|
Benodigdheden voor 10 pers. :
250 gr dessertrijst
300 gr suiker : 200 gr witte fijne suiker
100 gr kandijsuiker
1 liter halfvolle melk
4 eierdooiers
150 ml room ( min. 35% )
1 vanillestok
100 gr boter
Bereiding :
Giet de rijst in een zeef en spoel goed af onder stromend koud water.
Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok.
Doe de rijst in een kookpot, giet er de kokende melk op en voeg de boter toe.
Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en laat 20 min. zachtjes garen.
Voeg de witte suiker toe en roer eens goed door de pap (dit mag je regelmatig doen zodat het niet aankoekt op de bodem van de kookpot ).
Laat nog 10 min. verder garen.
Klop de eierdooiers en de room goed ondereen en voeg dit bij de rijst.
Laat alles goed afkoelen en serveer met de kandijsuiker.
Overheerlijk !!!
Smakelijk !
|