandeling en wat sneeuwpret.

    In Jamdo spelen we dan nog de super sneeuwklasquiz en met een lekkere pizza sluiten we deze sneeuwklassen af.

    Rond 20.00 uur vertrekken we  weer richting Pijpelheide.

     

    Wij beleefden een super tijd hier. We hopen dat we met onze berichtjes en foto's jullie een beetje mee hebben kunnen laten genieten. Wij vonden jullie reacties wel heel fijn!

     

    Heel veel groetjes van onze kampioenen ... en we komen er bijna aan ....(al hadden we nog graag een klein beetje langer gebleven.)

    Tot morgenvroeg!

     

    Menu van de dag:

    Middag:

    - Minestronesoep

    - Pasta met balletjes in tomatensaus 

    - dessertenbuffet

     

    Avond:

    - Pizza

     

    Nacht:

    knapzak met tirolerbrood en beleg.

     


    >> Reageer (3)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 in Tirol

    Gisterenavond trokken we om 20.00 uur met Mieke, Frans en Francine het woud van Stanzach in.  We gingen naar Jamdo voor een lekker ijsje en daar zouden we onze juffen terugzien ... tenminste dat was ons verteld.  Maar al gauw beleefden we spannende avonturen in het woud.  Schimmen, klopgeesten, wolven en griezels: het werd ons af en toe te eng maar al bij al vonden we het een leuk spel.  Het lekkere ijsje maakte alles weer goed, we eindigden de avond met een vrolijke snoet.  Iedereen was snel in dromenland en nachtmerries bleven aan de kant.

    Vanmorgen heerste er in elke kamer al de nodige stress voor de wedstrijd van deze namiddag. Sommigen kregen nog amper hun broodje naar binnen.

    Gelukkig hadden we een leuke, ontspannende voormiddag op de Hanenkam.  We mochten met de 'bolletjeslift' naar boven en genoten onderweg van het prachtige uitzicht.  Boven aangekomen zochten we een geschikt plekje om te gaan zakglijden of te spelen in de sneeuw terwijl het sneeuwde.  Dolle pret!!!  We kregen het behoorlijk koud maar toen werden we getrakteerd op een lekker drankje in een warme skihut.  Om half 12 trokken we dalwaarts.  Superleuk om in een echt skigebied te genieten.

    Om half 2 trokken we naar de skipiste zodat we rustig onze ski's konden aantrekken. Eindelijk was het dan zover: de wedstrijd kon beginnen.

    Na een oefenbeurt begonnen we aan de beslissende slalom. De spanning steeg, onze knieën knikten. Als de besten gleden we tussen de vlaggetjes naar beneden. Geen idee wie de snelste was, het ging bij iedereen super goed. We zijn dan ook echt benieuwd naar de uitslag. Na de wedstrijd trokken we weer naar de ankerlift voor een nieuwe les. Nu de spanning eraf was genoten we volop van het skiën.  De gevorderden sprongen als echte sneeuwhazen met hun latten door het bos van Stanzach.  Onze beginners kwamen als echte skihelden wel vijf keer van de grote piste. 

    Vanavond op de sneeuwklasparty krijgen we van de skileraar ons diploma en onze welverdiende medaille.  Daarna gaan we er een echte 'lap' op geven en kruipen nog een laatste keer in ons sneeuwklasbed.

     

    Menu van de dag

    Middag :

    - Tomatensoep met balletjes

    - Gebakken aardappelen, erwtjes en worteltjes, cordon bleu

    - Pudding

     

    Avond :

    - Koude schotel met frietjes/brood

    - Fruit

     

    Het weer in Stanzach

    Vanmorgen koud en boven op de skipiste wolken en sneeuw.

    Na de middag werd het warmer en kwam de zon meer en meer tevoorschijn.

    Voor het eerst noteerden we positieve temperaturen.

     


    >> Reageer (3)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 in Tirol

    Vanmorgen werden we om 7.45uur gewekt met het 'Fliegerlied'.  De oogjes waren nog klein en het was stilletjes op de gang.  Na een opwarmingsdansje waren we klaar voor een stevig ontbijt.

    Na onze lekkere pistoletjes was het nog even dagboektijd.  Om 9.15 uur gingen we ons klaarmaken voor alweer een leuke skiles.  De zon straalde aan de hemel en we hadden er echt zin in!  Voor de beginners was het een spannende dag... de eerste keer op de ankerlift en de grote piste.  Ze hebben dit supergoed gedaan en hebben een voormiddag vol plezier beleefd.  Ook onze gevorderden hadden een superleuke skiles.  Ze mochten door het bos skiën.  Dit was geweldig maar spijtig genoeg is het sneeuwkonijn nog steeds niet gevonden.

    Terug in ons huisje aangekomen stond er weer een heerlijk middagmaal klaar.

    Deze namiddag trokken we met de stoeltjeslift naar de Jöchelspitze.  Toen we boven aankwamen was het lekker warm.  De zon straalde aan de hemel.  We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen! We hebben genoten van het uitzicht.  Na wat spelen in de sneeuw en glijden op onze 'poepplankjes' was het tijd voor een fotoshoot met supermooi uitzicht.  Na de fotoshoot mochten we nog wat van de berg glijden.  Iedereen kwam vrolijk naar beneden.  Om 15.50u gingen we terug met de stoeltjeslift naar beneden.  Hop de bus op en terug richting Stanzach.  Het was megatof!!!

    Vanavond gaan we een wandeling maken in Stanzach en dan naar Jamdo voor een lekker ijsje, we kijken er al naar uit.

     

    Menu van de dag

    Middag :

    - Noedelsoep

    - Spaghetti bolognaise met kaas

    - Fruit

     

    Avond :

    - Tirolerbroodjes met beleg / nog een portie spaghetti bolognaise voor wie wil

    - Yoghurt

     

    Het weer in Stanzach

    Vandaag hebben we kunnen genieten van een supermooie dag.  Het zonnetje heeft zich een ganse dag laten zien aan de hemel.  Blij dat we waren!!!


    >> Reageer (9)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodelavond in Stanzach

    Holadiéé ... wel 7 keer gingen we vanavond naar benéé! Wat een dolle pret op de rodelpiste.  Aan de pistenbully werden onze sleetjes vastgeketend en zo werden we per twee op een slee naar boven getrokken. Naast de skilift ging het dan hobbeldebobbel naar beneden. Terwijl het ene roddelpaar het wat rustiger aandeed, durfde een ander paar al met wat meer snelheid de berg af gaan. Hoe meer keer we mochten gaan, hoe meer iedereen wat minder op de rem ging staan. We vonden het "meer dan super geweldig leuk".

    Om 21.00 uur zaten we, zonder blauwe plekken, weer in ons huisje. Een koekje en wat drinken en dan konden we in bed. Maar dat was buiten de kinderen gerekend. Nog even een dansje doen voor het slapengaan .

    Op de kamers was alles weer heel snel stil ....


    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groetjes uit de bergen op 23/02/2013
    Een woordje van onze skikampioenen!
     

    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beginners aan het werk op 23/02/2013
    Onze beginners aan het werk!

    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevorderden aan het werk op 23/02/2013

    Onze gevorderden aan het werk!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 in Tirol

     

    Gisterenavond daagden de juffen de kinderen uit: één tegen allen! We moesten een heleboel opdrachten tot een goed einde brengen om de juffen te verslaan. Dat was nog lang niet alles. We moesten ook vier super acts brengen om onze overwinning binnen te halen. Ook dat werd door de meisjes, Ward, Cameron, Borann en Elias met zwier gedaan. De juffen hadden ons duchtig onderschat. Als tegenprestatie moesten de juffen zelf een act in elkaar steken en voor croissants zorgen bij het ontbijt. Ze brachten 'met er staat een eend in de gang' een toffe afsluiter van een leuke avond.

    En deze ochtend ..... lagen de croissants krakend vers klaar! Wat een prestatie van de juffen én dat op een zondag! ;-)

     

    Na het ontbijt  reden we naar Reutte voor een bezoek aan de burcht van Ehrenberg.  De geest van ridder Ruttiger leidde ons door het museum.  We waanden ons echt in de Middeleeuwen.  Als echte ridders en jonkvrouwen verlieten we iets voor 12 het museum.

    Vanmiddag hadden Mieke, Frans en Francine voor ons preisoep klaargemaakt.  Daarna kregen we aardappelpuree met boontjes en varkensgebraad.  Als afsluiter van ons heerlijke middagmaal was er nog een ijsje met fruitsla.  Er werd lekker gegeten en gesmuld waardoor we weer veel kracht hadden voor de skiles van deze namiddag. 

     

    Ook vandaag was het skiën weer een echte topper. Op de bananenlift ging het super vlot. Iedereen ging zonder te vallen naar boven en dan weer naar beneden. Morgen vergezellen ze de gevorderden naar de ankerlift. Die hadden daar vandaag alweer veel plezier met Benny. We waren dan ook moe en de chocomelk smaakte zoals steeds weer goed. De juf had verse appelcake laten maken en daar hebben we lekker van gesmuld.

     

    Vanavond gaan we nog rodelen: alweer een leuke afsluiter van een geslaagde dag.

     

    Menu van de dag:

    Middag

    - preisoep

    - aardappelpuree met varkensgebraad en boontjes

    - een ijsje met fruitsla

     

    Avond:

    - Tirolerbrood met kaas en vlees

    - Fruit / fruitsla / een koek

     

    Het weer in Stanzach

    Een frisse start van de dag met een straaltje zon. Na de middag kwamen er  meer wolken. Het bleef koud. Perfecte sneeuw om te skiën.

     

     Leuk om te lezen dat we gespot werden op de live-stream! We zullen eens zwaaien .... ;-)
    Morgen kijken tussen 10 en 12.00 uur!


    >> Reageer (3)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 in Tirol

    zaterdag 23 februari

    Vanmorgen werden we in stilte gewekt met een 'flits'.  Juf Karin stond naast ons bed om een foto van onze slaapkopjes te maken.  Na een stevig ontbijt was het tijd om onze skibotten aan te trekken.  Blijgezind trokken we naar de skipiste.  De zon stond te stralen aan de hemel, so ein schöner Tag!  De groep met de gevorderden mochten vandaag naar de ankerlift met hun nieuwe leraar Benjamin, spannend.  Onze beginners oefenden met Elmar op de bananenlift.  Knap hoe ze allemaal van de berg komen.  Wie naar de live stream kijkt, heeft de gevorderden misschien wel voorbij zien skiën?!?  Morgennamiddag van 14u tot 16u zijn we terug van de partij.  Misschien mogen onze beginners morgen ook al naar boven .

    Na het middagmaal gingen we met de bus naar Elbigenalp.  Daar stond de arrenslee al op ons te wachten.  We verdeelden ons in twee groepen.  De ene groep vertrok met de slee terwijl de anderen de kerk en het knekelhuisje bezochten.  Het knekelhuisje vonden we toch maar een beetje griezelig.  Het was leuk om door zo'n mooi berglandschap met de slee te glijden.  Wat zijn die bergen hier toch mooi!

    We werden vandaag ook verwend met een heerlijk stuk chocoladetaart/appeltaart/ijsje en een drankje.  Hhhhhmmmmm, wat kunnen wij hier toch smullen... .  Onze broeken beginnen te spannen .

    Omdat we zo laat thuis waren, mochten we kiezen of we douchten of niet.  Nu is het dagboektijd.  In de keuken zijn de kookouders druk in de weer om voor ons een lekkere hamburger met frietjes te maken.  Weer smullen ;-) ... .

    Vanavond nemen we het met z'n allen op tegen onze juffen, Ulrike en Lucie.  We hopen dat we ze kunnen verslaan!  We ronden de avond af met de show van de Pijpelheidse sterren.  Het belooft weer een leuke avond te worden!

     

    Menu van de dag

    Middag :

    Lentesoep (in de winter)

    Rijst met groentjes en kip zoet-zuur met ananas

    Fruit of yoghurt

     

    Avond :

    Frietjes met een broodje hamburger

     

    Het weer in Stanzach

    Koud, koud, koud maaaaaarrrrrrr heel zonnig.  In de namiddag enkele nevelslierten.  Heerlijk winterweer!!!

     


    >> Reageer (7)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 in Tirol.

    vrijdag 22 februari

     

    We dachten dat iedereen vanmorgen een beetje langer zou slapen na de inspannende dag van gisteren maar niets was minder waar. Iedereen was weer zo fris als een hoentje.

    Zoals elke dag, smaakte ook vandaag het ontbijt weer. Broodjes, cornflakes, yoghurt, bananen, choco ... het was weer heerlijk!

    - 9° vonden we vanmorgen toch iets te koud om al in de sneeuw te gaan spelen dus trokken we naar Freddy Sport om onze souvenirtjes te gaan kopen. Iedereen vond er wel iets leuks. Het zonnetje straalde ondertussen aan de hemel en het was best aangenaam buiten nu. De souvenirtjes werden vlug naar het huisje gebracht en de sleetjes die sleurden we naar buiten. Met de sleetjes trokken we naar de alpenweide. De weg naar boven werd nog leuker als we er ook met onze sleetjes mochten afglijden. Kei leuk vonden we dat. Eens op de alpenweide amuseerden we ons in de diepe sneeuw.  Sneeuwballen gooien, de juf plagen en in de sneeuw duwen, wat een pret was dat. Op het einde konden we langs een smal weggetje met onze slee naar beneden. Tot groot jolijt van velen.

    Pfff .... onze tong hing bijna op de grond van al die winterpret.

    Gelukkig stonden Frans en Francine al klaar met dikke erwtensoep met echte tiroolse 'backerbsen'.  Nog lekkerder vonden we de frietjes en het stoofvlees.

    Tot groot jolijt van iedereen volgde nog een heerlijk ijsje als dessert.

    Allemaal nodig want om 14.00 uur werden we op de skipiste verwacht voor weer een sportieve inspanning. Dat we er klaar voor waren hadden de skimonitoren ook direct door. Zij gingen er dan ook stevig tegen aan. Met als resultaat dat iedereen weer heel wat bijgeleerd had. Zelfs de gevorderden ontdekten dat ze nog heel wat konden leren: achteruit skiën bijvoorbeeld. En onze beginners ... die zijn van nu af geen 'beginners' meer. Die kwamen met glans van de berg! Is dat niet knap van hen? Wij zijn hier in elk geval apetrots op hen.

    Van al die inspanningen en van de  koude ging de warme chocomelk vlotjes naar binnen.

    Terwijl één groep onder de douche stond, speelde de andere het weerwolvenspel.

    Na een dik halfuur werden de rollen omgedraaid.

    Toen iedereen weer een fris geurtje bij had speelden we allemaal samen het weerwovenspel. Tof vonden we dat.

    Straks komen er lekkere hot-dogs en na het avondeten volgt er een spannend spel. We gaan op zoek naar de moordenaar van onze skileraar ...............

    Menu van de dag

    Middag:

    Erwtensoep met 'backerbsen'

    Frietjes met stoofvlees - sla, tomaten en worteltjes

    ijsje met of zonder chocoladesaus

     

    Avond:

    Hot-dogs, tirolerbrood en beleg

    Fruit naar keuze: appel/ appelsien / banaan

     

    Het weer in Stanzach

    Bitterkoud deze ochtend : -9°. Gelukkig kon het zonnetje de temperatuur al snel doen stijgen. Na de middag verdween de zon en werd het ook weer kouder.  Af en toe vielen er kleine vlokjes sneeuw.

     


    >> Reageer (7)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 : Tiroleravond

    Man, man, man, wat hebben we gejodeld vanavond! Twee tirolermuzikanten waren op bezoek in ons huisje. Met accordeon en gitaar vermaakten ze ons de hele avond. Wat konden die mannen jodelen zeg! Maar wij kunnen er ondertussen ook wat van hoor! Ons sneeuwklaslied klonk nu écht wel Tirools! We zongen en dansten er op los. We moeten jullie zeker niet meer vertellen dat we het allemaal super leuk vonden. Maar eerlijk ... we waren ook wel bekaf. Na een fris drankje gingen we met een goed gevoel slapen. Na een vermoeiende dag dachten we dat iedereen snel in dromenland zou zijn. Blijkbaar hadden ze mekaar nog héél wat te vertellen. Om 22.30 uur werd het eindelijk stil in de kamers. Pfff ...
    Onze eerste skidag zit erop ... We kijken al met veel plezier uit naar de dag van morgen!

    Bervagabunden sind wir, ja wir!

    Met 'Herzlichen Dank' aan Jeka:


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 in Tirol

    Vanmorgen werd iedereen om 7.40u gewekt met het"Fliegerlied".  Iedereen stond goedgemutst op.  We konden weer genieten van een heerlijk ontbijt.

    Eerst hebben we een half uurtje geleerd over het Lechtal.

    Dan was het eindelijk zo ver ... onze eerste skiles!!!  Gewapend met skibotten, helm, skibril en latten betraden we de skipiste.  De beginners krijgen les van Greti en de gevorderden van Peter.  Onze beginners waren de dapperste van alle Belgen !  Zonder tranen en zonder knikkende knieën gleed iedereen mooi naar beneden.  En ... ze geraakten zelfs altijd op tijd gestopt!  We zijn dan ook heel fier op hen, net zoals Greti. Het was mooi om te zien!  Onze gevorderden hadden dolle skipret op de bananenlift.  Zij hebben drie beginners in hun groep maar ze moeten zeker niet onderdoen.  Geweldig toch hé, die skiërs van ons .

    En honger dat we daarvan kregen.  Gelukkig hadden Frans, Francine en Mieke weer een heerlijke maaltijd voor ons klaargemaakt.  En gegeten dat er werd! 

    Na het eten trokken we onze sneeuwbotten aan voor een speurtocht in het dorp.

    Met een heleboel vragen verkenden we ons sneeuwklasdorpje.  We bleken al echte Stanzach-kenners te zijn.  Om 4 uur kenden we het dorpje op onze duimen.  En gelukkig was er dan ........ chocomelk met een heerlijke chocoprins.  Smullen maar!

    Na de chocomelk was het douchetijd of speelden we het casino-spel.  Als iedereen uit de douche kwam, werkten we de les van de voormiddag af en zongen we nog enkele liedjes.  Zoals steeds was er weer een geweldige ambiance.  Iedereen voelt zich dan ook in zijn nopjes.

    Na het avondeten komen 2 Tirolermuzikanten de boel opvrolijken.  We kijken er naar uit!

     

    Menu van de dag

    Middag:

    Groentesoep met 'pietekes'

    'Popeye'-patatjes mit wurst

    Heerlijke fruitsla of pudding

     

    Avond:

    Tirolerbroodjes met vlees en kaasassortiment

    Yoghurt

    Het weer in Stanzach

    Vanmorgen dwarrelden er nog wat sneeuwvlokjes naar beneden bij een temperatuur van -6C. We hebben vandaag geen zonnetje gezien.  In de namiddag was het -3°C.  Toch was het aangenaam om in de buitenlucht te vertoeven.


    >> Reageer (5)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groetjes uit Stanzach

    De beleving van de kinderen .....




    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 in Tirol : Casino avond

    We sloten  de dag af in 'Casino Krone'. Chique uitgedost, in ware gala-stijl trokken we met onze partner(s) naar het casino. Daar speelden we om toegangstickets te winnen voor de fuif van dinsdag. Bij elk spelletje kon je munten inzetten. Won je het spel, dan waren alle ingezette munten voor jou. Er werd dan ook echt gespeeld om te winnen. Daarna kropen we ons bed in want morgen moeten we fit zijn voor de eerste skiles.
    We hebben er echt zin in!

    De foto's van het avondspel zijn toegevoegd aan de webalbum van vandaag.

    Guten Nacht und bis morgen!


    >> Reageer (3)






    Leuke links
  • Meer over het verkeer
  • leuke, leerrijke opdrachten
  • yeti
  • Nicoland
  • karrewiet
  • Frans: En action
  • infoweb voor kinderen
  • verkeersborden
  • schooltv.: Leuke en leerrijke filmpjes.

    Leuke blogs
  • vierde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • Wereldgodsdiensten





  • Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Stanzach dag 7
  • Stanzach dag 6
  • Stanzach dag 5
  • Stanzach dag 4
  • Stanzach dag 3
  • Stanzach dag 2
  • Stanzach dag 1
  • Joepie! De sneeuwklassen komen eraan!
  • Joepie! De sneeuwklassen komen eraan!
  • Stanzach vijfde leerjaar dag 8

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Laatste commentaren
  • joepie een nieuw schooljaar (Nicky Liv Van Nuffelen)
        op Terug naar school!
  • Hip hip hoera! (Karin Verstraeten)
        op Hoera! Matteo is jarig!
  • jammer (ferre)
        op Sneeuwklassen dag 7
  • Stanzach (meester Eddy)
        op Sneeuwklassen dag 7
  • Kampioenen (Juf Katrien)
        op Sneeuwklassen dag 7
  • Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs