Gisteren waren het dus die Toscaanse burgers (die zijn heel lekker trouwens!!) met puree en wortelen. Bij mij gaat er geen enkele overschot in de vuilbak, die gebruik ik voor wat anders.
Overschotten van eten gebruiken voor wat anders, daar kan je heel veel mee besparen!!! Als je wat weg gooit, dan verdwijnt je geld letterlijk in de vuilbak. Wees creatief en hergebruik voor wat anders...
Wij hebben gegeten voor +/- 1,50 per persoon. Op de foto zie je de overschotjes van gisteren.
Maar wat doe ik er mee?
- Dat beetje puree (het is niet meer dan 2 grote eetlepels) warm ik straks op in de microgolf. Dat is nog even lekker en zo moet ik het niet weggooien.
- Aardappelen had ik speciaal voor 2x gemaakt zodat we deze avond gebakken aardappelen kunnen eten. Dat scheelt een pak tijd & energie want ik moet niet opnieuw aardappelen koken. Die staan dus al klaar in de frigo.
- Met de wortelen kan je 4 kanten uit: invriezen, de dag nadien opwarmen en er erwten bij doen, samen met die aardappelen wortelpuree van maken of je voegt wat andere groenten toe en maakt er wortelsoep van. Ik ga voor de erwten, daarom dat ik die gisteren al had meegebracht uit de winkel.
Die aardappelen & wortelen lijken niet veel meer op de foto (zal vanuit een andere hoek moeten fotograferen de volgende keer) maar dat is nog ruim voldoende om vandaag te eten. Het zijn potten van ongeveer 1 liter die iets meer dan half vol zitten...
Vandaag terug naar de winkel want ik moet nog achter die chipolata in de Bon'Ap (met kortingsbon)
Bijlagen: overschotjes.jpg (258.9 KB)
|