Hier een gemakkelijk receptje voor een lekkere gehaktschotel. Deze is met prei gemaakt, mijn favoriet! Maar je kan dit met gelijk welke groenten doen die jij lekker vind!!
Gehakt (1 kg)
Prei (1,5 kg ongeveer)
Aardappelen (1,5 kg)
- Bak het gehakt zoals je zou doen voor een spaghetti bolognaise => in een ovenschotel doen als het gebakken is.
- Stoof de prei, wanneer die klaar is doe je alles bovenop dat gehakt in de ovenschotel. Hou de donkergroene stukken van de prei aan de kant. Niet weg gooien!!! Je kan daar een lekkere preisoep van maken, het recept daarvan staat ook op de blog.
- Schil en kook de aardappelen. Maak er puree van met wat boter, melk, peper, nootmuskaat. Je kan het al raden...bovenop de prei in diezelfde ovenschotel doen :-)
Nu kan je op de bovenkant van de puree, met een vork, nog wat streepjes trekken. Schuif het even onder de gril om een mooi, lekker korstje te verkrijgen.
Klaar...Smakelijk!
Dit kan je op voorhand klaarmaken om morgen op te warmen. Ook is het mogelijk dit in porties in te vriezen en later in de microgolfoven opwarmen. De enige groente die nooit 2x mag opgewarmd worden is spinazie. Maak je deze schotel met spinazie, zorg dan dat ze in 1x op is want spinazie opwarmen kan schadelijk zijn voor je gezondheid!
|