Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
crideco
Welkom bij Crideco Mijn favoriete bezigheid: koken en kookboeken doorsnuisteren.
29-07-2007
Varkensvlees
Estofado van erwten
- per persoon 150 gram worst of chipolata (varken, rund, kalf naar believen) in stukken gesneden.
- per persoon 50 gram gesneden spek
- per persoon 250 gram erwten (vers of diepvries)
- per persoon een half teentje look
- per persoon een halve ui versnipperd
- olijfolie
- stoof de ajuin in de olijfolie
- voeg de gesneden worst en spek eraan toe en bak die bruin
- voeg de erwten eraan toe. Laat een kwartier stoven onder gesloten deksel.
- voeg de geperste look eraan toe en laat nog een 10-tal minuten sudderen.
- verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden
- zet de pot met gesloten deksel in de oven en laat nog een goed half uur tot een uur sudderen. Roer af en toe, indien het zou aanbakken voeg een KLEIN beetje magere kippenbouillon toe.
Je kan dit eten met aardappelen of puree. Wij eten dit echter zoals in Spanje puur of eventueel met een stukje brood (wit! vb stokbrood)
13-05-2007
Appelcake à la Vonne
Appeltaart
De appelcake zoals mijn schoonmoeder die klaarmaakte
200
gr zelfrijzende bloem
150
gr suiker
125
gr boter
3
eieren
2
pakjes vanillesuiker
½
tas melk of water
de
boter in crème slaan
de
eierdooiers erdoor roeren
vervolgens
de bloem, de suiker, de melk goed
mengen
het
eiwit goed opkloppen en er goed ondermengen
het
deeg in de vorm gieten en beleggen met sneetjes appels of peren
In
oven 35 minuten op 200 graden
12-05-2007
Visgerechten
Zalmbroodje
Als collega's wisselen we soms recepten uit, zo ook met Katrien. Hier volgt dan het recept van haar "zalmbroodje":
Ingrediënten voor 6 personen:
pakje bladerdeeg
2 dl melk (of 1 de room
en 1dl melk)
2 eieren
peper en zout
bieslook en peterselie
500gr zalm (vers of uit blik).
Deeg uitrollen en in een beboterd bakblik brengen. Een mengsel van
maken van de melk, eieren, zout en peper en kruiden. De zalm (in
kleine stukjes) toevoegen.
Het mengsel op de deeg brengen, een lapje deeg bovenop leggen,
inknippen en doreren.
Er staat 30 minuten op 200° in de oven, maar het kostte mij
bijna 1 uur.
Laten afkoelen, ontvormen en eventueel laten afkoelen. In
schijfjes serveren.
Mooi en lekker met spinazie en tagliatelli!
P.S. Ik heb ook in het broodje verse spinazie verwerkt!
Scampi met gember en look
Voor een 20-tal scampi
50 gr gember in hele kleine stukjes gehakt
2 teentjes look in hele kleine stukjes gehakt
2 koffielepels kurkuma
paprikapoeder naar believen
gehakte koriander naar believen
Meng deze kruiden in een pot. Verhit olijfolie in de pan, doe het kruidenmengsel erbij en wok gedurende een halve minuut tot de geuren vrijkomen. Voeg de scampi toe en wok die tot ze rozig zijn (niet te lang: een minuut, max 2 is voldoende). Stort het mengsel in een pot om op te dienen, voeg de koriander toe en schud nog eens op.
Lekker met brood.
Kipgerechten
Kip Cacciatore
(kan ook met konijn)
1 Kip
1 blik gepelde tomaten
2 uien in stukjes
Rode paprika's in vieren gesneden( ik
neem ongeveer 1 ½ per persoon)
Rozemarijn
Laurier
Origano
peper (en zout)
Bouilonblokje basilicum
Verse basilicum
Kip aanbakken. Uien erbij. Paar minuten
laten bakken. Tomaten erbij. Even laten opkoken. Kruiden (behalve
verse basilicum) en bouilonblok toevoegen. Half uur laten pruttelen.
Paprika's toevoegen. Laten verderpruttelen tot paprika's zacht genoeg
zijn (naar smaak).
Pasta of aardappelen koken. Net
voor het opdienen de verse basilicum toevoegen en dan niet meer
laten koken. Je kan dit de dag vooraf klaarmaken.
Voeg de paprika's er wel pas de dag zelf aan toe anders worden die te
zacht.
Kiptajine
Bak in een stoofpot fijngesneden ui en knoflook aan in olijfolie.
Doe hierbij een koffielepel komijnzaad, een
koffielepel gemberpoeder en een koffielepel
gekonfijte citroen. Bak de stukken
kip aan tot ze goudbruin zien en kruid ze met witte peper
en zout. Leg daarbovenop de gesneden groenten:
pastinaak ( dit doe ik niet meer: ik ben allergisch aan pastinaak!) , wortelen en koolrapen. Kruid ook die met peper en
zout. Leg er nog een kaneelstokje bij (of doe er een koffielepel gemalen kaneel bij) , een paar
gedroogde dadels en een beetje harissa
voor de pittigheid. Zet het deksel van de stoofpot erop en laten
pruttelen (ik plaats de pot in de oven). Voeg beetje bij beetje tomaten
(uit blik) in blokjes bij om het geheel vocht
te geven. Na een klein uurtje op een zacht vuurtje is het gerecht smeuïg en klaar. Snipper er net voor opdienen nog verse korianderblaadjes over.
27-09-2005
Maaltijdsoepen
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Kip à la Annie
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.