Irish Wolfhounds of Beltine

Inhoud blog
 • De shunt-testen NH3
 • De karaktertesten.
 • Caelis
 • Ondeugend
 • Vreemde taart

  Neem ook eens een kijkje op de blog van mijn halfzusje Ena!
  Haar stamboomnaam is Catkin.

  www.bloggen.be/catkin


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Zoeken in blog

  And all their manners
  do confess
  that courage dwells
  in gentleness.


  (from a 16th century poem)  Foto


  The greyhound!
  the great hound!
  the graceful of limb!
  Rough fellow!
  tall fellow!
  swift fellow,
  and slim!
  Let them sound
  through the earth,
  let them sail o’er the sea,
  They will light on none other
  more ancient than thee!


  OLD MS.


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  De pupjes van Cyanne en Bas
  Cyanne of Beltine x Embassador of First Avenue
  06-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn neefjes en nichtjes.

  Zij heeft vandaag geslapen tot half één. Toen had ik al twee keer de pups eten gegeven en gewassen, samen met baasje. Ze was wel wakker gebleven tot 7 uur 's ochtends zei baasje, dus moest ik haar met rust laten. Na haar douche kwam ze gelukkig terug bij me zitten, want baasje ging weer met dat brommend ding rond in huis. We zijn namiddag ook even samen in de tuin geweest, maar toen werd ik weer naar binnen geroepen, want er kwam bezoek. Twee dames dit keer, waarvan ik eentje al heel mijn leven ken. Leuk geknuffeld. En toen apetrots de pupjes getoond!

  Ik vraag me soms af of mijn broer Catweazle even trots is op zijn pups. Hij heeft ook 8 pupjes gekregen met Ciára in de kennel Aisling Wood in Nederland. Maar misschien is hij net als Embassador... wel altijd bereid... maar pupjes wassen, dat komen ze niet doen! En ik vind dat goed zo, tot grote spijt van Deus, de reu die bij ons woont. Hij heeft al een paar keer met het hek gerammeld om naar hen toe te mogen komen. Misschien mag hij binnen enkele dagen wel, maar voorlopig... liever niet. Faith, de jongste meid hier, wil ook graag komen helpen. Ze is al eens komen piepen, maar toen ze bleef rondtrippelen heb ik toch maar héél zachtjes gegromd. Toen ging ze netjes liggen en kon ik ook rustig verder slapen.

  Dit zijn mijn neefjes en nichtjes, kindjes van Catweazle of Beltine. Ze zijn met 8, kijk maar eens op hun website www.aislingwood.com !


  Ikke, namiddag in de diepe zandbak.


  Beetje moe gespeeld buiten, lekker weer in de bak.


  Lief, hé? Samen in dromenland.


  Al goed gegroeid, vind je niet?


  Maar nog veel kleiner dan mijn 'nieuwe' pup.


  Eens een klimmer, altijd een klimmer !


  Dit gebeurt er dus als 'zij' zich verveelt... Niet lief, hé?

  06-04-2008, 23:02 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op avontuur.

  Vandaag heb ik weer leuk bezoek gehad! Ik kende deze meiden al langer; maar meestal knuffelen ze met mijn vriendin Ena, niet met mij. Ik was wel heel blij dat ik vandaag hun aandacht kreeg, ik wou ze wel hier houden, en ben er dus maar pal bovenop gaan liggen. Het werd niet gewaardeerd! Ze heeft daarna met natte doekjes op haar jeans zitten wrijven... Een van de twee is bij me in de bak komen zitten. Ze mocht al mijn pupjes pakken en knuffelen. Niets aan de hand... tot ze er eentje hoog in de lucht hield en vreemde geluidjes maakte. Ze dacht vast dat het een vogel was! Toen heb ik mijn hoofd maar opgeheven en ben dicht met mijn neus naar haar toe gegaan. Gelukkig kreeg ik mijn pupje weer dadelijk terug. Zoontje nummer 2 werd vandaag het meest geknuffeld. Eén van hen noemde hem Silverback... ik dacht dat dat een gorilla-naam was... Ik hoop dat ze nog iets beters bedenken!
  Ik geniet nog altijd van het voeden en wassen, maar soms tuur ik toch ook weer vol verlangen naar buiten.
  En 's avonds, als baasje graag bij mij komt zitten om tv te kijken... dan kruip ik maar bij haar in bed om wat te slapen. Rond middernacht, als baasje slapen gaat... dan wil ik graag weer bij de pups en zij komt dan een beetje knorrend met me mee. Dan blijft zij lekker wakker tot het licht wordt en ik kan heel de nacht bij mijn kindjes slapen, oogjes weggedraaid, heel diep... zij let wel op. Mmmm, heb ik toch goed geregeld, nietwaar?

  Lekker wassen.


  Soms kijk ik toch al heel geïnteresseerd naar buiten...


  en droom ik stilletjes weer weg...


  Ook mijn pupjes kruipen steeds verder van mij weg. Het liefst liggen ze onder de houten stootrand in hun holletje.


  Vorige nacht ben ik daardoor toch hevig geschrokken. Eentje lag daar rustig te slapen, en begon plots heel hard te krijsen. Ik keek even tussen mijn poten, daar lag maar één pupje, dus kon ik snel veilig rechtspringen. Zij had ondertussen het schreeuwende pupje al opgepakt. Maar ik vond het nodig om alles af te speuren, waar het geslapen had. Daar moest beslist iets of iemand zitten... Ik heb echt goed gecontroleerd, maar niets gevonden. Zij heeft me toen uitgelegd dat het pupje in zijn droom was beginnen bewegen en een beetje hard zijn hoofdje tegen het hout erboven gestoten had. Daardoor had het van angst geschreeuwd. Toen zij haar hand daar legde om het na te bootsen, herkende ik dat doffe geluid tegen het hout inderdaad. Wat een opluchting !


  Sommige pups willen ook al op avontuur gaan, kijk maar hoe deze zoon plots vertrekt !


  Hij sluipt vrij snel in één bepaalde richting, alsof hij al op jacht wil gaan...


  En ja hoor ! Dit had hij in zijn neusje ! Mijn lege eetkom ! Knap, hé?


  Andere pups liggen meestal gewoon zalig te genieten. Buikje vol, warm genoeg, en natuurlijk : proper gewassen!

  05-04-2008, 00:00 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  04-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plotse verandering!

  Ik vind dat ze gelijk had... ik overdreef een beetje. Er waren alleen nog maar mijn pups. Dus heb ik besloten om ze af en toe een paar uurtjes alleen te laten. Kan ik lekker wat langer buiten (graafwerken moet je bijhouden) of rustig in de zetel liggen en ze eens van op afstand bekijken. Ik ga ze natuurlijk wel op tijd eten geven, en uiteraard ook weer helemaal wassen, voor én na de voeding. Maar urenlang bij hen liggen zonder op te staan... nee, dat hoeft nu niet meer. Zij snapt er natuurlijk weer niets van. Zij was vannacht in alle staten toen ik twee keer rustig opgestaan ben om mij op mijn andere zijde te leggen. Ook Vincent keek heel verbaasd vandaag, omdat ik niet meer de hele tijd bij mijn pupjes wou liggen. Tja, ze moeten wel groot worden hé, en dat loslaten begint dus als ze een week oud zijn. Ik wil nu wel een beetje terug hond worden!  Lekker samen, zonder mij...


  Tuurlijk ga ik ze wel voeden en ... wassen!


  Ze beginnen ook een beetje stout te worden, op me klimmen...


  en me wakker maken als ik wil slapen.

  04-04-2008, 00:00 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe pup !!!

  Deze morgen heeft zij haar wenkbrauwen gefronst toen zij de pupjes op de schaal legde. Zij heeft me uitgelegd dat mijn kindjes best niet méér dan 10% van hun lichaamsgewicht bijkomen op één dag. Enkele pupjes zaten daar vandaag over. Dus vindt zij dat ik een beetje minder melk moet maken... alsof ik dat ga kunnen. Het is waar, soms na de voeding zijn er een paar die een tijdje af en toe zachtjes piepen of kreunen. Als zij ze over hun buikje streelt, zijn ze stil. Zij zegt dat dat echt komt door wat te veel te eten. Tja, als tussen twee voedingen in een pupje aan één tepel zuigt, dan loopt de melk van de twee achterste tepels in straaltjes uit me... kan ik toch ook niets aan doen??? Omdat het bezoek gisteren vroeg hoeveel maaltijden ik zo gaf per dag, heeft zij vandaag zitten tellen. Niet alle pups eten elke keer mee, soms zijn er twee die doorslapen, maar ongeveer om de 45 à 55 minuten is er toch een goede drinkbeurt. Af en toe slapen ze al wat langer. Ze eten nu dus ongeveer 22 keer per dag. En dat is al veel minder dan in het begin hoor. Toen kwamen ze aan wel 40 keer per dag! En zij was nog wel zo trots, omdat ik haar eerste mama was die tien tepels heeft en waarbij ook uit die kleine voorste tepels behoorlijk wat melk komt.
  Ben benieuwd wat zij morgen gaat zitten tellen, want vandaag is er weer bezoek geweest.
  Een lieve dame, die een beetje raar praat, zij doet dan trouwens ook. Ik heb er niet zoveel van begrepen dus was het geen Nederlands, maar ook geen Frans. Ik vond het wel leuk dat ze ook een beetje voor me gezorgd heeft, ze pakte mijn pupjes ook heel voorzichtig op, en als ik naar haar keek, legde ze ze gauw weer bij mij. Dus kon ik haar wel vertrouwen. Mijn pupjes deden dat ook, maar ze snuffelden in het begin toch wel heel lang en ze hielden zich eerst ook een beetje stiller.
  Ik heb ook lang gesnuffeld aan mijn nieuwe pup die ik van die dame gekregen heb... maar ondanks het feit dat mijn kindjes de nieuweling onmiddellijk opgenomen hebben in hun midden, ben ik er toch niet gerust in. Ik duw er regelmatig met mijn neus tegen omdat die pup toch wel erg stil is, soms...


  Nog zo'n dik buikje...


  De nieuwe pup, die ik vandaag gekregen heb.


  Ik hou ze goed in 't oog...


  Mijn kindjes hebben de nieuwe pup helemaal aanvaard.


  Geef toe, toch wel erg lang, hé? Zelfs voor een Ier!


  Ondertussen blijf ik, behalve eten geven, één ding heel getrouw doen: mijn kindjes grondig wassen, en wassen, en wassen...

  03-04-2008, 00:00 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Té goed ?

  Vandaag heb ik voor het eerst een beetje buiten de puppy-bak geslapen, lekker op de frisse tegels. Zo kon iedereen nog eens samen aan tafel eten, met het bezoek. Achteraf bekeken natuurlijk niet slim van mij, als zij bij me eet, krijg ik wel altijd een hapje en nu niet...  Maar ik was toch blij toen ze eindelijk kwam, ze was namiddag weer gaan werken. Ik doe het blijkbaar allemaal té goed.
  Het bezoek was ook heel lief, ze mochten de pupjes wel aaien van mij. Ze hadden waarschijnlijk gezien dat ik het niet fijn vond dat zij ze oppakte, want dat hebben ze niet geprobeerd. Zij natuurlijk wel, elke dag... en dan moet ik kijken, kijken, kijken en soms zelfs met mijn neus gaan duwen, voor ik ze terug krijg!
  Elke ochtend mompelt ze goedkeurend als ze de pups op de schaal met het lichtvakje legt. En eerlijk waar, sommige pupjes krijgen nu al een dikke buik ! Morgen gaat ze me uitleggen waarom ze dat doet, heeft ze beloofd. Voorlopig moest ik alleen onthouden dat ze allemaal over de kilo zijn. En blijkbaar vind zij dat goed.

  Ze veranderen elke dag, mijn pupjes, hier zijn ze 5 dagen oud.  Lief, hé?


  De invloed van Vincent verontrust me nog steeds...
  Kijk maar naar deze kleine acrobaat!


  En die figuren blijven ze ook oefenen...


  Maar ze zijn ook wel lief met elkaar.


  En de meesten hebben een tevreden glimlach op hun snoetje van leer.


  Dit is de schaal waar ik niet van hou !


  En geef toe, deze heeft toch een dikke buik, niet?  02-04-2008, 00:00 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugdenken aan mijn dikke buik... en wat erin zat!

  Vreemd toch, zij zegt voortdurend dat ik toch zo flink ben, zo lief en voorzichtig, zo plichtsbewust, en zo slim en nog veel meer complimentjes... En weet je hoe ik daarvoor beloond werd? Zij is vandaag terug gaan werken, al een halve dag.
  Gelukkig is Vincent wel bij me gebleven, dat was ook wel gezellig. Het deed me helemaal terugdenken aan mijn dikke buik. Hij heeft samen met mij zitten wachten die laatste dag, toen was het ook gezellig, maar ik voelde me toen toch iets minder op mijn gemak dan vandaag.
  Hij was ook echt wel dik hoor, die buik van mij...


  Samen wachten... alleen wist ik toen nog niet goed waarop.


  Toch wel een erg dikke buik, hé?

  En dit is wat er allemaal in zat !!!
  Zij moet altijd kijken naar de witte vlekken om te weten welke pup ze vast heeft.
  Ik niet hoor, ik ruik het verschil.


  Zoon 1

  Zoon 2

  Zoon 3 (nog een beetje groen)

  Dochter 1

  Dochter 2

  Dochter 3
  en Dochter 4

  01-04-2008, 23:47 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank je voor de leuke reacties !

  Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie leuke reacties. Toen zij me vroeg om een dagboek bij te houden, zag ik dat wel zitten. Dat jullie ook zouden reageren daarop, daarover had zij niets verteld. Ik vind het wel een leuke verrassing!
  Ik wil jullie ook graag deze twee mooie foto's tonen, van mijn halfbroer Fintan en zijn vriendje Spot en van mijn zusje Cinnamon en haar vriendinnetje Gladys. Ze zijn genomen in de week dat ik met mijn dikke buik niet meer in de sneeuw mocht ravotten... Als ik hier onder de warme lamp lig 's nachts, dan kijk ik met plezier naar die frisse foto's. Zij zegt dan dat ik geen reden heb om jaloers te zijn... ben ik ook niet echt... maar soms... hmmm... zo'n frisse wandeling... hmm... ik hoop toch dat zij niet al te lang wacht om me nog eens mee te nemen. 
  Voorlopig ben ik wel tevreden met een korte wandeling in de tuin, en een frisse wasbeurt 'smorgens... dat moet, zegt zij, want ik verlies nog wat donker bloed en ik wil mezelf wel wassen hoor, maar dat laat zij me niet toe... Dus blijf ik maar netjes stil staan en geniet... En gelukkig krijg ik ook veel fris water en elke dag een Danoontje!


  Cinnamon, mijn zus, en haar vriendinnetje Gladys.


  Mijn halfbroer Fintan en zijn vriendje Spot.


  Ikke, een beetje warm...


  Genietend van mijn ochtend-wasbeurt.


  Lekker fris water.


  Mijn yoghourt!


  En dan weer fijn rusten met de pups.

  En samen eten! (niet lachen met mijn geschoren pootje, hé?)

  31-03-2008, 19:28 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van Bas.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kijk eens wat een mooie foto ik gisteren gekregen heb van mijn grote liefde ! Bas is vorige zaterdag in Luxemburg 2de geworden in de kampioenenklas, hij heeft een reserve CAC verdiend. De keurmeester heeft zelfs hééél lang getwijfeld om hem 1e te maken en ze heeft nummer één en twee héééél lang laten lopen. Tja, mijn Bas blijft wel heel lang lopen hoor, hij kan echt snel en ook erg lang, dat heb ik natuurlijk uitgeprobeerd voor de dekking! Anders had ik hem echt niet gewild, hij moest me wel waard zijn natuurlijk. Maar... Bas heeft een geheim... echt hoor... niet rondbazuinen, hé?

  Het geheim van Bas:
  Als je Embassador of First Avenue ooit tegenkomt moet je maar eens goed naar zijn achtervoetjes kijken. Hij heeft twee tenen te weinig aan één van zijn achtervoeten. Ik verklap lekker niet aan welke kant, dan kunnen ze nooit zeggen dat ik hem verraden heb, hé? Maar 't is echt waar hoor! Basje zat klem tijdens de geboorte. (Zou dat dan toch erfelijk zijn????) En zijn 'Zij', die ook nog dierenarts is, was ervan overtuigd dat hij dood was, omdat er ook eerst een vieze donkere brij naar buiten kwam. Dus heeft ze maar getrokken en getrokken aan ziijn pootje, tot hij er uit was en.... er twee teentjes minder waren! Ze heeft hem toen aan de kant gelegd, om hem later weg te brengen... Maar gelukkig vond Basje een beetje later wel de kracht om te bewegen en te laten zien dat hij echt niet dood was!
  Als hij heel lang moet lopen in de ring, dan kan je het ook zien, omdat hij dan een beetje mankt, zeker in de draaien.

  Ik heb dus niets gezegd... maar jullie begrijpen nu vast wel dat ik erg trots ben op mijn schat! Hij is een echte kampioen en dat nog wel met een handicap !


  31-03-2008, 18:35 geschreven door Cyanne of Beltine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben Cyanne of Beltine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Janneke.
  Ik ben een vrouw en woon in Irish Wolfhound Kennel of Beltine (België) en mijn beroep is ik ben de oudste dochter van Tauke (Zynnith of Beltine) en mijn papa is Vianho Hemingway uit Slovenië. Spijtig genoeg is.
  Ik ben geboren op 04/10/2003 en ben nu dus 17 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wandelen, eten, spelen, en mijn ambitie is roedelleidster worden, in opvolging van mijn mama, Zynnith of Beltine (Tauke).
  Het is nu tijd voor mij om de volgende generatie Iertjes op de wereld te zetten. Ik was wel heel blij met de reu die ze

  Foto

  Foto

  Foto

  A QUOTE TO
  REMEMBER

  HE IS YOUR FRIEND, YOUR
  PARTNER, YOUR DEFENDER,
  YOUR DOG.

  YOU ARE HIS LIFE, HIS LOVE,
  HIS LEADER.

  HE WILL BE YOURS, FAITHFUL
  & TRUE TO THE LAST BEAT OF
  HIS HEART.

  YOU OWE IT TO HIM TO BE
  WORTHY OF SUCH DEVOTION.

  AUTHOR UNKNOWN
  ik noem je
  zon
  of zee
  of zwaluw
  dan kom je
  altijd
  weer terug  Foto

  Een van mijn jeugdzonden...
  het stelen van de vissenkorreltjes!


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!