Foto
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Foto
crideco
Welkom bij Crideco
Mijn favoriete bezigheid: koken en kookboeken doorsnuisteren.
12-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visgerechten

Zalmbroodje

Als collega's wisselen we soms recepten uit, zo ook met Katrien. Hier volgt dan het recept van haar "zalmbroodje":

Ingrediënten voor 6 personen:

  • pakje bladerdeeg
  • 2 dl melk (of 1 de room en 1dl melk)
  •  2 eieren
  • peper en zout
  • bieslook en peterselie
  • 500gr zalm (vers of uit blik).

Deeg uitrollen en in een beboterd bakblik brengen. Een mengsel van maken van de melk, eieren, zout en peper en kruiden. De zalm (in kleine stukjes) toevoegen.

Het mengsel op de deeg brengen, een lapje deeg bovenop leggen, inknippen en doreren.

Er staat 30 minuten op 200° in de oven, maar het kostte mij bijna 1 uur.

Laten afkoelen, ontvormen en eventueel laten afkoelen. In schijfjes serveren.

Mooi en lekker met spinazie en tagliatelli!

P.S. Ik heb ook in het broodje verse spinazie verwerkt!


Scampi met gember en look

Voor een 20-tal scampi

  • 50 gr gember in hele kleine stukjes gehakt
  • 2 teentjes look in hele kleine stukjes gehakt
  • 2 koffielepels kurkuma
  • paprikapoeder naar believen
  • gehakte koriander naar believen

Meng deze kruiden in een pot. Verhit olijfolie in de pan, doe het kruidenmengsel erbij en wok gedurende een halve minuut tot de geuren vrijkomen. Voeg de scampi toe en wok die tot ze rozig zijn (niet te lang: een minuut, max 2 is voldoende). Stort het mengsel in een pot om op te dienen, voeg de koriander toe en schud nog eens op.

Lekker met brood.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipgerechten
Kip Cacciatore

(kan ook met konijn)

  • 1 Kip
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 uien in stukjes
  • Rode paprika's in vieren gesneden( ik neem ongeveer 1 ½ per persoon)
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • Origano
  • peper (en zout)
  • Bouilonblokje basilicum
  • Verse basilicum

Kip aanbakken. Uien erbij. Paar minuten laten bakken. Tomaten erbij. Even laten opkoken. Kruiden (behalve verse basilicum) en bouilonblok toevoegen. Half uur laten pruttelen. Paprika's toevoegen. Laten verderpruttelen tot paprika's zacht genoeg zijn (naar smaak).

Pasta of aardappelen koken. Net voor het opdienen de verse basilicum toevoegen en dan niet meer laten koken.
Je kan dit de dag vooraf klaarmaken. Voeg de paprika's er wel pas de dag zelf aan toe anders worden die te zacht.


Kiptajine

Bak in een stoofpot fijngesneden ui en knoflook aan in olijfolie.  Doe hierbij een koffielepel komijnzaad, een koffielepel gemberpoeder en een koffielepel gekonfijte citroen.  Bak de stukken kip aan tot ze goudbruin zien en kruid ze met witte peper en zout.  Leg daarbovenop  de gesneden groenten: pastinaak ( dit doe ik niet meer: ik ben allergisch aan pastinaak!) , wortelen en koolrapen.  Kruid ook die met peper en zout. Leg er nog een kaneelstokje bij (of doe er een koffielepel gemalen kaneel bij) , een paar gedroogde dadels en een beetje harissa voor de pittigheid.  Zet het deksel van de stoofpot erop en laten pruttelen (ik plaats de pot in de oven).  Voeg beetje bij beetje  tomaten (uit blik)  in blokjes bij om het geheel vocht te geven.  Na een klein uurtje op een zacht vuurtje is het gerecht smeuïg en klaar.  Snipper er net voor opdienen  nog verse korianderblaadjes over.




27-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsoepen

Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip à la Annie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

Lees dit in het volgende bericht hieronder!




Foto

Foto

Zoeken in blog


Inhoud blog
  • courgette
  • Venkel
  • Vegetarisch
  • Kalfsvlees
  • Lamsvlees
  • Rundsvlees
  • Aperitiefhapjes
  • Pastagerechten
  • Varkensvlees
  • Appelcake à la Vonne
  • Visgerechten
  • Kipgerechten
  • Maaltijdsoepen
  • Kip à la Annie


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs